Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2008

Μεγαλύνει η ψυχή μου



Μου έγραψε ο φωτογράφος που μου έστειλε αυτήν την εικόνα ότι θύμωσαν οι θείες δυνάμεις με τα βέβηλα που έγραψα για την εικόνα της Παναγίας και την όποια εμπλοκή είχε με τις ίντριγκες του 19ου αιώνα στην χώρα μας, εξ ου και ο δραματικός ουρανός…

Φωτογράφε, είδες πως δουλεύουν τα θαύματα; Εγώ ερμηνεύω την εικόνα σαν δείγμα της ευδαιμονίας των ουρανών που αποκάλυψα την άλλη πτυχή! Σχεδόν ακούω το Magnificat anima mea Dominum, et exsultavit spiritus meus in Deo salvatore meo, quia respexit humilitatem ancillae suae.

Ή ακούω «Μεγαλύνει ἡ ψυχή μου τὸν Κύριον καὶ ἠγαλλίασεν τὸ πνεῦμά μου ἐπὶ τῷ Θεῷ τῷ σωτῆρί μου, ὅτι ἐπέβλεψεν ἐπὶ τὴν ταπείνωσιν τῆς δούλης αυτοῦ»;

http://video.google.com/videosearch?hl=el&q=magnificat&um=1&ie=UTF-8&sa=X&oi=video_result_group&resnum=5&ct=title#

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για την ακρίβεια ο φωτογράφος σου έγραψε οτι θύμωσαν οι ορθόδοξες θείες δυνάμεις. Γιατί οι καθολικές μάλλον είναι χαρούμενες μαζί σου (I wonder why?....)

Ανώνυμος είπε...

ορίστε, έχει και τον Γρηγόριο τον Ναζιανζινό

«Οι Νεοπαγανιστές κάνουν λόγο για μια τοπική επισκοπική σύνοδο στην πόλη της Macon στη Γαλλία το 585, όπου συζητήθηκε αν η γυναίκα έχει ψυχή, και τελικά οι επίσκοποι αποφάσισαν ότι όντως έχει ψυχή η γυναίκα. Και φέρνουν αυτό το γεγονός ως απόδειξη του πόσο περιφρονεί ο Χριστιανισμός την γυναίκα, δίνοντάς της έπειτα από πολλή σκέψη την ανθρώπινη ιδιότητα. Και μάλιστα λένε ότι αυτή η σύνοδος έγινε πριν το σχίσμα των δυο εκκλησιών, άρα την δέχονται και οι Ορθόδοξοι».

http://www.oodegr.com/neopaganismos/politismos/gynaika1.htm

Ανώνυμος είπε...

Τουλάχιστον η ορχήστρα και η χορωδία του συγκεκριμένου Μagnificat είναι ουδέτεροι Προτεστάντες;

Ανώνυμος είπε...

Εντονες αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση του Πάπα Βενέδικτου ΙΣτ’ ότι η υπεράσπιση της ετεροφυλίας είναι εξίσου σημαντική με την προστασία των τροπικών δασών.

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με τον Ακαδημαϊκό Μάρκο Σιώτη, θαύμα πραγματικό αποτελεί επίσης και η Διοίκηση του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου. Κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα όλων που διοίκησαν το Ιερό Ίδρυμα υπήρξε η αφοσίωση στην Παναγία. Ο Μητροπολίτης Γαβριήλ κάλεσε με τρόπο βιβλικό, πριν ακόμα από την ανεύρεση της ιεράς Εικόνας, τα Μέλη της πρώτης Επιτροπής και ανέθεσε σ' αυτά τις φροντίδες του ναού που έκτιζε τότε. Αυτοί ονομάσθηκαν από την πρώτη στιγμή που ανέλαβαν τα καθήκοντα τους Κτήτορες του ιερού Ναού και όλου του Συγκροτήματος του Ιερού Ιδρύματος
http://hellas.teipir.gr/Thesis/tinos/index/panagia_5.html

θαυματουργή και η Διοίκηση του ΠΙΙΕΤ, βιβλικός ο Γαβριήλ, Βρε ούστ, θεομπαίχτες

Ανώνυμος είπε...

Το Ιερό Ίδρυμα από την πρώτη στιγμή της ιδρύσεώς του τόνωσε το θρησκευτικό συναίσθημα του λαού και ιδιαίτερα των Κυκλάδων που υπέφεραν τα χρόνια εκείνα από πολλές προπαγάνδες.

το ομολογουν!

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 2:31 και 2:34, το 2008 είναι λίγο διαφορετικό από το 1810 ή το 1830. Ή και από το 1912. Θα μπορούσαμε να είμαστε Τούρκοι ή Βούλγαροι ή Ρωμαίοι. Καμία αμφισβήτηση ότι ο διχασμός άρχισε από τότε αλλά όπως και να το κάνεις κάποιοι διάλεξαν προπαγάνδες και μία επικράτησε. Καλή κακή, επικράτησε.

Ανώνυμος είπε...

Η θρησκεία είναι το όπιο του λαού

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι μπορείτε να χαλαρώσετε