Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

Φάρος Λιβάδας (1)


Αν η εξέδρα του ΠΙΙΕΤ είναι ένα βαρετό θέμα, ο Φάρος της Λιβάδας είναι σχεδόν αντικείμενο έμμονου πάθους. Χρειάζεται, όπως και το υπόλοιπο νησί, επειγόντως βοήθεια. Δεν ξέρω την ιστορία του, και δεν θα μπω μέσα,σήμερα, να σας δείξω σε τι κατάσταση βρίσκεται. Εικάζω είναι από τον 19ο αιώνα. Είναι στον κατάλογο με τα μνημεία που έχει αναφέρει Βουλευτής στο αίτημά του προς τον Υπουργό Πολιτισμού. (http://tinosnews.blogspot.com/2008/10/blog-post.html)

Τα οικονομικά της χώρας μας επίσης δεν είναι καλά (και ξεχάστε τα μεγάλα έργα!), σε μία περίεργη και δύσκολη διεθνή συγκυρία. Εμείς παλεύουμε να κρατήσουμε την κυβέρνηση όρθια (δεν είμαι σίγουρος ότι θέλει να μείνει όρθια), και η υφήλιος δίνει μάχη με την επερχόμενη φτώχεια και τον αποπληθωρισμό. Ο αποπληθωρισμός είναι «κακός» γιατί αν όλοι περιμένουν ότι θα πέσουν οι τιμές, σταματάνε οι συναλλαγές, και στην κλίμακα του προβλήματος, η κατάσταση του 1929 μπορεί να είναι περίπατος.

Η πιο έντονη μάχη είναι στην Αμερική. Η Fed, η κεντρική τράπεζα, εναντίον του σύμπαντος. Το επιτόκιο με το οποίο η Fed χρηματοδοτεί άλλες τράπεζες είναι επισήμως στο 0%. Δωρεάν χρήμα. Και η Fed δηλώνει ότι έχει και άλλα όπλα για την μάχη. Λογικό να πέφτει το δολάριο (είναι στα $1,4/€), ο Dow Jones απογειώθηκε, το πετρέλαιο στα ίδια και ο χρυσός τσίμπησε, επιτέλους, και είναι περίπου εκεί που ήταν πέρυσι τέτοιο καιρό. Μην πανηγυρίζετε Ευρωπαίοι που πέφτει το δολάριο σε σχέση με το ευρώ. Θα σβήσουν οι Ευρωπαϊκές εξαγωγές… ό,τι έχει μείνει.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποιες ευρωπαϊκές εξαγωγές θα σβήσουν? Αυτές της Ευρώπης ή αυτές από την Κίνα? Η παραγωγή έχει φύγει όλη για Κίνα. Τουλάχιστον στα ελαφρά προϊόντα ...

Ανώνυμος είπε...

Αυτοκίνητα, μηχανήματα, βιομηχανικά, τεχνολογικά προϊόντα από Γερμανία, Αγγλία, Ιταλία, προς ΗΠΑ. Γαλλικά κρασιά και fromage? Πωλήσεις Ευρωπαϊκών προϊόντων σε δολαριακές χώρες (κυρίως Μέση Ανατολή)

Τουρισμός: Λονδίνο, Παρίσι (και Γερμανία) δημοφιλείς προορισμοί… Άσε εμάς

Μέχρι και στην Ελλάδα πουλάνε από πέρυσι …Chevrolet. Τώρα αν κλείσει, άλλο θέμα.

Ανώνυμος είπε...

το πετρελαιο θα ειναι φτηνοτερο