Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

falco eleonorae (1)


Όπως είχε πει η πρόγνωση του καιρού, η μέρα ξεκίνησε φορτωμένη με καλοκαιρινή υγρασία. Αν με ρωτήσετε, αυτά είναι τα χρώματα της Τήνου αυτήν την εποχή, χρυσοπράσινα με σύννεφα.


Ανεβαίνοντας στην ομίχλη -- ή ήταν σύννεφο; -- αισθάνθηκα λίγο ανόητος που κουβαλούσα φωτογραφική… εκτός αν ο τίτλος είναι «μεσαία τάση στην ομίχλη».


Η κατάσταση δεν βελτιωνόταν… το πήρα απόφαση, πότισμα στο ημίφως.


Και ξαφνικά καθάρισε ο καιρός και μέσα από τα σύννεφα, βορειοανατολικά…


Σαν σμήνος πολεμικών αεροπλάνων, σε αναζήτηση λείας, εμφανίστηκαν πρώτα τρεις, μετά 6, που γρήγορα έγιναν πάνω από 20…


Βαρβακίνες, falco eleonorae. Πέρασα 4-5 ώρες να τις χαζεύω να κυνηγούν (κάτι έπιαναν, είδα με τον φακό να βάζουν κάτι από τα πόδια στο στόμα). Γύριζαν πάνω από τη Βαθειά Λίμνο, χάνονταν στου Πολέμου τον Κάμπο, ξανά από πάνω μου, μέχρι που αργά το μεσημέρι ξαναγύρισαν προς την θάλασσα. Τυχερός είμαι, δεν χρειάζεται να τις ψάχνω, έρχονται αυτές σε μένα...

Καλό μήνα

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάτι θα τις έλκει φαίνεται... Πάντα τέτοια!
Η τελευταία φωτογραφία φοβερή.

Ανώνυμος είπε...

Η μόνη περίπτωση όπου τα παλούκια της ΔΕΗ χρειάζονται. Δίνουν ένα ακόμα θέμα στη νοσταλγία που βγάζει η όμορφη αυτή φωτογραφία.
Καλό μήνα Καλή εβδομάδα Κακά αποτελέσματα για όλα τα κόμματα και τους αρχηγούς τους.

En' Tino είπε...

Καλό Μήνα, καλή Εβδομάδα, καλό Καλακαίρι...

Παράξενος είπε...

Ανώνυμε 10,21
δεν ξέρω σχεδόν κανένα να πληρώνει έστω το παλούκι που ενώνει το σπίτι του με το δίκτυο να μην υπάρχει δηλαδή η παροχή του να γίνει υπόγεια.
Βέβαια και απο την πλευρά της Δ.Ε.Η Α.Ε. δέν γίνετε πιό ευέλικτη ώστε όποιοι πληρώνουν να υπογειώνουν μέρος των δικτύων που βρίσκεται στο οπτικό πεδίο τους.
Υπάρχει πρόσφατο αίτημα το οποίο δεν έγινε δεκτό γιατι οι δρόμοι δεν είναι χαρακτηρισμένοι απο τον Δήμο.
Υπάρχει και η άλλη λύση ανώνυμε να βγάλουμε αυτά τα παλούκια και να βάλουμε άλλα παλούκια των Α.Π.Ε
Τελικά δεν ξέρουμε πιός καθάρισε και στα Ιστέρνια υπογειώνονται όλα τα δίκτυα που περνούν μπροστά απο το χωριό

Ανώνυμος είπε...

Τα Ιστέρνια αναβαθμίζονται με αυτήν την κίνηση. Θα το κάνει και ο Τραντάρος και τα Δυο Χωριά και η Καρδιανή και όλοι όσοι έχουν μυαλό

Ανώνυμος είπε...

Το νησί μας είναι απο τα πιο όμορφα και αυθεντικά. Μακάρι να το καταλάβουν και οι άρχοντές μας

Ανώνυμος είπε...

Κι εγώ διάβασα μια τέτοια είδηση, στην εφημερίδα του "ειδικού συμβούλου ΝΦΝ" Θέλω να πιστεύω οτι είναι αλήθεια και δεν μας δουλεύουν προεκλογικά, όλοι τους μικροί - μεγάλοι.

Ανώνυμος είπε...

Προεκλογικά ΟΛΟΙ μας δουλεύουν. Δυστυχώς και να θέλουν δεν θα βρίσκουν λεφτά. Από προεκλογικές υποσχέσεις παθαίνεις ανεμογκάστρι!!

αμμοδύτης είπε...

Ομολογώ ότι χρήσιμο το ρεύμα, αλλά από καλαισθησία το σκηνικό δεν είνα πάντα "ωραίο". Πιστεύω ότι το δίκτυο, όπως είναι ρίχνει τις αξίες των ακινήτων, αν κανείς νοιάζεται. Αλλά δεν ήταν αυτός ο σκόπός αυτής της ανάρτησης... έχω μαζέψει εικόνες με τα κομψοτεχνήματα της ΔΕΗ, αν ποτέ θέλω να σας χαλάσω το κέφι... Βέβαια υπάρχουν πολύ ασχημότερα πράγματι από τους στύλους της ΔΕΗ.

Μεταξύ στύλων ΔΕΗ και ΑΠΕ, πιστεύω ότι οι ΑΠΕ είναι η απόλυτη υποβάθμιση (ίσως εκεί κοντά με τα νταμάρια, αλλά στα νταμάρια πες βγάζουν και πέντε νοματέοι από μεροκάματο έως καλά λεφτά. Με τις ΑΠΕ απλά ακριβαίνει το ρεύμα.

Όταν ένα χωριό εξαφανίσει τα καλώδιά του, θα θέλουν όλοι, σας το υπόσχομαι.

αμμοδύτης είπε...

Επίσης En'Tino