Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Πενηντακονταετία


Τα πενήντα έτη ιεροσύνης συμπλήρωσε φέτος ο π. Νικόλαος Ψάλτης και πολλοί ήταν εκείνοι που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά τη μεγαλόπρεπη τελετή στο χωριό Κώμη όπου τα τελευταία χρόνια είναι εφημέριος.


Από νωρίς την Κυριακή το απόγευμα, η εκκλησία του Αγ. Ιωάννη ήταν κατάμεστη από κόσμο και όλοι χειροκρότησαν τους εκπροσώπους συλλόγων, χωριών και νεολαίας που ο καθένας με τη σειρά του έδιναν τις δικές τους ευχές μαζί με κάποιο συμβολικό δώρο.


Εικόνες, τριαντάφυλλα, μία κιθάρα και ένα ποίημα είναι μερικά από αυτά. Όλα με το δικό τους σκοπό και συμβολισμό έδιναν μια ιδιαίτερη αξία στον συγκινημένο από την αγάπη των πιστών ιερέα.
Ευχές από το Βατικανό και ιερά άμφια από τη μεριά των κληρικών.


Πολλοί ήταν αυτοί που του απέδωσαν την ιδιότητα του ψαρά! Φυσικό και πνευματικό, αφού είναι γνωστή η αγάπη του ιερέα για τη θάλασσα και το ψάρεμα.


Ο ίδιος ανέσυρε μνήμες και ορόσημα που σημάδεψαν τη μακρόχρονη πορεία του αναφερόμενος στα πρώτα του βήματα που τον βρίσκουν στο χωριό της Ποταμιάς τη δεκαετία του ’60 μέχρι σήμερα.




Η βραδιά έκλεισε με το κέρασμα στην αίθουσα του χωριού που ομολογουμένως ήταν πλουσιοπάροχο.


Είναι αξιότιμο για κάποιον άνθρωπο που περνάει το περισσότερο χρόνο της ζωής του βοηθώντας και εξυπηρετώντας τους συνανθρώπους του, με οποιονδήποτε τρόπο, να αναγνωρίζεται από όλους και να τιμάται με μια τέτοια ξεχωριστή εορτή.



Θα έλεγα λοιπόν ένα μεγάλο μπράβο σε όλους. Σε αυτούς που το αξίζουν αλλά και σε αυτούς που το αναγνωρίζουν.

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι ιδιότητα ψαρά; Ήταν ο πρώτος που ψάρευε από Κολυμπήθρα μέχρι Λιβάδα με ψαροντούφεκο, πριν τον χωματόδρομο για Κολυμπήθρα. Δεκαετία '60. Ρε πως περνάν τα χρόνια...

Ανώνυμος είπε...

Σ' ευχαριστουμε πολύ πατερα Νίκο για όλα αυτά που μας προσφερεις όλα αυτά τα χρόνια. Ο Θεός να σου ανταποδώσει για την αγαπη, τη γενναιοδωρία σου, τη φιλανθρωπία σου την απλότητά σου.
Να σαι καλά, να ζήσεις πολλά χρόνια ακόμα για να στολίζεις την εκκλησία και το νησί μας.
Ο Θεος να σε ευλογεί!

Ανώνυμος είπε...

Παρών σεμνά και διακριτικά.
Εύγε

Ανώνυμος είπε...

Οι άνθρωποι αυτοί μας έχουν δώσει την συνοχή και την ενότητα που λείπει. Μπράβο aerial που το ανέδειξες.

Ανώνυμος είπε...

Με δήλωσή του ο Ευρωπαίος Επίτροπος για το περιβάλλον, Σταύρος Δήμας, εξέφρασε τη στήριξή του στον Αντώνη Σαμαρά, τονίζοντας πως αποτελεί την καλύτερη επιλογή

Ανώνυμος είπε...

Στα σαμάρια του δήμα

Τρία πουλάκια κάθονταν

Ανώνυμος είπε...

Μόνο η Ντόρα μπορεί

Ανώνυμος είπε...

Που κολλαει η Ν.Δ. με την πενηντακονταετια του παπα Νικολα?

Ανώνυμος είπε...

Τα Ντοράκια μας παραφυλάνε

Ανώνυμος είπε...

Μόνο Ντοράκια έχει η Τήνος Σαμαράκια, ένα δυό.

Ανώνυμος είπε...

Κομπινούλες, νυχτερινές δουλειές. ΜΗΤΣΟΤΑΑΑΑΑΚΗΗΗΗ!

Ανώνυμος είπε...

Η Τήνος ψηφίζει ΠΑΝΙΚΑ

Ανώνυμος είπε...

Ο Πανίκας δουλέυει για την Ντόρα. Προσπαθει να κόψει από τους πιο λαϊκούς εθνικόφρονες ιδιαίτερα στην ευαίσθητη βόρεια Ελλάδα. Ο Σαμαράς ήταν πολύ καλός στην Θεσσαλονίκη. Θα βγει και θα ξεφωρτοωθουμε την μισή οικογενειοκρατία. Την άλλη μισή όταν ξεφωρτωθούμε την ΤΡΙΤΗ γενιά Παπαντρέα. ΤΟ 1949 ο παπούς του κρέμασε τους κομμουνιστές πουλημένος στους Αγγλους. Α ρε ψάρια, κουνάτε και σημαιάκια