Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Τουλάχιστον βρέχει


Όσο πλησιάζει ο Απρίλης, οι δυσκολίες στην οικονομία θα γίνονται όλο και πιο εμφανείς, και η κρίση που ξεκίνησε αργά τον Αύγουστο του 2008, θα ακουμπάει όλο και περισσότερους από εμάς. Εμάς που είμαστε στις πόλεις, δηλαδή, γιατί οι φίλοι μου στο χωριό, θα δουν λιγότερη κίνηση στην λαϊκή αγορά το καλοκαίρι, σίγουρα λιγότερα μεροκάματα, αλλά η ζωή μπορεί να συνεχίσει περίπου όπως και πέρυσι… Τουλάχιστον φέτος έχει βρέξει, και έβρεξε πάλι σήμερα. Σκέφτομαι τα βελανίδια που φουσκώνουν και σκάνε ρίζα, και τα αμπέλια που ετοιμάζονται για το ξεπέταγμα.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μαζί με τα οικονομικά αδιέξοδα που βιώνουμε ελπίζω τουλάχιστον να φανούν και οι αδιέξοδες πολιτικές ιδεολογίες στις οποίες είμαστε παγιδευμένοι εδώ και χρόνια. Να αναλογιστούμε ποιές είναι οι πολιτικές μας επιλογές; Τι καλούμαστε να διαλέξουμε κα΄θε φοά που ψηφίοζουμε; Αυτές οι ψεύτικες επιλογές είναι όσο μεγάλο πρόβλημα όσο η διεθνής κρίση.

Η οικονομική κρίση θα ξεπεραστεί. Θα μπορέσουμε εμείς να βγούμε από το ιδεολογικό τέλμα και τα καλλιεργημένα ψευτοδιλήμματα;

Ανώνυμος είπε...

τι μας λες τώρα . ε΄δώ έχουμε ακόμα ντουντούκες για ιδεολογία

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα έβγαλε καλοκαιράκι μετά από αέρα το πρωί

Ανώνυμος είπε...

Τα άγρια κατσίκια περιμένουν το ξεπέταγμα των αμπελιών, εκτ'ος και αν υπάρχει καλό φράξιμο.

Ανώνυμος είπε...

Τα άγρια κατσίκια είναι η καταστροφή της Τήνου και των ΤΗΝΙΑΚΏΝ.