Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Απώλεια Εθνικής Κυριαρχίας


Όταν ο Παπανδρέου μίλησε για «απώλεια εθνικής κυριαρχίας», μάλλον εννοούσε την αρχή της διαφημιστικής καμπάνιας ότι «για τα τωρινά δεινά μας φταίνε οι ξένοι, και οι κακοί κερδοσκόποι». Εγώ πιστεύω ότι ό,τι κάνει η Κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες είναι για να καλλιεργήσει κλίμα ότι «δεν φταίει αυτή». Κι ας επιδεινώθηκε ραγδαία το οικονομικό και δημοσιονομικό κλίμα μετά τις εκλογές. Κι ας έφυγαν, κατά άλλους €10 δις., κατά άλλους €20 , εκτός Ελλάδος από τον Οκτώβριο-Νοέμβριο.


Εμένα μου φαίνεται ότι η Κυβέρνηση ανέλαβε ξέροντας ότι δεν μπορεί να αποφύγει την ξένη επικυριαρχία, την «απώλεια εθνικής ανεξαρτησίας» και απλά διαχειρίζεται τα αισθήματά μας με ένα μόνο σκοπό: Να φταίνε οι άλλοι, οι ξένοι, οι προηγούμενοι. Το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια σε Αλβανούς και Πακιστανούς, μάλλον προπέτασμα καπνού. Η δουλίτσα με τα αιολικά πάρκα στημένη και προχωράει ακάθεκτη. Φτιάχνουν και το κομπόδεμά τους μερικοί μερικοί, με τα δικά μας λεφτά.


Φυσικά, όλα αυτά, δεν έγινα τυχαία. Η Κυβέρνηση δεν θα ήταν «Κυβέρνηση» αν η ΝΔ και ο Καραμανλής δεν ήταν τόσο κατάφορα αναποτελεσματικοί, και παρ’ όλη την κατακραυγή, ανακατεμένοι με φαύλα. Και αυτοί έδωσαν «εθνική κυριαρχία» στο θέμα του ΟΤΕ… Και άντε να μου βγάλεις από το μυαλό, ότι το αφεντικό τους ήταν εκβιαζόμενο. Και άντε να μου βγάλεις από το μυαλό ότι και ο Σημίτης, πριν τον Καραμανλή, δεν ήταν και αυτός εκβιαζόμενος… Εκτός αν βγει και πει γιατί παραιτήθηκε.


Στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια έχουμε μάθει να προσκυνούμε επίδοξους σωτήρες, κάθε ένας εκ των οποίων μας αφήνει λίγο πιο βαθιά στην τρύπα από ότι όταν ανέλαβε… Και οι σωτήρες έχουν χρηματοδοτηθεί, από τον νέο ιδιοκτήτη μας, τους Γερμανούς.

Για να δούμε… Του χρόνου στις 17 Νοεμβρίου, θα ξαναπάνε για πορεία οι «Δημοκράτες» στην Πρεσβεία; Ή θα έχουν καταλάβει τα ψάρια που τους ακολουθούν ότι δουλεύουν για το Ράϊχ;


Και οι κατσικοκλέφτες, και οι τσανακογλείφτες, και οι δοσίλογοι και οι προσκυνημένοι, χάνουν εθνική κυριαρχία. Απλά μερικοί ενοχλούνται λιγότερο από άλλους. Εθνική κυριαρχία αρχίσαμε να χάνουμε από την αρχή του εμφυλίου πολέμου τον Δεκέμβριο του 1944.

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Kαλημέρα Αμμοδύτη. Είναι πολλές οι εταιρείες, Lamborghini, Bugatti Γερμανοί τις "διαπραγματεύονται" και τις βγάζουν στο κλαρί
χα χα χαααά

Unknown είπε...

Φίλε Αμμοδύτη,
Από τα όσα γράφεις στα πλαίσια της «άλλης άποψης» και της πολιτικής μας αντιπαράθεσης, θα ήθελα να επισημάνω ετούτο μόνο:
«Κι ας επιδεινώθηκε ραγδαία το οικονομικό και δημοσιονομικό κλίμα μετά τις εκλογές. Κι ας έφυγαν, κατά άλλους €10 δις., κατά άλλους €20 , εκτός Ελλάδος από τον Οκτώβριο-Νοέμβριο.»
Ερώτημα:
Ποιοι τα φυγαδεύσανε αυτά τα χρήματα?
Ποιοι άλλοι?
Οπωσδήποτε κάποιοι «πατριώτες» «ελληναράδες» τουτέστιν δηλαδή λαμόγια του κερατά.
Αυτοί λοιπόν σήκωσαν από τις εν Ελλάδι Τράπεζες τα… όσα-τόσα… δις € και την «κάνανε» για τα «αλλού» σε ασφαλή καταφύγια.
Θελήσανε να τα σώσουνε οι άθλιοι. Να έχουν για τα παιδιά και τα εγγόνια τους.
Όσο για τα παιδιά τα δικά μας, ας τα ροκανίζει και ας τα εξαθλιώνει η ανέχεια και η ανεργία. Και ας περιμένουν τα ψωροεισοδήματα μας οι «χάψες» των φόρων και της ακρίβειας.
Αλλά τι τους νοιάζει αυτούς?
Τι έγινε Αμμοδύτη?
Ήλθαν τα Τούρκικα αγήματα και τα τεθωρακισμένα στον Αυλώνα και δεν το πήραμε χαμπάρι? Γιατί αυτή η άρον - άρον διαφυγή (στην πλειονότητα του) βρώμικου χρήματος?
Εδώ θα κακίσω την Κυβέρνηση και τον ΓΑΠ με τα «χίλια».
Και ξέρεις γιατί?
Γιατί πως είναι δυνατόν να μη μπορούν (μιας και τα στοιχεία υπάρχουν στις Τράπεζες), να εγκαλέσουν «αυτούς» τους «υπερπατριώτες» έστω και για έναν απλό ψευτο-έλεγχο σύμφωνα με τον ισχύοντα φορολογικό μας νόμο?:
Αλλά και αυτός να μην υπήρχε, το δικαίωμα το έχει έτσι και αλλιώς η Πολιτεία με βάσει την «οδηγία» της Ε.Ε για κεφάλαια ύποπτης προέλευσης. «Πόθεν έσχετε» μωρέ λαμόγια?»
Κυβερνητική αβελτηρία και ανικανότητα ως προς αυτό το σκέλος και των γονέων…κύριε Παπανδρέου
Η Ελλάδα δεν πρέπει να είναι Banania, αλλά και ούτε ξέφραγο αμπέλι….
«Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά» και θα τα δούμε…

αμμοδύτης είπε...

Ποιοί φυγαδεύσαν τα λεφτά? Όσοι φοβήθηκαν και μπόρεσαν από μικροαστούς έως "κονομημένους". Τα λαμόγια που λές πάντε έξω τα είχαν...

Το χρήμα που έφυγε δεν έιναι αναγκαστικά βρώμικο, είναι φοβισμένο. Το βρώμικο σπάνια το πιάνεις. Είναι επικίνδυνο παιχνίδι να υπαινισεσσαι ότι θα πιάσεις τραπεζικές καταθέσεις...

Unknown είπε...

Οι τράπεζες για ποσά πάνω από 10.000 € νομίζω είναι υποχρεωμένες να ζητάνε το ΑΦΜ. Ή κάνω λάθος?
Για ποιό λόγο?

αμμοδύτης είπε...

για φορολογική ταυτότητα, αλλά δεν έχει σχέση με την ΝΟΜΙΜΗ μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό. Αν έχει λεφτά στην Χ τραπεζα, και θες να τα στείλης στο κατάστημα της Χ στο Λονδίνο (ή άλλη χώρα της ΕΕ) απλά το κάνεις και υπόκεισαι στους εκεί νόμους και όχι στους εδώ.

Το ΑΦΜ το ζητάνε ώστε αν πάω εγώ και βάλω 100.000 σε ένα λογαριασμό μετρητά, να έχουν ταυτότητα ότι δεν είναι από ναρκωτικά, κλπ. Αλλά για αυτό υπάρχουν τα μπαρ και οι καφετέριες... (και όχι μόνο χαχαχαχα)

Unknown είπε...

Φίλε Αμμοδύτη,
δεν είμαι κάποιος επίσημος εντεταλμένος εγώ, απλά το "δικηγόρο του διαβόλου" κάνω.
Με εντολή εισαγγελέα νομίζω και ύστερα από αίτημα του Υπ.Οκ δένεται το δικαίωμα στην Πολιτεία να ελέγξει τα transactions των τραπεζικών λογαριασμών για την έρευνα αξιόποινων πράξεων φοροδιαφυγής(ποινικό αδίκημα)
Ή κάνω λάθος?

αμμοδύτης είπε...

δεν μιλάμε για αξιόποινες πράξεις. Είναι νόμιμο να στείλεις τα λεφτά σου, αυτά που είναι στον λογαριασμό σου, όπου θες. Ο φόβος ότι ίσως ένα πρωί δεν θα μπορείς, είναι αυτός που σε κάνει να τα στείλεις. Κανείς δεν θέλει να χάσει το κομπόδεμά του... Τα λεφτά που έφυγαν, έφυγαν ΝΟΜΙΜΑ.

Unknown είπε...

Ο "καταθετικός λογαριασμός" δεν είναι η "κολυμβήθρα του Σιλωάμ.." Αμμοδύτη.
Όποιοι φυγαδεύουν χρήματα επειδή νόμιμα άλλαξε το κόμμα που θα έχει την τύχη της διακυβέρνησης της Χώρας, φοβούνται και ο φόβος τους, προδίδει την πραγματική προέλευση των χρημάτων….αυτών
Α-φ-ο-ρ-ο-λ-ό-γ-η-τ-α εισοδήματα και πολλά από αυτά από αδικαιολόγητο πλουτισμό προερχόμενα.
Αλλά τι περιμένεις?
Ένας πρωτοκλασάτος υπουργός της προηγούμενης κυβέρνησης έστησε εξωχώρια εταιρεία για προστασία των εισοδημάτων του και με σκοπό κυρίως να αποφύγει την ελληνική φορολογία.
Ας ελεγχθεί επιτέλους αυτό το ζήτημα. (πολλά πρέπει να ελεγχθούν για να αποκαλυφθεί ο όγκος του κόπρου του Αυγείου, από τα πεπραγμένα κυρίως της προηγούμενης κυβέρνησης αλλά ας ξεκινήσουν με αυτό. Δεν βλέπουν?. Δεν καταλαβαίνουν?)
Προσωπικά πιστεύω ότι στην «έξοδο» αυτών των πολλών δις, κρύβεται το μεγαλύτερο μεταπολιτευτικό λαβράκι για τα δημόσια έσοδα...
Πιστεύω ο ΓΑΠ νομιμοποιείται να το επιχειρήσει και θα τα καταφέρει. Αν όμως δεν τα καταφέρει θα έχει κάνει λάθη. Ναι λάθη. Σε καμια όμως περίπτωση αμαρτήματα.
Στην Αρχαία τραγωδία η Κάθαρση ακολουθεί πάντα την Νέμεση και αυτό είναι διδακτικό και τούτους τους χαλεπούς καιρούς, άκρως
ε-π-ι-β-ε-β-λ-η-μ-έ-ν-ο

αμμοδύτης είπε...

δωδωναίε, με συγχωρείς αλλά εικάζεις λάθος. Κάθε άνθρωπος με λεφτά, σε ελεύθερη οικονομία τα κάνει ότι θέλει. Αν έχεις 100.000 ευρώ στην τράπεζα, νόμιμα, δικά σου, πεντακάθαρα, και μάθεις το πρωί ότι την επόμενη μέρα θα στα παγώσουν, ή θα στα κάνουν δραχμές ή δεν ξέρω τι, αν μπορείς, θα τα πάρεις και θα τα βάλεις στο σεντούκι, ή θα τα στείλεις εξω.

Κάθε Ελληνική τράπεζα, έχει κατάστημα στην Αγγλία ή το Λουξεμβούργο σε άλλη χώρα της ΕΕ, ή στην ...Βουλγαρία.

Δεν ξέρω τι έκανε ο Βουλγαράκης με offshore, ή αν είναι νομικά ή πολιτικά μεμπτό. Ξέρω ότι η Εθνική έχει offshore. Οι εφοπλιστές είναι σε offshore, και οι μισοί ιδιοκτήτες μεγάλων ακινήτων τα είχαν σε offshore μέχρι που έπαψε να συμφέρει.

Αν δεν έχεις λεφτά, και σου περάσει από το μυαλό να πάρεις τα λεφτά κάποιου άλλου με την δικαιολογία ότι μπορεί να τα έχει ...κλέψει, θα ταλαιπωρηθείς, νομίζω. Εκτός πια αν πιστεύεις σε κατάργηση της ιδιοκτησίας.

Ανώνυμος είπε...

Να με συγχωρείτε εμένα, αλλά τι σχέση έχουν οι τράπεζες με την εθνική κυριαρχία;

Ανώνυμος είπε...

O GAP ΒΓΗΚΕ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΜΕ ΚΑΛΑ.

Unknown είπε...

Φίλε μου Αμμοδύτη,
κατ αρχήν να σου ζητήσω συγνώμη για την υπερβολική χρήση του ιστοχώρου σου.
Γνωρίζω ότι είσαι φιλόξενος και άνθρωπος νουνεχής, χαμηλών τόνων, με ευθυκρισία και έτσι θα μου συγχωρήσεις πιστεύω αυτή μου την υπερβολή..
Σε απάντηση της αιτίασής σου:
"Αν έχεις 100.000 ευρώ στην τράπεζα, νόμιμα, δικά σου, πεντακάθαρα,.......αν μπορείς, θα τα πάρεις και θα τα βάλεις στο σεντούκι, ή θα τα στείλεις εξω".
Συμφωνώ.
Συμφωνώ τα μέγιστα και έχεις τα χίλια δίκια.
Όμως το ερώτημα μου δεν ανάγεται σε αυτές τις περιπτώσεις...
Αν εγώ κερδίσω στο Joker (μακάρι..) κάποιες χιλιάδες......θα τα αφήσω στην Τράπεζα μου και δεν έχω να φοβηθώ τίποτε και κανέναν...
Αν όμως με πλαστά τιμολόγια και διάφορα άλλα «κόλπα», πήρα από το Δημόσιο επιστροφή ΦΠΑ δύο εκατ. €, έ…. τότε το πράγμα αλλάζει...
Έτσι δεν είναι?
Έχεις αντίρρηση εσύ ή όποιος εδώ εκλεκτός συνομιλητής, να γίνει ένα καλό ψάξιμο.... τώρα ειδικά που χάνουμε την "Εθνική μας... κυριαρχία?"

Ανώνυμος είπε...

Δεν πρόλαβε ο Ομπάμα να καλέσει τον Γ. Παπανδρέου στις ΗΠΑ και τον προσκάλεσε η Μέρκελ στη Γερμανία, πριν μάλιστα την επίσκεψη στις ΗΠΑ. Εν μέσω οικονομικής κρίσης οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί οξύνονται στο έπακρο. Κάθε ισχυρό ιμπεριαλιστικό κράτος επιδιώκει για τα συμφέροντα των δικών του μονοπωλίων να δημιουργεί συνασπισμούς με άλλα. Τα κράτη σε υποδεέστερη θέση, χωρίς επίσης να ακουμπήσουν στα ισχυρά, δυσκολεύονται να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της δικής τους πλουτοκρατίας. Η κυβέρνηση παίζει παιχνίδι μέσα σ' αυτούς τους ανταγωνισμούς εντός της ΕΕ (γαλλογερμανικός άξονας - Αγγλία), στους ανταγωνισμούς της ΕΕ με την Κίνα, τις ΗΠΑ, τη Ρωσία. Σ' αυτούς εντάσσονται και οι ανταγωνισμοί στο Αιγαίο, στα Βαλκάνια, που εκφράζονται και στις ελληνοτουρκικές διαφορές. Η κυβέρνηση ψάχνει διέξοδο για το κεφάλαιο. Και από τη μια μεριά χτυπά αδυσώπητα λαϊκά δικαιώματα και ανάγκες, από την άλλη συμμετέχει στη διεκδίκηση μοιράσματος νέων αγορών διεθνώς με την προσκόλληση στα ισχυρά ιμπεριαλιστικά κράτη που ανταγωνίζονται μεταξύ τους. Η διεκδίκηση νέων αγορών είναι για τα ισχυρά κράτη πόλεμος και θέλουν τα υποδεέστερα, σαν την Ελλάδα, συμμέτοχα σε αυτόν τον πόλεμο. Η συμμετοχή της κυβέρνησης είναι πολιτική επιλογή για την εξυπηρέτηση στρατηγικών συμφερόντων της πλουτοκρατίας. Είτε με την ΕΕ είτε με τις ΗΠΑ, το αποτέλεσμα είναι οδυνηρό για το λαό