Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2008

Στρομπαρίσματα (1)


"Φέρνει κάτι στρομπαρίσματα ποτ' και ποτ', χαλάει τον κόσμο".

Ο αέρας φυσάει, όπως είχε πει η ΕΜΥ. Πάντα το λιμάνι ήταν εκτεθειμένο στον Νοτιά, και τα ανθρώπινα έργα, παλαιότερα ή πρόσφατα, δεν έφταναν, ούτε ποτέ θα φτάσουν. Θυμάμαι πριν χρόνια, τα καΐκια είχαν ανέβει στα ...πρακτορεία.

"Στρομπάρ'σμα" είναι η απότομη ριπή του αέρα, gust για τους αγγλομαθείς θαλασσοπόρους.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

βλέπω τα παρτέρια και τους καινούργιους φοίνικες ή μου φαίνεται?

u.f.o. είπε...

Nαι τελικά έγινε πραγματικότητα το όνειρο των τέως και νυν Δημάρχων: Πεζοδρομοποιήθηκε το λιμάνι.

Να κάνω και μια χαζή ερώτηση? Το νέο έργο της επέκτασης της παραλίας για τη δημιουργία παρτεριών με γκαζόν και φοίνικες δεν θα έπρεπε να προβλέπει αποχετεύσεις για την αποφυγή εικόνων σαν κι αυτή? Μήπως μπάζει νερά η μελετούλα?

Ανώνυμος είπε...

ο συγκεκριμένος χώρος ήταν θάλασσα πριν τον μπαζώσουν οι νεοέλληνες. Οι Βενετοί ανέβαζαν τις γαλέρες τους εκεί που σήμερα παρκάρουν τα ταξί.

Όσο για τις μελέτες, είναι σαν αυτή του νέου μόλου που φυλάει την Τήνο από τον ...αέρα ( το είπε και αυτό νομίζω)

Ανώνυμος είπε...

η μαμα φύση παίρνει εκδίκηση καμιά φορά

u.f.o. είπε...

Εγώ πάντως το βρίσκω καλό και μερακλίδικο. Και ας μην παραπονιόμαστε για τις μελέτες. Η απόδειξη για την ποιότητα του έργου βρίσκεται στο γκαζόν. Είδατε να πάει πουθενά το γκαζόν? Όχι!
Ας χαλαρώσουμε λοιπόν κι ας απολαύσουμε... Προσωπικά λεω αύριο να βγω μια βόλτα με τα βατραχοπέδιλα μου. Αχ τι εμπειρίες βιώνω το ΟΥΦΟ χειμωνιάτικα!

Ανώνυμος είπε...

όσο καλής ποιότητας είναι τα εστιατόρια, και όσο πνευματικά είναι τα τάματα και όσο καλές είναι οι μεζονέτες των εργολάβων, άλλο τόσο μελετημένα θα είναι και τα δημόσια έργα

Δηλαδή εμείς είμαστε, εμείς.