Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008

Εξεταστική Επιτροπή


Αν κρίνω από τους κομπάρσους, κάτι κρύβουν με τη Μονή Βατοπεδίου: DVD, εκβιασμοί, παραπλανήσεις Υπουργών, υπνωτισμός Νομάρχη, χορεύτριες, καλόγεροι, αδελφοί και αδερφές. Και πολλή λεπτομέρεια, για να κοιτάμε σαν βλάκες την κάθε γκιόσα εκφωνήτρια, να παρακολουθούμε γαργαλιστικές λεπτομέρειες και να μην βλέπουμε την κατάντια μας. Δεν ξέρω τις λεπτομέρειες, αλλά θα σας δώσω μια μπλογκο-περίληψη:

Το Δημόσιο (η ΚΕΔ) είχε κάτι καλά ακίνητα… προνομιούχα, με αξία. Κάποιοι επιχειρηματίες τα λιγουρεύτηκαν. Αλλά πώς να τα πάρουν που ήθελε διαγωνισμούς που δεν αρέσουν σε κανέναν; Σκέφτηκαν το εξής: Κατοχυρώστε στο Βατοπέδι μία λιμνοθάλασσα, με υδροβιότοπο, κορμοράνους… μεγάλης αξίας. Θα κάνει ανταλλαγή το Βατοπέδι την λιμνοθάλασσα με τις πολυκατοικίες της ΚΕΔ, το Βατοπέδι είναι «εκκλησία» στο «Άγιον» Όρος, πουλάει στον ιδιώτη χωρίς να δώσει λογαριασμό σε κανέναν, έγινε η δουλειά. Όμορφα, σεμνά και ταπεινά.

Ο καλόγερος είναι το πλυντήριο. Οι δικηγόροι για σύγχυση. Ο εισαγγελέας για ψυχοθεραπεία του παραπλανηθέντος υπουργού. Η κοπέλα που υπνωτίζεται, είναι ο …Νομάρχης. Η διπλωματούχος χορεύτρια (που δεν έκανε κονσομασιόν) για να σας ανάβει. Η χορεύτρια της φωτογραφίας είναι αρσενική, είναι εδώ για να θολώσει τα νερά. Οι Κύπριοι, νομίζω ότι είναι αχυράνθρωποι… λίγο διευκολυντές, λίγο για κάλυψη των πραγματικών επιχειρηματιών… Οι υπόλοιποι είναι η Εξεταστική Επιτροπή.

Και, φυσικά, η κεφαλή της Κυβέρνησης απλώς κυβερνά.

8 σχόλια:

αμμοδύτης είπε...

δείτε και το σχόλιο 12 εδώ:
http://www.antinews.gr/?p=4389

Ανώνυμος είπε...

και την offshore που την πας?

Ανώνυμος είπε...

παρακμή και σήψη σε καιρό ύφεσης

Ανώνυμος είπε...

με υπνώτισαν, δεν ήξερα, με αποπλάνησαν, δεν κατάλαβα, δεν ήμουν εγώ, δεν με αφορά

Ανώνυμος είπε...

δεν έφταιγε ο καραμανλής, δεν ήξερε τίποτα, είναι αθώος

Ανώνυμος είπε...

όχι εγώ, όχι εγώ, ο άλλος, ο αρσένιος

Ανώνυμος είπε...

www.naftemporiki.gr/news/static/08/11/26/1596593.htm

«Σύντομα θα καθήσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ (κατά κόσμον Βασίλειος Κουτσός), ο μοναχός Αρσένιος (κατά κόσμον Αντώνιος Φίλος, γνωστότερος ως «δεξί χέρι» του καθηγουμένου Εφραίμ) και η δικαστική λειτουργός Μαρία Ψάλτη (εφέτης Αιγαίου σήμερα, πρόεδρος Πρωτοδικών Ροδόπης την εποχή των ανταλλαγών).»

Tα υπαλληλάκια δεν την πληρώνουν συνήθως; Σιγά μην κατηγορήσουν τους «επιχειρηματίες»

αμμοδύτης είπε...

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στην Θεσσαλονίκη, η παράσταση που έδωσε την Τρίτη ο Παναγιώτης Ψωμιάδης στην Εξεταστική Επιτροπή, κάνοντας λόγο για «παράγκα των Αθηνών» και «αλητήριους» δημοσιογράφους. Φορείς της πόλης και κάτοικοι των περιοχών όπου δόθηκαν εκτάσεις-«φιλέτα» στη Μονή Βατοπεδίου, κατηγορούν τον Νομάρχη Θεσσαλονίκης, ότι ενώ γνώριζε για τις ανταλλαγές, παρίστανε τον ανήξερο.
Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στη Νομαρχία Νίκος Γιαννόπουλος σχολιάζοντας την δήλωση Ψωμιάδη ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής, ότι «έγιναν όλα τόσο γρήγορα. Πέστε ότι μας υπνώτισαν, πέστε ότι όλοι πιστεύαμε, ότι δεν κινείτο τίποτα», είπε ότι «η Θεσσαλονίκη δεν αξίζει έναν Νομάρχη, που πιάνεται στον ύπνο». Όπως προκύπτει όμως από τα στοιχεία, ο κ. Ψωμιάδης μόνο στον ύπνο δεν πιάστηκε, αφού είχε ενημερωθεί επισήμως και υπηρεσιακώς τουλάχιστον δύο φορές. Τον Ιανουάριο του 2006 έλαβε επιστολή του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που τον ενημέρωνε για τις ανταλλαγές σε Νέα Ραιδεστό, Πανόραμα και Ωραιόκαστρο και τον Απρίλιο του 2006 έφθασε στο γραφείο του και δεύτερη επιστολή από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τις ανταλλαγές σε Καρδία, Νέα Ραιδεστό, Πανόραμα, Ωραιόκαστρο και Νέους επιβάτες.
Ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης των Οικολόγων-Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος σχολίασε, ότι «ο κ. Ψωμιάδης υπνωτίστηκε από άνωθεν εντολές, αλλά ευτυχώς δεν υπνωτίστηκαν και οι ψηφοφόροι του». Ο Δημοτικός Σύμβουλος Ωραιοκάστρου Γιώργος Πολυχρονίδης δήλωσε κατηγορηματικά, ότι «ο κ. Ψωμιάδης ήξερε για τις ανταλλαγές στο Ωραιόκαστρο, μια περιοχή "φιλέτο" στην Θεσσαλονίκη». Η κυβέρνηση αποφεύγει να σχολιάσει την στάση Ψωμιάδη στην Εξεταστική Επιτροπή παρά τις αιχμηρές ερωτήσεις. Χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Ευάγγελου Αντώναρου, ο οποίος ερωτηθείς αν «ήσαστε "υπνωτισμένοι", όπως είπε ο κ. Ψωμιάδης και δεν καταλάβατε, πώς έγιναν οι ανταλλαγές», απάντησε ότι «δεν σχολιάζω καταθέσεις στην Επιτροπή».
Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης όμως στέλνουν το δικό τους μήνυμα, καθώς όπως είπαν μιλώντας στον ALPHA πολλοί απ’ αυτούς, ο ρόλος του Νομάρχη είναι ύποπτος και φαίνεται –όπως είπαν- ότι ξέρει πολλά, αλλά δεν μιλάει. Ότι ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης γνώριζε για τις παραχωρήσεις, υποστηρίζουν και οι κάτοικοι της Καρδίας. Όμως ο Παναγιώτης Ψωμιάδης δέχεται «πυρά» και για τις χορηγίες του επιχειρηματία που εμπλέκεται στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου Αθανάσιου Πάπιστα προς την Νομαρχία Θεσσαλονίκης, όπως καταγγέλλει μεταξύ άλλων και ο πρώην Νομάρχης Χαλκιδικής Αργύρης Λαφαζάνης. Ο κ. Ψωμιάδης ερωτηθείς σχετικά από τους δημοσιογράφους, είπε ότι «δεν υπάρχει καμία χορηγία και καμία χρηματοδότηση. Εμένα χρηματοδότης μου είναι μόνο ο λαός». Ωστόσο, πολύς κόσμος στην Θεσσαλονίκη στρέφεται κατά του Παναγιώτη Ψωμιάδη, για ένα θέμα που όπως υποστηρίζει ο ίδιος, ευθύνεται «η παράγκα των Αθηνών», την οποία έχει επικαλεστεί και στο παρελθόν, όποτε βρέθηκε σε δύσκολη θέση

http://www.alphatv.gr/index.asp?a_id=90&news_id=33413