Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Νεοελληνική μαφία


Το λυπηρό με την νεοελληνική πραγματικότητα είναι ότι η απάτη, η αρπαχτή, και η δωροδοκία έχουν καθιερωθεί σαν φυσιολογικά πράγματα. Όταν μάλιστα συνοδεύονται από προκλητική ατιμωρησία, διαχέεται ότι «έτσι είναι», με συνέπεια την δημιουργία εγχωρίων μαφιών που παριστάνουν τους σοβαρούς και κατά τα άλλα νομοταγείς πολίτες


Βέβαια, για να υπάρξει «μαφία», ή πρέπει να πεισθεί ο λαουτζίκος να πληρώνει για προστασία ή για αγορά μαφιόζικων, τέλος πάντων, υπηρεσιών. Αυτό στην Ελλάδα, έχει να κάνει λιγότερο με νονούς της νύχτας, και περισσότερο με την εκμετάλλευση που κατά καιρούς υφίσταται ο φτωχός στα χέρια του πάσης φύσεως γκουβέρνου και των συμμαχικών καρτέλ.


Για την ώρα, ένα μέρος της νεοελληνικής μαφίας ζει, παραδόξως, από τα λεφτά της Ε.Ε. τα οποία διοχετεύονται και ροκανίζονται σε δόξα της επιδοτούμενης κατανάλωσης. Μία από τις συνέπειες της ύφεσης είναι ότι αυτά τα εύκολα θα στεγνώσουν, και μαζί τους τα διάφορα βλακώδη έργα που έχουν χρηματοδοτήσει. Ξέρω ότι όλοι μας, και εγώ, θα υποστούμε τις σχετικές αρνητικές συνέπειες, και, αναρωτιέμαι, τι θα κάνει η νεοελληνική μαφία χωρίς τα εύκολα ευρωπαϊκά κονδύλια;

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εσύ τις τραβάς αυτές τις φωτό; Είναι εκπληκτικές! Είσαι επαγγελματίας και μας δουλεύεις μου φαίνεται... :0)

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΕ δεν συγχωρεί αποδεδειγμένη ή καταγγελμένη κατάχρηση των χρημάτων της

Ανώνυμος είπε...

Απάτη, αρπαχτή, δωροδοκία... Το θέμα ήταν να μην αρχίσουν. Τώρα που καθιερώθηκαν άντε να επανέλθουμε. Είμαστε κοινωνία σε βαθειά κρίση και προσωπικά δεν βλέπω «φως». Μακάρι να κάνω λάθος.

Ο νοών...νοείτω είπε...

Αγαπητέ φίλε,
Ίσως θα ήταν λύτρωση να υποστούμε κάποια στιγμή τις συνέπειες, διότι μέσα από αυτές, θα ήταν μία ευκαιρία για να ξυπνήσουμε.
Αμφιβάλλω όμως κατά πόσο θα μας αφήσουν.
Η κρίση απλά μας ταρακούνησε λίγο, για αυτό και μόλις ταρακουνήθηκε το σύστημα παραπάνω από όσο υπολόγιζαν, άρχισαν τα καλά νέα.
Από ότι βλέπω μάλλον αλλάξαμε πλευρό και συνεχίζουμε τον ύπνο του δικαίου.

Ανώνυμος είπε...

Είχα διαβάσει πρόσφατα πως στη νότια Ιταλία ή Σικελία πλήρωναν το ρεύμα από αιολικά όχι βάσει της παραγωγής του αλλά βάσει της εγκατεστημένης ισχύος. Οπότε καταλαβαίνεις το τσίρκο που γινότανε. Η Μαφία έπαιρνε τις εργολαβίες και εγκαθιστούσε ανεμογενήτριες χωρίς γεννήτριες. Άρα έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μας.

Εσύ που είσαι ειδικός, τα γαϊδουράγκαθα είναι οι αγριοαγκινάρες;

εφραίμ είπε...

Θα πουλάμε εκτάσεις του Δημοσίου ο ένας στον άλλο και θα ζούμε από τις προμήθειες

αμμοδύτης είπε...

Ανώνυμε 12.10, επαγγελματίας είμαι αλλά όχι φωτογράφος... ίσως περίεργος. Φακός zoom με δυνατότητες macro.

Ανώνυμε 12.27, το μόνο που θα καταλάβουν μερικοί είναι καταγγελία στην ΕΕ. Βέβαια ποιός τολμάει; προδότης είναι το λιγότερο που θα χαρακτηριστεί.. Η Βουλγαρία έχει κομμένες και παγωμένες τις χρηματοδοτήσεις επειδή έγιναν τσακωτοί σε παρατυπίες.

Ανώνυμε 12.35, σαν κοινωνία μάλλον έχουμε κλείσει και πολλά θα εξαρτηθούν από το τι μέτρα, τι οικονομική κατάσταση έρχεται κλπ κλπ.

Φίλε νοών...νοείτω, πιστέυω ότι η κρίση δεν έχει έρθει ακόμα και όταν ή αν έρθει θα μας ταρακουνήσει να έχουμε να λέμε ιστορίες...

Ανώνυμε 1.45, ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ. Θα πρότεινα να κάνουμε κάτι καλύτερο και να πάρουμε τα λεφτά χωρίς να τις βάλουμε καθόλου. Εικονικές ανεμογεννήτριες, οι καλύτερες!

Η αγκινάρα είναι Cynara cardunculus, της οικογένειας Asteraceae που περιλαμβάνει όλα τα γαϊδουράγκαθα, συμπεριλαμβανομένων και αυτών στην φωτογραφία που νομίζω είναι το carduus nutans ή το carduus macrocephalus. Η αγκινάρα είναι γαϊδουράγκαθο.

Κάποτε πουλούσαμε πλακάκια και είδη υγιεινής ό ένας στον άλλο...