Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009

Γητεύτρες και ξορκίστρες


Όχι, δεν έχει αδειάσει ακόμα το νησί, σε 10 μέρες όμως θα έχει επανέλθει στα φυσιολογικά του. Ήρθε κόσμος φέτος, αλλά «δεν άφηνε λεφτά». Οι αλλοδαποί του δεκαπενταύγουστου, γενικά δεν αφήνουν χρήματα πίσω τους. Οι δικοί μας ήταν μετρημένοι. Ψώνιζαν στην λαϊκή, αλλά μικρότερες ποσότητες. Έβαζαν βενζίνη «βάλε μου 10 ευρώ». Η οικονομική δραστηριότητα του νησιού που βασίζεται στην οικοδομή είναι εξαιρετικά πεσμένη. Καλό για το τοπίο, κακό για τις ντόπιες τσέπες.


Βρίσκω συναρπαστική την εξέλιξη στο θέμα του Χριστοφοράκου. Έρχεται, δεν έρχεται…; Θα μείνει εδώ ή θα πάει πίσω; Πιστεύω ότι όλες οι γητεύτρες και ξορκίστρες της Αθήνας, ψάχνουν να βρουν τρόπους να μείνει μακριά, κατά προτίμηση στον πλανήτη Ποσειδώνα, ή να πάθει σοβαρή κλινική αμνησία με το που θα πατήσει πόδι εδώ. Δείτε το http://www.antinews.gr/?p=11750 και http://www.antinews.gr/?p=11785.


Ο κ. Χριστοφοράκος, ασχέτως θέσης, ήταν υπάλληλος. Ό,τι έκανε το έκανε για τον εργοδότη του και, στοιχηματίζω το πληκτρολόγιό μου, ότι δεν το έκανε κρυφά από τον εργοδότη του. Οι πολιτικοί της μεταπολίτευσης είναι οι βασικοί ένοχοι. Οι Γερμανοί απλώς πήραν χαμπάρι ότι λαδωνόμαστε και μας γέμισαν (και μας γεμίζουν) με την πραμάτεια τους. Και συνήθως, όταν λαδώνεις, ξεφορτώνεσαι τα σκάρτα.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ψάχνουν για αποδιοπομπαίους τράγους. Θα βρουν και καποιον συνταξιούχο ή κάποιον ετοιμοθάνατο και αυτοι θα φταίνε για όλα. Κοροϊδία. Κάθε πολιτικός αρχηγός από το 89 και μετά είναι στο κόλπο είτε τα έπιασε ο ίδιος προσωπικά είτε όχι.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα Αμμοδύτη, το "βάλε 10 ευρώ" δεν είναι νέο φαινόμενο, τα τα βενζινάδικα είναι αδιάψευστα παρατηρητήρια της οικονομικής κατάστασης.

Για τη Ζήμενς και το Χριστοφοράκο έχω να πω ότι αν δεν ήταν η Ζήμενς θα ήταν κάποια άλλη μεγάλη εταιρεία στη θέση της, από ποια χώρα δεν είμαι σε θέση να πω. Οι Γερμανοί ίσως έχουν αναλάβει τις τηλεπικοινωνίες, κάποιοι άλλοι άλλους κλάδους. Αυτοί είμαστε. Η εικόνα του Χριστοφοράκου αλυσοδεμένου στο αεροδρόμιο, όπως ευελπιστούν να τον επιδείξουν, είναι μόνο για αφελείς. Κανένα δεν πείθει ότι επιχειρούν άδολη κάθαρση! Δεν τον γνωρίζω, αλλά είναι άσχημο (δεν λέω λυπηρό γιατί ήξερε τι έκανε ασφαλώς) να ξεκινά κάποιος με τόσα εφόδια υλικά, κοινωνικά και επιστημονικά και να έχει αυτή την κατάληξη. Επειδή έχουμε πάει στα ίδια σχολεία μέσες άκρες, σε αρκετή χρονική απόσταση βέβαια, έχω πολύ καλό μέτρο σύγκρισης. Αναρωτιέμαι, τις δουλειές της Ζήμενς στην Ελλάδα, δηλαδή τους κλάδους στους οποίους δραστηριοποιείτο, ποιες εταιρείες θα τις καλύψουν; Ποιοι τρίβουν τα χέρια τους αυτή τη στιγμή; @αλλενάκι

αμμοδύτης είπε...

"Αναβάλλεται η έκδοση Χριστοφοράκου στην Ελλάδα, καθώς με αναλυτικό έγγραφό τους οι δικαστικές αρχές της Γερμανίας ενημέρωσαν την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών ότι ο Ανώτατο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Γερμανίας ζήτησε περισσότερο χρόνο για τη μελέτη των στοιχείων της υπόθεσης, καθώς και επιπρόσθετα στοιχεία από τις ελληνικές αρχές." λέει η Ναυτεμπορική

Λες να διακόψει λειτουργία η Ζήμενς; αμφιβάλλω... άσε που οι υφέσεις λειτουργούν σαν εκείνη την θαυματουργή πηγή που έκανε κανείς μπάνιο και ανακτούσε απολεσθέντα...

Artanis είπε...

Βασικά το βλέπω για υπερπαραγωγή, κάτι σαν τις "10 Εντολές", ένα πράμα...
11 το βράδυ της Δευτέρας, ώρα Ελλάδας, είναι 8 το πρωί της Τρίτης εδώ...
θα στηθώ στο νετ και θα ανοίξω 50 καρτέλες, να μην χάσω τις εξελίξεις... Έ ρε γλέντια...

Artanis είπε...

Τώρα ήμουνα μέσα και το σχόλιό σου δεν ήταν εδώ...Τί γίνεται ρε παιδιά, λόγω απόστασης χάνω συνέχειες...

Ανώνυμος είπε...

Σήριαλ για πλατύ κοινό και ακροαματικότητα για τα κανάλια εν μέσω Feragosto (να δείτε την ταινία, τη συνιστώ). Η παραλία και ο βράχος με τα πεύκα που έχω μπροστά μου μοιάζει ξαφνικά παράδεισος και όλα τα άλλα μικρά κι ασήμαντα. Καλό κουράγιο...

Ανώνυμος είπε...

Ferragosto... τι ωραία λέξη. Παλιά παγανιστική γιορτή στο τέλος Ιουνίου που η Εκκλησία καπέλωσε με άμωμίες κηδείες και κουραφέξαλα τον δεκαπεντάυγουστο.

Η παραλία, ο βράχος, το πεύκο και ο ήχος του αέρα στις πευκοβελόνες...