Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Φράγμα


Μια από τις πιο καλές χρονιές, σε χιλιοστά βροχής, τα τελευταία χρόνια έπεσαν στο νησί μας.
Ανεβαίνοντας το δρόμο του Τριποτάμου σταμάτησα να δω το φράγμα. Το φράγμα ένα έργο πνοής,(έχει τελειώσει εδώ και δύο με τρία χρόνια) είναι ξεχειλισμένο.

Αμέσως μου ήρθε ένας προβληματισμός. Τελικά τι θα γίνει με αυτό το έργο; Πότε θα ολοκληρωθεί; Όταν λέω να ολοκληρωθεί, εννοώ να παίρνεται το νερό από εκεί, να επεξεργάζεται να φιλτράρεται και να πηγαίνει στις δεξαμενές του Δήμου. Δηλαδή να μην χάνεται ούτε κυβικό νερού.


Αυτή την στιγμή, ανοίγουν το φράγμα, φεύγει το νερό, γεμίζοντας τον υδροφόρο ορίζοντα του λαγκαδιού της Αγίας Παρασκευής και αντλείται από το πηγάδι του Δήμου που υπάρχει απέναντι από το Κέντρο Υγείας (άποψη Δήμου Τήνου ). Δεν μας λέει όμως ο δήμος πόσο νερό πάει χαμένο; Πόσο νερό πάει στην θάλασσα;

10 σχόλια:

Artanis είπε...

Χα, σαν τεράστια πισίνα, φαινεται από μακριά...
Καλησπέρα από ΝΖ...

Ανώνυμος είπε...

Δεν το ήξερα ότι το έκαναν για να φεύγει. Νόμιζα ότι το χρησιμοποιούν το καλοκαίρι (και απορούσα γιατί πιο πάνω πέφτουν λύματα). Στιν Λιβάδα, το χωματουργικό είναι ωραία παρέμβαση στο τοπίο.

αμμοδύτης είπε...

Μα που πάει το νερό το καλοκαίρι; Δεν το τραβάνε;

aerial είπε...

εμμ, κι εγώ την ίδια απορία είχα αμμοδύτη, όταν μου είπαν ότι το φράγμα το ανοίγουν απλώς για να γεμίζουν τα διπλανά πηγάδια????

Νόμιζα ότι η δουλειά ενός φράγματος είναι διαφορετική!

Ελληνας Ναύτης είπε...

Αν είναι έτσι πρόκειται για μοναδική διαχείριση υδάτινου πλούτου!

Ανώνυμος είπε...

Χαχαχα.. Η Τήνος είναι μοναδική σε ιδέες

Ανώνυμος είπε...

Symvainei se polla merh toy kosmou! EInai to prwto vhma diaxeirhshs... To filtrarisma ginetai fysika apo ta diadoxika strwmata toy edafous. Profanws kai den eixan ta xrhmata gia na oloklhrwsoyn to ergo...

Ανώνυμος είπε...

αληθεια τι γινεται με αυτο το εργο
πνοης;

Ανώνυμος είπε...

Να βάλουμε χέλια, και να τα γκαλαγκώνουμε να τα τρώμε

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραίο και πολύ ωραίες φωτογραφίες.
Μπράβο Asparagus!