Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

Νεοελληνικά


Το καλό με τα μπλογκς είναι ότι, ψάχνοντας, βλέπεις απόψεις που κανένα συμβατικό μέσο δεν τολμά (ή δεν θέλει) να γράψει. Δεν τον ξέρω τον νεοεκλεγέντα που νομίζω δηλώνει οικολόγος ή πράσινος οικολόγος, ωστόσο στο http://www.antinews.gr/?p=6815 θα δείτε μια πτυχή που οι περισσότεροι καλοπροαίρετοι «οικολόγοι» αγνοούν.


Θα δείτε οικολόγους να θέλουν φωτοβολταϊκά (πείτε με εισαγωγέα ή έμπορο, ή μεταπράτη, ή εισπράκτορα επιδοτήσεων), ή να προωθούν πράσινες ανεμογεννήτριες (εδώ τα αχανή ελληνικά βουνά για πέταμα), ή να είναι κατά των αγωγών επειδή …κάνουν κακό στο περιβάλλον. Μάλλον κακό στα πετρελαιοφόρα κάνουν κακό. Άσχετο με το τι έχετε μάθει να σας αρέσει μετά από μερικά χρόνια πλύσης εγκεφάλου.


Θαυμάσια Δημοκρατία. Ή διαλέγεις ποιος από τα δύο μεγάλα κόμματα θες να σου λέει παραμύθια, ή φτιάχνεις καινούργια για να κάνεις και καμιά αρπαχτή. Ελπίζω η πολιτικοποίηση της οικολογίας να μην έχει "νεοελληνική" εξέλιξη.

Άσχετα με όλα αυτά, πέρασα ένα δίωρο με ένα θαυμάσιο άνθρωπο και κάναμε μια βόλτα οδικώς γύρω στο νησί. Δεν είδαμε βαραβακίνες στην Λιβάδα ή τον Τσικνιά, αλλά είδαμε μία "στ' Καναβά το λαγκάδ'"...

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από δικομματισμό υποφέρουν και άλλες χώρες του δυτικού πολιτισμένου κόσμου, βλέπε Αγγλία. Το λέω για να παρηγορηθώ και η ίδια αφού αισθάνομαι ώρες ώρες ότι είμαστε τριτοκοσμικοί όσον αφορά την πολιτική μας εικόνα.
Την έννοια της οικολογίας, ειδικά όταν γίνεται ιδεολογική παντιέρα καλύτερα να την αντιμετωπίζει κανείς με δυσπιστία. Παραείναι εύπεπτο και συγκινητικό παραμύθι για χρήση σε κάθε είδους ατζέντα. Το σημαντικό είναι να έχει κανείς κρίση και να μην ακολουθεί το κοπάδι.

Οι φωτογραφίες σου ονειρικές όπως πάντα.

Ανώνυμος είπε...

Φωτογραφίες με καμιά κατοικιά έχεις;

Αβδηρίτης είπε...

Να μην ξεχάσω, την επόμενη μέρα της γης να φανατιστώ και να σβήσω όλα τα φώτα για να σώσω τον πλανήτη από την οικολογική καταστροφή...

Ανώνυμος είπε...

Όλοι θέλουμε υγεία και ωραίο περιβάλλον και καθαρά νερά και πολυ χωρο για παρκινγκ. Λίγο αντιφατικά πράγματα

Ανώνυμος είπε...

Οι ανεμογεννήτριες ήδη έχουν εξελιχθεί σε αχίλλειο πτέρνα του οικολογικού κινήματος. Υπάρχει διάσταση απόψεων και διάσπαση μεταξύ των τοπικών οργανώσεων που αντιλαμβάνονται πιο άμεσα τις παγίδες και των κεντρικών οργανώσεων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη που βλέπουν τα "οράματα" δεκαετιών να παίρνουν σάρκα και οστά. Θα τους χρησιμοποιήσουν για ιδεολογική κάλυψη των "πράσινων" επενδύσεων και μετά όταν φανούν οι επιπτώσεις των έργων θα τους στείλουν στον Καιάδα όπου θα πάρουν μαζί τους δυστυχώς και τις οικολογικές ευαισθησίες του κόσμου. Αν και καλοπροαίρετοι πιστεύω, δεν βλέπω να έχουν την εμπειρία ή τη δομή να αντισταθούν σε αυτό το παιχνίδι.

Ανώνυμος είπε...

Το τριήμερο που μας πέρασε,είναι πάντα ένα απ τα πιό όμορφα της χρονιάς και στάθηκε αδύνατο να το ταράξουν ακόμα και οι εκλογές τους.
Σαββατόβραδο αντάμωμα με φίλους που ζούν στην Τήνο και την Αθήνα κι όπου είναι αδύνατον να βρεθούμε.
Κυριακή πρωί Μεγάλη Γιορτή και μη πάει ο νους σας στις εκλογές.
Κυριακή βράδυ, μοναδικό στην Αγία Τριάδα Καρδιανής κι ύστερα στου Νίνου το μπαλκόνι. Ξενύχτι με πανσέληνο και χαλαρή κουβέντα στο όρμο στα Υστέρνια.
Και Δευτέρα πρωί στο Χατζηράδο στην εκκλησιά κι αμέσως μετά σ όλα τ ανοικτά σπίτια του χωριού,στου Βαγγέλη, του Νικολού, του Κώστα κ.ά. Από μέρες οι ετοιμασίες για να τιμήσουν την Αγία Τριάδα, το χωριό και τους φίλους τους. Άξιοι !!!
Οι προτεραιότητες μπαίνουν απο μόνες τους. ΄Αντε μετά να σου μείνει χρόνος για εκλογές.

Ανώνυμος είπε...

Τα καλά παιδιά που είναι στην αντιπολίτευση και έσπρωχναν τον "Αγροτικό" (χα χα) δρόμο στην Β Εύρεση ακόμα διαφημιζουν ανεμογεννήτριες στα βουνά. Οικολόγοι και αυτοί (ήθελαν και τους πυλώνες ΤΟΤΕ) Αυτή είναι η ΝΔ. Σπίτια σας ρέεε!

Ανώνυμος είπε...

Να εύχεσαι η πράσινη ανάπτυξη του Πασόκ να μην είναι τα ίδια και χειρότερα.

παλιός μεταλλουργός είπε...

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος από μεταλλουργικούς ομίλους, για την είσοδό τους στο μετοχικό κεφάλαιο της έντονα προβληματικής ΛΑΡΚΟ συνεχίζει να εξαρτάται από την επίλυση του σημαντικότερου προβλήματος, που είναι η τιμή αγοράς ηλεκτρικού ρεύματος.

Μέχρι τότε, η μεγαλύτερη μεταλλουργία νικελίου στην Ευρώπη, θα συνεχίζει να ταλανίζεται από τις σωρευμένες ζημιές και τις υψηλές υποχρεώσεις, ενώ η κατάσταση θα επιδεινώνεται όσο η τιμή του νικελίου θα βρίσκεται στα σημερινά χαμηλά επίπεδα.

Οσα λαμόγια ονειρέυονται ανεμογεννήτριες, να ξέρουν ότι ξεπουλάνε τα παιδιά τους σε ξεφτίλα και ζητιανιά.

Artanis είπε...

Ποντικοβαρβακίνες...Έχει και δω κάτι ωραίες ντόπιες, αν μπορέσω θα τις βγάλω καμιά φωτό στην επόμενη καλοκαιρία...
Καλησπέρα απο ΝΖ...

Ανώνυμος είπε...

Ο γάλλος μεγαλοεπιχειρηματίας Σερζ Ντασό, στενός φίλος του προέδρου Νικολά Σαρκοζί και γερουσιαστής του κόμματος UMP, καθαιρέθηκε από το αξίωμα του δημάρχου της πόλης Κορμπέιγ-Εσόν, κοντά στο Παρίσι, για δωροδοκία ψηφοφόρων, μεταδίδουν σήμερα τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Άκουσο άκουσον.. και για πεντοχίλιαρο μετράει??? Για υπαλήλους?

Μποτίλια στο πέλαγος είπε...

Οι "πράσινοι" στις περισσότερες περιπτώσεις αποδείχθηκαν μια ισχυρή εφεδρεία του συστήματος. Παρ' όλα αυτά, το ενδιαφέρον μας για την καλώς νοούμενη οικολογία δεν είναι φρόνιμο να ατονίσει. Ωφείλουμε να εντείνουμε την κριτική μας αντιπαράθεση στα μοντέλα του Γκορ και του κατεστημένου των πολυεθνικών και των πολιτικών αχθοφόρων τους, διαμορφώνοντας το δικό μας οικολογικό πρόταγμα. Αυτό βρίσκεται σε αλληλουχία με μια άλλη στάση ζωής, που ξεκινάει με την αμφισβήτηση των φιλοσοφικών μοντέλων που η ελίτ επέβαλε και απολήγει στην δική μας καθημερινή αίσθηση και προσωπική μαρτυρία.

Ανώνυμος είπε...

Η Κιουρα. Μεγαλη η χαρη της!

Ανώνυμος είπε...

Τις ΑΠΕ τις προωθούν μεσάζοντες που δεν διστάζουν να δίνουν και δωράκια στους ιθαγενείς. Ψάξε και θα βρεις ποιοί δικοί σου ιθαγενείς προωθουν ανεμογενήτριες στην Τήνο. Η Ζήμενς είναι μακριά για αυτούς, βλέπουν ότι κανείς δεν πάει φυλακή και πήραν θάρος

zavodiniakia είπε...

Το γαλήνιο αγροτικό νησί με την Παναγία (τις Παναγίες) χάνει τον χαρακτήρα του από τα ανθρώπινα έργα και την ματαιοδοξία.

αμμοδύτης είπε...

Δεν με ενοχλεί ο δικομματισμός per se ανώνυμε 12.30. Το ψέμμα και η απάτη με ενοχλούν. Οι φωτό είναι για να ...ξεφεύγω!

Ανώνυμε 12.40 κάτι θα κάνω με κατοικιές. Είχα ξεκινήσει πέρσι με όλα τα υπαρκτά, εκτός σχεδίου σπίτια (που είναι οι κατ'κιές) αλλά θα επανέλθω από άλλη οπτική γωνία

Αβδηρίτη, μη ζορίζεσαι, ο πλανητης μπορεί τελικά να σωθεί από την ύφεση ή με την επιδείνωση της γρίππης...

Αν ξέραμε τι θέλαμε Ανώνυμε 7.49...

Οι ανεμογεννήτριες θα αποδειχθούν μεγάλη ανοησία, ειδικά στην Ελλάδα. ΄Καλές για χώρες με αχανείς επίπεδες εκτάσεις, όχι με πολύπλοκες κορυφογραμμές τουριστικής χώρας. Ελπίζω να μας σώσει η ύφεση στο θέμα αυτό. Οι ανεμογεννήτριες προϋποθέτουν τσάμπα χρήμα και καταναλωτές με λεφτά για πέταμα.

Ανώνυμε 11.37 χαίρομαι που είσαι στο σωστό δρόμο!

Ανώνυμε 11.50, εάν η ΕΕ έβλεπε τον αγροτικό δρόμο μπορεί και να ζητούσε πίσω τα λεφτά της...

Παλιέ μεταλλουργέ, η Λάρκο κρύβει δικές της αμαρτίες... Επιδοτούμενη αποθήκη σιδηρονικελίου για την Κρουπ. Δεν σώζεται εύκολα...

Γεια σου Artanis, περιμένω...

Ανώνυμε 1.23, Κακίες... κακίες...

Μποτίλια συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, ελπίζω απλά να μην εκφυλιστεί και αυτή η λέξη

Ανώνυμε 5.53, μικρός ο τόπος...

Γειά σου Ζαβοντηνιακιά, η ανθρώπινη ματαιοδοξία δεν έιναι η απαρχή των προβλημάτων;

Artanis είπε...

Έχω κάτι για ΄σενα στο μπλογκ...Ρίξε μια ματιά αν θες...
Φιλιά...