Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

Ηλύσια Πεδία


Τι περίεργο… τα σπίτια εδώ δεν έχουν φράχτη. Οι κήποι είναι μεγάλοι για τις δικές μας συνήθειες, χωράφια θα έλεγες, αλλά, κήποι είναι, με λουλούδια.


Και την διακόσμηση εδώ την έχει φτιάξει ο ιδιοκτήτης, έτσι κατάλαβα. Μπαίνοντας είδα στο πλάϊ ντοματιές…τι είδους ντομάτες γίνονται σε γκαζόν;


Στο καταπράσινο καλοκαίρι τα λουλούδια φαντάζουν, σε αντίθεση, αλλά προφανώς δεν φτάνουν, γιατί τα ζωγραφίζουν και τα βάζουν στους τοίχους τους…


Κάτω από όλη την πρασινάδα, οι πέτρες, όταν τις βρεις, είναι γρανίτης… άρα κάποτε ηφαιστιογενές το μέρος… Το πέρασμα από το ποτάμι είναι μεγαλύτερη πρόκληση από την γέφυρα.


Και λίγο πιο πέρα, άλλη έκπληξη… Τι είναι αυτό; απομίμηση αρχαίου ναού;


ἀλλά σ᾽ ἐς Ἠλύσιον πεδίον καὶ πείρατα γαίης
ἀθάνατοι πέμψουσιν, ὅθι ξανθὸς ῾Ραδάμανθυς,
τῇ περ ῥηίστη βιοτὴ πέλει ἀνθρώποισιν·
οὐ νιφετός, οὔτ᾽ ἂρ χειμὼν πολὺς οὔτε ποτ᾽ ὄμβρος,
ἀλλ᾽ αἰεὶ Ζεφύροιο λιγὺ πνείοντος ἀήτας
Ὠκεανὸς ἀνίησιν ἀναψύχειν ἀνθρώπους·



Και που πάει κανείς από εδώ;

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το ανεμοδούρι δείχνει ότι πάμε νοτιοδυτικά. Αριζόνα?

Ανώνυμος είπε...

Πολιτισμός. Καθαροί δρόμοι, σπίτια και σχολεία χωρίς graffiti. Σεβασμός στους άλλους και στον εαυτό μας. Είναι τόσο απλό και όμως τόσο συχνά μας διαφεύγει.

αμμοδύτης είπε...

το απλό και προφανές καμιά φορά το ξεχνάμε, ανώνυμε 12.07... εν τάξει, στην εξοχή δεν έχει graffiti, στις πόλεις έχει και παραέχει.

χμμ..., αλλενάκι, μήπως είναι μικρό επαρχιακό σχολείο; O πίνακας είναι πίνακας με λουλούδια σε μέρος που τον χειμώνα κάνει κρύο και τα χιόνια λυώνουν τον Μάρτιο καμιά φορά... Ο πιτσιρίκος είναι ο Οδυσσέας του παραμυθιού, την ώρα που διασχίζει το ποτάμι...

Οι φωτό είναι αρκετά κοντά στην πραγματικότητα. Δεν έχουν όλα τα μέρη το φώς της Δήλου (αν και οι εικόνες στο blogger υφίστανται "συμπίεση" που τις κάνει λίγο μουντές.

Artanis είπε...

Μάλλον για Καναδάς-κάπου μου κάνει...Ωραίες φωτό όμως...