Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

Διασταύρωση


Στην ερημιά, διασταυρώνεται το μονοπάτι, που φεύγει προς τα αριστερά, με τον χωματόδρομο. Στην μέση, κάποιος, πριν 200 ή πριν 500 ή ποιός ξέρει πόσα χρόνια, έφραξε μια παραγγεριά, την δούλεψε, έφτιαξε πεζούλες, έβγαλε τις πέτρες και έφτιαξε πεζούλες για λίγο κριθάρι... Ίχνη αμπελιού δεν φαίνονται, αλλά ανάλογα με την ηλικία, μπορεί και να έχουν χαθεί.

Κάποιος ζει σήμερα χάρη σε αυτό το φραγμένο χωραφάκι, αλλά μπορεί και να το έχει λησμονήσει.

7 σχόλια:

Underwater είπε...

Το μονοπάτι αυτό νομίζω ξεκινάει από τη Στενή (συνέχεια του πράσινου δικτύου που φαίνεται στο χάρτη με τα μονοπάτια). Είναι σαν λεωφόρος, φαρδύ, στη μέση του πουθενά. Κάποτε αυτό το πέρασμα πρέπει να ειχε κάποια σημασία. Σήμερα δεν το περπατά κανείς (αν κρίνω απ'τη βλάστηση).

αμμοδύτης είπε...

θα το ψάξω στον χάρτη με τα μονοπάτια (εκτος αν το βλέπεις εσύ)

Underwater είπε...

Νομίζω δεν είναι σημειωμένο. Αν πιάσεις το δρόμο που ανεβαίνει προς Πρ. Ηλία θα έπρεπε να το βρίσκει σε κάποιο ύψος (όχι πάρα πολύ ψηλά).

Ανώνυμος είπε...

αμμοδύτη θέλουμε να ασχολέισε περισότερο με τα κάτω μέρη

αμμοδύτης είπε...

από το Σαββατοκύριακο...είμαι λίγο πνιγμένος με άλλα, και μαθαίνω δυστυχώς, ότι δεν βρέχει.

Όσες γεωτρήσεις και να γίνουν αν δεν βρέχει...

Ανώνυμος είπε...

einai to monopati pou paei ston lazaro. ekei palaiotara itan xorafia kaliergisima

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα,

στον κύκλο του Αιγαίου!

Πόσο τυχεροί είστε, "αμμοδύτη", "Underwater" και "ανώνυμε", που ζείτε σε τέτοια μέρη, ξέρετε; Και είναι και καλλιεργήσιμα, ...ημέρες πούρχονται. Προσγειώθηκα στην Οφιούσα σας, μέσα από την οικονομική βουή του Δυτικού ...πολιτισμού, κι αγαλλίασα, έστω και εικονικά. Πρέπει να έρθω μια μέρα εκεί, -σκέφτηκα. Και να είναι χειμώνας, βέβαια. Γιατί τα καλοκαίρια είναι εκτυφλωτικό το φως στις Κυκλάδες! Χάνονται από το κάδρο παρατήρησής σου οι λεπτομέρειες και εξαϋλώνονται οι άνθρωποι. Δεν γνωρίζεις, νοιώθεις, τα καλοκαίρια στις Κυκλάδες.

Αναπνεύστε λίγο φως και ρίξτε μιαν ευχή στην θάλασσα για μας!

ΓΕΙΑ + ΧΑΡΑ