Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Γιατί ζητάει συναίνεση;

Από πότε γκρινιάζω; Τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο του 2008 λέω ότι από την δικιά μας ανικανότητα θα έρθουν ξένοι να κάνουν κουμάντο. Ωστόσο, οι αγορές κάπως μας συγχώρησαν και μας ανέχτηκαν μέχρι που βγήκε ο ΓΑΠ. Που –- σας αρέσει δεν σας αρέσει -- με δικές του δηλώσεις, έπεισε τις αγορές ότι είμαστε τελειωμένοι και ψεύτες κλπ, και όλοι μαζί τα φάγαμε και τα γνωστά. Και συγγνώμη που γίνομαι βαρετός, αλλά δείτε, παρακαλώ, για πολλοστή φορά, τα Δεκεμβριανά του 2008 και το Πασόκ που είναι εδώ, από τον Οκτώβριο του 2009, ενωμένο ΔΝΤ («Δεν τίθεται θέμα ΔΝΤ» έλεγαν τον Απρίλιο του 2010):



Και γιατί σας τα λέω αυτά; Έχω να κερδίσω κάτι βρίζοντας το Πασόκ; Ή έχουμε εκλογές και σπρώχνω άλλο κόμμα; Τίποτα από τα δύο. Κανείς (ούτε καμία αντιπολίτευση, ούτε εγώ) δεν αμφισβήτησε την πανηγυρική νίκη το φθινόπωρο του 2009. Μα και οι εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση βαφτίστηκαν Ψήφος Εμπιστοσύνης, και ο σχολιαστής εδώ μίλησε σαφώς για τον μπακλαβά και τα αποτελέσματα. Δεν είδα ούτε την ΝΔ, ούτε το ΛΑΟΣ ούτε την Ντόρα να διαδηλώνουν και να διαμαρτύρονται. Το ΚΚΕ και ο Συνασπισμός λιγάκι γκρινιάζουν, αλλά ψιλοπράγματα, και οι λίγες απεργίες μέχρι στιγμής μάλλον από Συνδικάτα που ελέγχονται από το Πασόκ είναι…

Σας τα λέω γιατί έχω μία απορία: Με πανηγυρική νίκη στις εκλογές, σαφή και άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, δικό του Πρόεδρο Δημοκρατίας, πρόσφατη ψήφο εμπιστοσύνης, δικά του όλα, μα όλα, τα ΜΜΕ, γιατί ζητάει … «συναίνεση» ο Παπανδρέου; Τι ακριβώς τον ενοχλεί; Σίγουρα δεν τον ενοχλώ εγώ. Όσο γκρίνιαζα και επί Καραμανλή γκρινιάζω και τώρα. Άλλα 5-10 blogs που είναι σε ίδιο μήκος κύματος; Χλωμό… Γιατί λοιπόν ζητάει συναίνεση;

Όταν έλεγε τον Απρίλιο ότι δεν έχουμε ανάγκη και δεν θα προσφύγουμε στο ΔΝΤ, το είχαμε ήδη κάνει. Για την ακρίβεια, η Γερμανία είχε θέσει όρο την συμμετοχή του ΔΝΤ, για την Ευρωπαϊκή συμμετοχή. Όταν είπε ότι δεν θα φύγουμε από το ευρώ, τον συγχωρώ, δεν ήξερε, δεν ξέρει, δεν το ελέγχουμε εμείς. Μάλλον θα γίνουν δύο ειδών ευρώ , το Α και το Β, ούτε εγώ όμως το ξέρω. Ντρέπομαι που έχουμε εκχωρήσει κάθε πρωτοβουλία κινήσεων σε ξένους, κανονικά θα έπρεπε να έχουμε αλλάξει και σημαία.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εξαρτάται πότε πιστεύεις ότι θα τελειώσει η "κρίση". Αν πράγματι συνέρθουμε σε 1-2 χρόνια ή αν έτσι πάει σερί.

Ανώνυμος είπε...

Ποιά δύο χρόνια; Οι αισιόδοξοι λένε δέκα.

Εξάκτινος είπε...

Συναίνεση ζητάει για να κάνει τους άλλους συνυπεύθυνους και να βγει μετά από 10 χρόνια ένας άλλος Πάγκαλος και να λέει μαζί καταστρέψαμε τη χώρα, κατά το μαζί τα φάγαμε.

Όταν έκλεισα το μπλογκ ποτέ δε φανταζόμουν ότι θα φτάναμε σε αυτό το σημείο. Είναι ασύλληπτο το έγκλημα που διέπραξαν σε βάρος του λαού.
Βασικά έχουν στραφεί κατά κάθε σοβαρού πολίτη και θέλουν να τον διαλύσουν ή να τον διώξουν διότι τους είναι απειλή.

Έχω αποφασίσει ότι αν ποτέ βγάλω λεφτά δε θα τα αφήσω ούτε θα τα επενδύσω στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα θα μένω ως τουρίστας και αν τύχει καμιά στραβή θα την κάνω για αλλού.

Ανώνυμος είπε...

Ανεμογενήτριες με Siemens

Ανώνυμος είπε...

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=232462

στενό κοστούμι μέχρι το 2024

πού'σαι μπακλαβατζήηηη?!!

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΑΜΑΡΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ (ΝΕΟΤΑΞΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ)

http://anti-ntp.blogspot.com/2010/12/12122010.html

Ανώνυμος είπε...

http://www.skai.gr/news/politics/article/158332/upainigmoi-gia-ebloki-n-papandreou-sto-deal-gia-ton-skaramaga/

αμμοδύτης είπε...

Αμφιβάλω ότι η "κρίση" για εμάς τελειώνει σύντομα (δηλαδή πάνω από 3-4 χρόνια). Στο παρελθόν, εξωτερικές εξελίξεις συνήθως διέγραψαν τα προβλήματα (με άλλα μεγαλύτερα)

Εξάκτινε! Να το ξανα ανοίξεις το blog σου... και άστο να κάθεται... Σήμερα είναι και επίκαιρο. Κράτησα μερικά από τα άρθρα σου, τον Δεκέμβριο του 2008... Φοβάμαι ότι και σαν τουρίστας δεν είναι παι η χώρα που ήταν πριν το 1996, αλλά άντε να το καταλάβουν...

Η κάρτα του πολίτη, ή τι την λένε είναι μέγιστη απειλή, αλλά πλέον δεν ξέρεις από που θα σου έρθουν. Το αλλενάκι το έχει κάνει θέμα.

Ανώνυμε 6.19, άσχετο.