Κυριακή 16 Αυγούστου 2009

Μουσείο στην Αγάπη


Έχει ανοίξει από πέρυσι τις πόρτες του το εκκλησιαστικό μουσείο της Αγάπης γεμάτο από παλαιά κειμήλια της εκκλησίας του Αγ. Αγαπητού. Η εκκλησία αυτή άλλαξε όνομα καθώς πριν το 18ο αιώνα γιόρταζε τη μετάσταση της Παναγίας και μετά πήρε ως προστάτη του χωριού τον Αγ. Αγαπητό-μάρτυρα της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας που το 274μ.Χ. αποκεφαλίστηκε σε ηλικία 15 ετών.


Το μαρμάρινο διάκοσμο που δεσπόζει πάνω από την πόρτα της εκκλησίας αναπαριστά αυτό ακριβώς το γεγονός.


Μέσα μπορεί κανείς να δει από υπέρθυρα της παλαιάς εκκλησίας και ξυλόγλυπτους εσταυρωμένους μέχρι έγγραφα και λάβαρα της Αγ. Δωρεάς.


Η πρωτοβουλία ανήκει στον Τοπικό Σύλλογο Αγάπης σε συνδυασμό με την επιτροπή της εκκλησίας και φέτος θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι τις 25/8, 6-8μ.μ. καθημερινά.


Όποιος επισκεφτεί αυτό το καλά κρυμμένο χωριό (από εισβολείς και μη!) αξίζει να κάνει και μία βόλτα από το μουσείο.


aerial

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πολυ ωραια ιδεα συνχαρητηρια στο Δ.Σ του συλλογου το εχω επισκευθει αξιζει για μια βολτα .Πηγαινω συχνα στο ΑΓΑΠΗ μου αρεσει το χωριο εχω φιλους ειναι φιλοξενοι οι κατοικοι και καλο φαγητο το ταβερνακι με καταπληκτικοι θεα βλεπεις τη λαγκαδια την ΚΩΜΗ απεναντι τους περιστεριωνες κατασπρους παω χρονια στο ΑΓΑΠΗ πρωτη φορα βλεπω οτι αυτο τοχωριο εχει τοσους πολλους Περιστεριωνες καλη ιδεα μακαρι να την εφερμοσοθν και τα αλλα τα χωρια .................

Artanis είπε...

Αυτό νομίζω θα πει, αγάπη για τον τόπο...
Καλησπέρα...

Ανώνυμος είπε...

EINAI TO AΓΑΠΙ.......................Η.........ΤΟ ΑΓΑΠΗ

Ανώνυμος είπε...

Το Αγάπι, η Αγάπη, η Βωλάξ, ο Βώλαξ, δόξα τω Θεώ καταλαβαινόμαστε κι ας ξινιγκαζόμαστε ποτ' και ποτ'

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΕΙΟ ΧΩΡΙΟ ΕΧΩ ΠΑΕΙ!!!!