Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Και η Κομισιόν το λέει...


Σε όσους αρέσει ο μπακλαβάς, και περιμένουν λεφτά, και Πράσινες μπούρδες... Αυτή η εικόνα τα λέει όλα... Την κοιτάω για να μην ξεχνώ. Αυτήν και την επόμενη.


Φυσικά και δεν φταίει ο ΓΑΠ που χρωστάμε τα άντερά μας. Ο μπαμπάς του φταίει, και φταίει κατά 90% γιατί μας έμαθε το μηχανάκι της ευημερίας με δανεικά και το ήθος του "δώρου αλλά όχι και 500 εκατομμύρια". Και ο Μητσοτάκης με το να φάνε και "τα δικά μας παιδιά" φταίει. Και ο Καραμανλής στα τελευταία του. Και μην νομίσετε ότι ο Σημίτης τα έφτιαξε... Το γράφημα δείχνει Χρέος σαν ποσοστό του ΑΕΠ. Με την φούσκα του ΧΑΑ και τους Ολυμπιακούς ανέβηκε το ΑΕΠ, ο παρονομαστής, για όσους θυμούνται αριθμητική.

Οι χειρισμοί της Κυβέρνησης του ΓΑΠ, η απίθανη αδράνεια, το άλλα λέω άλλα κάνω, κάτι λαϊκίστικα με τις τράπεζες εκεί στην αρχή. Αυτά μετέτρεψαν την δημοσιονομική δυσκολία σε κρίση. Σε μή διαχειρίσιμη κρίση. Στην εκχώρηση κυριαρχίας. Το αν το έκαναν επίτηδες ή τους ξέφυγε, δεν θα το μάθουμε σύντομα. Σίγουρα το έκαναν επειδή στο Πασόκ, έχουν γίνει ειδικοί στο επικοινωνιακό. Για να φταίει ο προηγούμενος χρεοκόπησαν την χώρα. Και άλλο να χρεοκοπείς επειδή δεν μπορείς άλλο, και άλλο να το τινάζεις εσύ στον αέρα.

Την διάγνωση τους ποιός τα σκάτωσε το φθινόπωρο του 2009, την έκανε η Κομισιόν. Εξακολουθούμε και έχουμε πρωτογενές έλλειμμα. Ξοδεύουμε περισσότερα από όσα εισπράττουμε ΠΡΟ ΤΟΚΩΝ. Υποθηκεύουμε ακόμα πιο βαθειά το μέλλον των παιδιών μας. Ό,τι έχουν και δεν έχουν οι πλούσιοι, όσα κι αν πάρουμε, τα ίδια θα είναι. Αλλά θα βάλουμε φωτοβολταϊκά και θα γίνουμε όλοι πλούσιοι και αειφόροι.


Βαρετός έχω γίνει, όποιος θέλει να γράψει κάτι χαρούμενο, ελέυθερα. Μην γράψετε για την Αυτόνομη Τουρκική Δημοκρατία της Δυτικής Θράκης... μου θυμίζει τον 25ο Μεσημβρινό.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Την διαπίστωση την κάναμε. Και μετά?

Ανώνυμος είπε...

Μετά θα βάλουμε φόρο στα τσιγαρλίκια

Ανώνυμος είπε...

Θα μπορούσαμε να κάνουμε μια επανάσταση . Ειρηνική. Μεταμορφώνοντας ετοιμόρροπες δομές και αρχίζοντας βέβαια πρώτα απο τον εαυτό μας. Δεν ακούγεται αισιόδοξο?

Ανώνυμος είπε...

Περιμένουν να τους πει ο ΞΕΝΟΣ τι να κάνουν για να μην φταίνε αυτοί

Ανώνυμος είπε...

Επιστρέφει η απόσυρση παλαιών Ι.Χ. ΧΑΣΑΜΕ 1 ΧΡΟΝΟ. Και που είσαι ακόμα, άλλος ήταν ο "κοιμισμένος/κουρασμμένος" κι άλλος κοιμόταν.

Ανώνυμος είπε...

το διάγραμμα αυτό θα δίνεται στα βιβλία της ιστορίας μας κάποτε και στα εξεταστικά θέματα, χωρίς πολλαπλές επιλογές:

θέμα: η προδοσία μιας χώρας

δεν μου αρέσει καθόλου που προς το παρόν έχουμε γίνει αρνητικό case study to avoid, αλλά ίσως έπρεπε να το περάσουμε για να αναγεννηθούμε και να αναστοχαστούμε

πω πω, ύβρις η λέξη στοχασμός να αποδίδεται σε ανελλήνιστες και παγωμένες ξύλινες μαριονετες

@αλλενάκι