Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008

Δυσφήμιση


«Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, ορισμένοι, και πρωτίστως η αξιωματική αντιπολίτευση, αδιαφορούν για τις πραγματικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα και θυσιάζουν σε παιχνίδια ιδιοτέλειας το συλλογικό εθνικό συμφέρον»… «η πορεία της οικονομίας εξαρτάται από τη συμπεριφορά όλων μας, από την κοινωνική ειρήνη και από την εικόνα της χώρας προς τα έξω»

Αυτά είπε χτες βράδυ ο Πρωθυπουργός, για να βεβαιωθεί ότι θα πάρει τους 151 ψήφους, για ένα προϋπολογισμό που, άσχετα από πολιτικάντικες τοποθετήσεις είναι λίγο άνευ ουσίας. Είναι άνευ ουσίας, όχι γιατί είναι κακός ο κ. Αλογοσκούφης, αλλά γιατί είναι εξαιρετικά κακές και δύσκολες οι περιστάσεις.

Κατά τα λοιπά, μετά 5 χρόνια, η Κυβέρνηση κάνει ακόμα …αντιπολίτευση στο Πασόκ! Θράσος είναι; Ή αφέλεια; Ή δεν έχουμε τι άλλο «πιασάρικο» να πούμε και μιλάμε για δυσφήμιση στους ξένους. Λες και οι ξένοι δεν ξέρουν για τις υποκλοπές, ή για τα δομημένα ομόλογα, ή για τα κάθε χρώματος DVD, ή για την Siemens (25% του ετήσιου προϋπολογισμού μιζών για την Ελλάδα!), ή για το Βατοπέδι, ή για τα δημοσιονομικά μας. Αλλά φταίει το …Πασόκ που δυσφημεί την χώρα.

Μεταξύ μας, κανείς δεν θέλει εκλογές. Απλά, παλαμάκια, παλαμάκια, να χτυπούν τα τακουνάκια...

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αντώναρος: Δεν καταθέσαμε τον προϋπολογισμό για να τον αλλάξουμε αύριο

ερωτηθείς αν η Ελλάδα είναι σε επαφή με την Κομισιόν, προκειμένου να υπάρξει μηχανισμός για τα κράτη μέλη της Ε.Ε. που αντιμετωπίζουν προβλήματα στο δανεισμό τους, ο κ. Αντώναρος δήλωσε πως δεν γνωρίζει να υπάρχει τέτοιος μηχανισμός

τα γραπτά μένουν

αμμοδύτης είπε...

1711,8 το ΧΑ

Ειμαστε στην Βενετοκρατια

Ανώνυμος είπε...

Το υπουργείο Οικονομίας πρόκειται σύντομα να στείλει στις Βρυξέλλες το αναθεωρημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης 2008-2011 το οποίο θα περιλαμβάνει «εναλλακτικό σενάριο» για την πορεία της οικονομίας.
Το σενάριο αυτό θα προβλέπει ανάπτυξη του ΑΕΠ το 2009 γύρω στο 1% έναντι 2,7% που προβλέπεται στον Προϋπολογισμό του 2009 ενώ πέρα από αυτή την εκτίμηση γίνεται λόγος για αύξηση του ελλείμματος κοντά στο 3% και κατάρρευση των δημόσιων εσόδων.
Πρακτικά, δηλαδή, ελάχιστες ημέρες μετά την ψήφισή του, ο Προϋπολογισμός είναι ήδη υπό αναθεώρηση και μάλιστα με το αρνητικό εναλλακτικό σενάριο να έχει τον πρώτο λόγο στη νέα εκδοχή του. Τι σημαίνει αυτό; Ακούσαμε πολλά επί πέντε ημέρες που δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Πολύ κακό για το τίποτα λοιπόν

http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/12/23/1609576.htm

Ανώνυμος είπε...

Ναυτεμπορική

Αλλη μία πρωτιά για την ελληνική οικονομία, με τα νοικοκυριά της να καθυστερούν στις πληρωμές, σε ποσοστά υπερδιπλάσια από χώρες όπως η Oυγγαρία ή η Λετονία.

Tην ίδια ώρα στην Eλλάδα, τα ποσοστά των ακάλυπτων επιταγών σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, ενώ τα επισφαλή δάνεια, αναμένεται να σημειώσουν σημαντική αύξηση τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με εκτιμήσεις διεθνών οίκων.

Πολλαπλάσια του μέσου ευρωπαϊκού όρου, είναι η καθυστέρηση που παρατηρείται στην Eλλάδα από την πλευρά των νοικοκυριών στην εκπλήρωση των πάσης φύσεως υποχρεώσεών τους.

Ανώνυμος είπε...

"Οι προβλέψεις του προϋπολογισμού του 2009 για τα έσοδα και τις δαπάνες είναι εξαιρετικά αισιόδοξες και δύσκολα επιτεύξιμες χωρίς τη λήψη πρόσθετων μέτρων».

Τα παραπάνω επισημαίνει το Ιδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) στην τριμηνιαία έκθεσή του για την ελληνική οικονομία"