Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2008

Αρχίζει να διαρρέει


Αρχίζει, σιγά-σιγά, να διαρρέει: Και φαίνεται και στις σημερινές εφημερίδες (δείτε π.χ. Καθημερινή και Βήμα) και σε blogs (http://www.antinews.gr/?p=4113 και http://www.antinews.gr/?p=4112 ). Υπάρχει πόλεμος μεταξύ των ελληνικών τραπεζών, για πρώτη ίσως φορά στα χρονικά τους. Με αφορμή την «κρίση». Μερικές τράπεζες δεν είχαν ούτε έχουν, πρόβλημα (η εξής μία). Ένα ντε που οι άλλες είναι ιδιωτικές…Σιγά μην το παραδεχτούν. Έτσι, η «θωράκιση» πήγε σε όλους, και μαζί με αυτήν η «εποπτεία». Έλα ντε που αυτές που δεν έχουν ανάγκη δεν θέλουν την εποπτεία…

Εγώ έγινα καχύποπτος όταν ο Διοικητής της ΤτΕ άρχιζε να απειλεί όσους προσέλκυαν καταθέσεις, δήθεν με παραπλανητική δυσφήμιση εναντίων των άλλων. Μα τι λέτε; Η Αγορά ψηφίζει με τα ποδάρια της! Μετά μου φάνηκε παράξενο ότι αγόραζαν τις δικές τους μετοχές από την αγορά! Αυτό σημαίνει ότι ξέρουν ότι θα τους περισσέψει χρήμα. Δηλαδή δεν έχουν σκοπό να δίνουν δάνεια… Ή φοβούνται εχθρική εξαγορά…Η Wall Street είναι η απειλή; Ή ο … κ.Βγενόπουλος; Μήπως ο καυγάς είναι για να μην δούμε εμείς ποιες τράπεζες έχουν το πρόβλημα;!

Ο κ. Αλογοσκούφης όμως έχει πρόβλημα. Δεν μπορεί να τους επιβάλει την στοιχειώδη πειθαρχία που αρμόζει στους καιρούς. Δεν μπορεί να κλείσει την Ολυμπιακή, άμεσα, να σταματήσει την αιμορραγία. Δεν μπορεί να κόψει φόρους. Δεν μπορεί να κόψει σπατάλες και πεταμένες επιδοτήσεις. Δεν μπορεί να αντιστρέψει την μείωση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας μας. Δεν μας βλέπω καθόλου καλά.

Δεν κάνω κριτική, ούτε σαρκάζω. Δύσκολο το εγχείρημα...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Έ τότε, όπου νάναι θα αρχίσουν οι επιθέσεις κατά της διοίκησης της Εθνικής…