Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2008

Μακρινοί απόηχοι



Οι καιροί είναι πονηροί... Με την "ύφεση" να έχει γίνει καθημερινή λέξη, και την κυβέρνηση να μοιάζει ότι έχει χάσει τον έλεγχο, έχουν βγει μεγάλα μαχαίρια στην πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου. Λογικό είναι να κοιτάει ο καθένας το συμφέρον του, αλλά όταν ο καθένας έχει και μερικές εφημερίδες και μερικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, πρέπει να προσέχουμε τι ακούμε και πως το ερμηνεύουμε.

Πολλή φασαρία αυτές τις μέρες είναι με την ΔΕΗ. Δεν είμαι υπέρ του μεγάλου κράτους, αλλά τελευταία είμαι υπέρ της ΔΕΗ, και του αφεντικού της. Θα διαβάσετε πολλά εναντίον του... Μάλλον έχει γίνει εμπόδιο στα σχέδια λίγων κρατικοδίαιτων ιδιωτών, δήθεν επιχειρηματιών, που, σε περίληψη θέλουν να μας πουλάνε ρεύμα σε διπλή ή τριπλή τιμή από όσο το πουλάει η ΔΕΗ. Ή να το αγοράζουν φτηνά από την ΔΕΗ και να το πουλάνε ακριβά, πίσω στη ΔΕΗ... Ανώμαλο δεν ακούγεται;

Δεν θα το δείτε ξεκάθαρα γραμμένο στις εφημερίδες, γιατί πολλές από αυτές, ακόμη και δήθεν "δημοκρατικές" ανήκουν σε αυτούς τους κυρίους. "Διαπλοκή" είναι η εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων, μέσα από δήθεν αδιάβλητα μέσα ενημέρωσης, με παραπλάνηση του κόσμου και εκβιασμό όσων στέκονται εμπόδιο. Δείτε εδώ http://www.antinews.gr/?p=4254 και όχι μόνον.

Εδώ και αρκετό καιρό, όποτε διαβάζω μια είδηση, για την Ελλάδα, είτε αφορά τράπεζες, είτε αφορά ενέργεια, αναρωτιέμαι: "Χμμμ... σε ποιόν ανήκει αυτή η εφημερίδα; Τι συμφέρον έχει να κυνηγάει τον κάθε Αθανασόπουλο ή τον κάθε Αράπογλου;" Έτσι, προσπαθώ να καταλάβω τι πραγματικά γίνεται.

Στα έρημα, αυτήν την εποχή, λαγκάδια, αυτά βέβαια γίνονται μακρινοί απόηχοι.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επιβαρύνουμε με ζημίες τη ΔΕΗ, οδηγώντας την σε σίγουρη απαξίωση και μεταθέτουμε για το μέλλον τις οδυνηρότατες συνέπειες», είπε, προσθέτοντας με νόημα ότι «στουθοκαμηλίζουμε όταν παριστάνουμε ότι το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας είναι μικρό».

Ανώνυμος είπε...

έχεις ακούσει ότι όταν ξήλωσαν τα μαρμάρινα πλακόστρωτα στη Χώρα, πηγαν και πουλησαν τις πλάκες στην Μύκονο και εβαλαν εδω μπετά και μαρμαρινες?

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι μόνο η ΔΕΗ και η Εθνική. Όλες οι ΔΕΚΟ λειτουργουν έτσι ωστε να δουλεύεοι ή να φτιαχνεται ανταγωνισμός

αμμοδύτης είπε...

Οι όψιμες διαμαρτυρίες πολιτικών της Ν.Δ. για την «κρατική» Εθνική που «έχει το θράσος να μην τους υπακούει», είναι είτε υποκριτικές είτε συνέπεια βραχείας μνήμης. Οταν ένιωθαν πολιτικά ασφαλείς, κράδαιναν την «ιδιωτική Εθνική» ως απτή απόδειξη της πίστης τους στην «ελεύθερη αγορά». Ηταν, άλλωστε, μια ανέξοδη απόδειξη, αφού στην πράξη δεν τους εμπόδιζε ούτε να διεκδικούν τον διορισμό δικών τους παιδιών ούτε να προτρέπουν την Εθνική να εξυπηρετεί πολιτικούς πελάτες τους – π.χ. κάποιες απομιμήσεις εκδοτών.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_16/11/2008_292440

Μου αρέσει αυτό το «απομιμήσεις εκδοτών». Για δες… ένα από τα αποτελέσματα της κρίσης θα είναι να μάθει ο κόσμος τα λαμόγια