Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Χρόνια σας Πολλά


Τα Χριστούγεννα αυτά είναι περίεργα. Όχι επειδή ξαφνικά συνειδητοποιούμε ότι χρωστάμε, ή ότι είμαστε φτωχοί, αλλά γιατί, χωρίς να το καταλάβουμε, απαλά απαλά, σιγά σιγά, εκχωρήσαμε την Εθνική μας κυριαρχία.

Θα μου πείτε, «μα τι κάθεσαι και ασχολείσαι Χριστουγεννιάτικα». Ασχολούμαι, γιατί, κάτι είναι περίεργο και με ανησυχεί.

Ψήφισαν βουλευτές, είτε κατάλαβαν τι ψήφιζαν, είτε δεν το κατάλαβαν, το λεγόμενο «Μνημόνιο», που βασικά λέει ότι επειδή είμαστε άχρηστοι και ανίκανοι να διαχειριστούμε σαν Έθνος τα μπακάλικα οικονομικά μας, εκχωρούμε αυτήν την κυριαρχία σε τρίτους, άγνωστους, μη εκλεγμένους, και αυτοί μας λένε να κάνουμε το προφανές, επειδή εμείς είμαστε δήθεν ανίκανοι να το κάνουμε μόνοι μας.

Δημοκρατική κατάργηση της Δημοκρατίας. Βουλευτές που παριστάνουν τους …Βουλευτές. Υπουργοί που παριστάνουν τους Υπουργούς. Πρόεδρος της Δημοκρατίας που …δεν είναι. Η απορία που έχω εγώ, και δεν είμαι νομίζω ότι είμαι ο μόνος είναι … «καλά, όλους αυτούς γιατί τους έχω»;

Δεν υπάρχει προηγούμενο για το γίνεται εδώ και 12-14 μήνες. Δεν έχουμε Κατοχή, γιατί δεν έγινε κάποια στρατιωτική εισβολή. Δεν έχουμε Δικτατορία, γιατί δεν είδα …τανκς. Δεν έχουμε ανελευθερία, γιατί ελεύθεροι είμαστε. Δεν έχουμε λογοκρισία, γιατί ό,τι θέλουμε λέμε. Βέβαια, αυτά τα κανάλια στην τηλεόραση, δεν ξέρω τι ακριβώς ρόλο παίζουν…

Περίεργα πράγματα, και μακάρι να είναι μόνο στην φαντασία μου. Τι να πω… Χρόνια Πολλά

8 σχόλια:

Ο νοών...νοείτω είπε...

Καλές εορτές και χρόνια καλά φίλε αμμοδύτη.

Ανώνυμος είπε...

Kαλά Χριστούγεννα Αμμοδύτη.
Είμαστε ελεύθεροι λες;
Πελάτης τράπεζας πήγε να κάνει ανάληψη 20.000 ευρώ και δεν του τα έδιναν και στο τέλος τον απείλησαν ότι θα του στείλουν το ΣΔΟΕ για ξέπλυμα. Τα λεφτά τα δίνουν με το σταγονόμετρο.
Όριο αναλήψεων με κάρτα η Εθνική 300 ευρώ.
@αλλενάκι

Εξάκτινος είπε...

Καλά Χριστούγεννα και ότι επιθυμείς για εσένα και την οικογένειά σου.

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

Φίλε Αμμοδύτη σου εύχομαι χρόνια πολλά. Είθε το βαρκάκι να αρμενίζει πάντοτε και να μας μεταφέρει στους ωραίους γιαλούς σου.

Ζάχαρη είπε...

Καλημερα.Χρονια Πολλα.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί έχω ακριβώς τον ίδιο προβληματισμό και δεν βλέπω και φως; Απλώς νιώθω έντονα ότι αυτοί που διαχειρίζονται από πλευράς Ελλάδας όλο το θέμα είναι πολύ, δεν ξέρω, παλιάνθρωποι...
Υγεία και αγάπη αμμοδύτη και όλοι εσείς, συν-άνθρωποι

Ανώνυμος είπε...

από pitsirikos.net απόσπασμα από κείμενο του Γεράσιμου Τσάκαλου:

έχουμε την οργή
"Για εμάς η κυρίαρχη ιδεολογία του συστήματος είναι η οικονομία, που καθοδηγεί μια μάζα ανθρώπων και της «προσφέρει», είτε την υπόσχεση αφθονίας υλικών αγαθών, είτε το φόβο της έλλειψης και της φτώχειας. Αν αυτές οι αρνητικές συνέπειες που επιφυλάσσει για το μέλλον η οικοινομική κρίση, φέρνουν πιο κοντά αυτές τις μειοψηφίες στην άρνηση αυτού του συστήματος, αυτό είναι σίγουρα κάτι θετικό.

Η ανασκόπηση, όμως, του τελευταίου αιώνα και των συνθηκών έπειτα από παρόμοιες κρίσεις,όπως είναι η οικονομική που βιώνουμε στις μέρες μας, δείχνει πως η πρόσκαιρη δυσαρέσκεια δε μετουσιώνεται σχεδόν ποτέ σε συνολική άρνηση και ρήξη. Για αυτό το λόγο δεν επιδιώκουμε τη διάχυση του λόγου και της πράξης μας με αιχμή μόνο την ασχήμια της οικονομικής κατάστασης, κάτι που θα μπορούσε να είναι απλά μια μεταβατική φάση του ίδιου του καπιταλισμού, αλλά δίνουμε βαρύτητα στη διαρκή υπαρξιακή φτώχεια, που είναι μόνιμη συνέπεια αυτού του κόσμου.

Προωθούμε ένα πέρασμα σε μια συνολικότερη κριτική και επίθεση στη φτώχεια της επικοινωνίας, στα επίπλαστα συναισθήματα, στην έλλειψη αξιοπρέπειας, στις μικρές και μεγάλες εκφάνσεις των εξουσιαστικών κοινωνικών σχέσεων, στην έλλειψη επιθυμίας για το ρίσκο της αναζήτησης και το φόβο της ρήξης για μια πιο ελεύθερη ζωή. "

Ανώνυμος είπε...

Εγώ τούτες τις άγιες ημέρες αναλογίζομαι πως θα ήμασταν χωρίς “μνημόνιο”, με βεβαιωμένο το 15.4% έλλειμμα επί του ΑΕΠ…… και άντε….. και με τον "καταλληλότερο" "μπουχέ"...σταπράγματα...
Χρόνια πολλά και…. καλά