Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009

Πανικός με την ΥΠΕΔΑ


Λίγο οι διακοπές, λίγο ο δεκαπενταύγουστος, τέτοια εποχή το νησί μαζεύει κόσμο. Παραδοσιακά, η εβδομάδα πριν τις 15 είναι χαμηλών τόνων όσον αφορά την τοπική τροχαία. Δεν γράφουν με τον ίδιο ζήλο για ζώνες και κράνη… Αλκοτέστ δεν τους έχω δει να κάνουν, αλλά θα έπρεπε, γιατί έχει ουκ ολίγους «Αθηναίους» οδηγούς στον δρόμο που αφ’ ενός νομίζουν ότι εδώ είναι επαρχία και ο ΚΟΚ δεν ισχύει, αφ’ ετέρου είναι πεπεισμένοι ότι με τον καθαρό αέρα οι μπύρες, τα κρασάκια και τα ρακάκια, δεν …μεθάνε.

Αντίθετα, είναι σε έξαρση τα πανηγύρια και οι χοροεσπερίδες των διαφόρων Συλλόγων. Καλύτερα να μην είναι κανείς σε άσφαλτο μετά τις 11 το βράδυ.

Σήμερα είχαμε πανικό: Ήρθε μήνυμα πρωί πρωί ότι είχαν έρθει εφοριακοί από «μέσα», δηλαδή την Αθήνα. ΥΠΕΔΑ, ΥΠΕΕ, ή ό,τι τους λένε τώρα. Με αυτοκίνητο μάρκας τάδε, χρώματος δείνα, και ήταν μέσα τρεις και μία, και ο οδηγός φορούσε πουκάμισο έτσι κι έτσι.. Όπως παλιά, με τους πειρατές, που τους έβλεπαν από την βίγλα οι χωρικοί και έκαναν σινιάλα να μαζευτούν τα γυναικόπαιδα, έτσι και τώρα. Πήραν φωτιά τα κινητά, ο μηχανισμός εντοπισμού και διάσωσης ενεργοποιήθηκε, επίμαχα αντικείμενα και δραστηριότητες απενεργοποιήθηκαν και χάθηκαν, μέχρι να δοθεί το μήνυμα “all clear” το πειρατικό εθεάθη στον δρόμο που πάει προς την περιοχή Χ, μακριά από εδώ. Ουφ


Στην φωτό, δύο μεταμφιεσμένοι βιγλάτορες, καιροφυλακτούν για το κακό αυτοκίνητο.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τα γαϊδουράκια είναι λίγο σκοτεινά τα φώτισα ψηφιακά, είχα φωτίσει και τα βατόμουρα

μελετηρός είπε...

Χωρίς αμφιβολία η εκτεταμένη φοροδιαφυγή στην επαρχία συμβάλει στο πρόβλημα είσπραξης φόρων και το παράπονο ότι μόνο οι μισθωτοί πληρώνουν. Από την άλλη μεριά η επιβίωση στην επαρχία είναι οριακή και πολλοί υπάρχουν μόνο επειδή αυτοπροσδιορίζονται ως αφορολόγητοι. Ο ελεγκτικός μηχανισμός των περιοδευόντων επιθεωρητών είναι αναποτελεσματικός. Το πρόβλημα; Η ανοχή, τα στραβά μάτια, και η διαφθορά.

Ανώνυμος είπε...

μήπως δεν είναι βιγλάτορες και είναι οι εφοριακοί με σολή παραλαγής?

Ελληνας Ναύτης είπε...

gia eggathetous tis Siemens tous kovo

Ανώνυμος είπε...

o elenxos ton epeixhrhseon einai swsto na ginetai alla oxi toso tromokratia........8a eprepe to kratos na exei ena dikaio forologiko susthma kai oxi toso mesa apton elenxo na ginetai h foroeispra3h.