Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

Φοβάμαι επιδείνωση

Με προβλημάτισαν οι «Αναμνήσεις από μια πλατεία» του factorx. Έχει ολοκληρωθεί ένας κύκλος, έχω την εντύπωση, από την μεταπολίτευση. Και το μεν Πασόκ, που αναδείχθηκε τότε, ξέφτισε αφήνοντας πίσω του μία μεγαλύτερη μεσαία τάξη, που όμως βλέπει ότι οι προσδοκίες της δεν ικανοποιούνται από το μοντέλο της κατανάλωσης με δανεικά, και ελλιπή παιδεία. Θα τα καταφέρει τώρα; Συμπαθής ο νέος αλλά είναι και τρίτη γενιά...

Όσο για την Νέα Δημοκρατία… Για γέλια ήταν όταν βγήκε επί Επίτιμου (ή ξεχνάτε πως πέρασε ένας ή ενάμιση χρόνος χωρίς να κάνουν τί-πο-τα). Για κλάματα είναι τώρα, μετά 5 χρόνια αμφίβολης ικανότητας και βεβαίας διαφθοράς. (Δεν το λέω εγώ, ή το Πασόκ, το περί «διαφθοράς», το λένε οι διεθνείς οργανισμοί). Πιστεύω ότι αν και όταν πέσει η ΝΔ, θα κάνει πολύ καιρό να ξανάρθει στο προσκήνιο.

Τα άλλα κόμματα, λυπάμαι αν στενοχωρήσω τους οπαδούς τους, ούτε τα παίρνω πολύ σοβαρά, αλλά και οι ίδιοι αναρωτιέμαι τι πιστεύουν. Συμπαθής και ο κύριος της εικόνας, αλλά δεν τον πιστεύουν πια ούτε στην ...Μόσχα. Γενικά, τα πολιτικά μοντέλα στην Ελλάδα, είναι λίγο μουχλιασμένα. Ίσως κουράστηκαν οι πνευματικοί μας ηγέτες στα media να μας καθοδηγούν (ή τους πήραμε, επιτέλους, χαμπάρι!)

Κάτω από άλλες συνθήκες, δεν θα με ενδιέφερε… Θα φύγουν οι μεν για να έρθουν οι δε. Ωστόσο τα οικονομικά μας δεν είναι καλά (έγραψα την περίληψη, πριν λίγες μέρες). Τα διεθνή οικονομικά επίσης δεν είναι καλά. Φοβάμαι ότι το 2009 δεν θα είναι ευχάριστο. Φως δεν βλέπω, όραμα δεν βλέπω, φοβάμαι επιδείνωση της πολιτικής και κυρίως της κοινωνικής κατάστασης.


Απεργεί ο φωτογράφος του blog και ελπίζω να βρούμε φωτογραφίες από το νησί...

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και δυστυχώς ίσως δούμε και αναβίωση Αλκίμων με συνθήματα "Πατρίς θρησκεία Οικογένεια" έτσι όπως πάμε. Και για να προλάβω έξερση αγανάκτησης μερικών "ευαίσθητων" εννοώ οτι σε κρίση των θεσμών επικρατούν πάντα οι εθνοσωτήριοι σαχλαμάρες.

Ανώνυμος είπε...

Τώρα έχει αρχίσει να γίνεται αστείο. Τα προγνωστικά λένε ότι το Πασόκ είναι μπροστά (αλλά θέλει να αναλάβει αυτήν την κατάσταση?) Οι δημοσκοπήσεις που έλεγαν ότι ο Τσίπρας είναι σοβαρός εξαφανίστηκαν. Ο Αλαβάνος προσπαθεί απεγνωσμένα να κάνει κάτι, αλλά μόνο αυτός ξέρει τι προσπαθεί. Το ΚΚΕ... ωραίο για ιστορίες του παρελθόντος. Ο Λαος? Σοβαρά...θέλει κανείς κάτι που είναι "ορθόδοξο"? Σε χαχόλους απευθύνεται.

Η ΝΔ πράγματι πάει περίπατο και όσο κουνιέται η Ντόρα, τόσο τρομοκρατεί τους πάντες. Τελικά η Ντόρα συσπειρώνει τους οπαδούς της ΝΔ υπέρ του ...Καραμανλή.

Έτσι μπαίνουμε σε μια πραγματική δύσκολη φάση της διαχείρισης της χώρας, ουσιαστικά ακέφαλοι, μπερδεμένοι, και χωρίς προοπτική.

Ανώνυμος είπε...

μήπως είναι όλα αντιπερισπασμός; για να μην βλέπουμε τα χαλια μας

Ανώνυμος είπε...

Μπα! Σημεία των καιρών είναι . Η Ιστορία διδάσκει γιατί επαναλαμβάνεται !!