Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Μίκης



Διαβάζω στον Τύπο ότι σε λίγο θα εγκατασταθεί ένα «Διευθυντήριο» στη χώρα μας, που ουσιαστικά θα μας κυβερνά με δικτατορικό τρόπο. Τα μέλη του θα παίρνουν μόνα τους όλες τις καίριες αποφάσεις, οι οποίες θα έχουν το χαρακτήρα τελεσιγράφων, που θα πρέπει η χώρα μας να εφαρμόζει χωρίς δικαίωμα γνώμης.

Τα σκληρά οικονομικά μέτρα που πρόκειται να λάβουν, θα βυθίσουν τις κοινωνικές τάξεις -τη μια μετά την άλλη- σε απόγνωση, που τελικά θα γενικευθεί και θα μας οδηγήσει σε δραματικές κοινωνικές συνθήκες και καταστάσεις.

Το χειρότερο είναι ότι δεν πρόκειται τίποτα να διορθωθεί. Γιατί οι αιτίες του ΚΑΚΟΥ δεν βρίσκονται στους αριθμούς αλλά στους ανθρώπους. Που οι πάντες εν γνώσει τους οδήγησαν τη χώρα εκεί που την οδήγησαν, ο καθένας για τους δικούς του λόγους και όλοι μαζί.. Κι εμείς που τους ψηφίζουμε, παρακολουθούμε την κατάσταση πληγωμένοι γιατί μας ξεγέλασαν ΟΛΟΙ ΟΛΟΥΣ, καταχράστηκαν την εμπιστοσύνη ΟΛΟΙ ΟΛΩΝ και χάσαμε τον εαυτό μας και την πατρίδα μας.

Δεν αγαπάμε τον εαυτό μας, δεν αγαπάμε τη χώρα μας και γιʼ αυτό τίποτα δεν μας σώζει.

Έτσι εκεί που φτάσαμε, τουλάχιστον ας μην ευτελιζόμαστε μπροστά στους ξένους..

Είναι ντροπή ένας λαός με πληθυσμό 10 εκατομμυρίων να μην έχει 10 ικανούς ανθρώπους και να χρειάζεται τη βοήθεια των ξένων...

ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ!

Αθήνα, 17.2.2010 - Μίκης Θεοδωράκης


http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4218

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.apopsy.gr/2010/t_255/apo_04.htm

Ανώνυμος είπε...

Τ’ αρχαία (εκτός Ακρόπολης), έχουν εγκαταλειφθεί. Τα νεότερα μνημεία αφήνονται στην τύχη τους. Η ερασιτεχνική δημιουργία κι ο αθλητισμός βρίθει από σκάνδαλα και χαμένα χρήματα. Κανένας δεν ξέρει πόσα ακριβώς τρώγονται. Ο υπουργός Οικονομικών θέλει να κλείσει τις μαύρες τρύπες των διαρροών. Ζητάει έλεγχο στην ΟΠΑΠ Α.Ε. Όμως τα συμφέροντα είναι πολλά. Φοβούνται ότι με την επιτήρηση, θα χάσει τη δύναμή του, μια από τις μεγαλύτερες οικονομικές δυνάμεις του κράτους (7ος στον κόσμο, στα τυχερά παιγνίδια, 1,6 δις το χρόνο καθαρά κέρδη)! Η φτώχεια, βοηθάει τον τζόγο. Σε κάθε Έλληνα αναλογούν 500 περίπου ευρώ το χρόνο, σε παιγνίδια στον ΟΠΑΠ (ενώ ο ηλεκτρονικός τζόγος ανεβαίνει στα 2,5 δις )!
Η αποκέντρωση, η εναλλακτική δημιουργία, η διαφάνεια για το ΥΠΠΟ, είναι ανύπαρκτες έννοιες. Μόνο κούφια λόγια εντυπωσιασμού ξεστομίζει ο νέος υπουργός. Ο Γερουλάνος οραματίζεται, την πράσινη πολιτιστική ανάπτυξη!
Κράτησε το ταμείο στα χέρια του κι έδωσε στην υφυπουργό Γκερέκου τη βιτρίνα. Το αθλητισμό και τον τουρισμό. Αυτά όμως τ’ αγκάθια τα διαχειρίζονται οι «μπασμένοι στα πράγματα» παράγοντες. Κανένας δεν τολμά να τους στείλει στον εισαγγελέα. Είναι βολεμένοι για τα καλά κι έχουν επίσης στο πλευρό τους, μια αγέλη πιστών οπαδών. Από τα promotion γραφεία των διαφημιστικών εταιρειών, που συντηρούν ΜΜΕ, μέχρι τους στρατολογητές του εφεδρικού στρατού, της προστασίας των εθνικών νταβατζήδων. Είναι αυτοί που λένε, ότι όποιος τολμήσει να τα βάλει με τον ΔΟΛ, τον Μπόμπολα, τον Βαρδινογιάννη και τον Κόκαλη, δεν θα βρει ούτε την ψήφο του.
Και τώρα στο δια ταύτα…
Κι εμείς τι κάνουμε; Λοιπόν μετά απ’ όλα αυτά, οι Οικολόγοι Πράσινοι, θα συνεχίσουν να στηρίζουν ένα σαθρό οικοδόμημα; Αρκούμαστε στην μούγγα μας; Ζητείται τσαγανό. Ναι ή όχι, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος;

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΕΛΗΣ

Ανώνυμος είπε...

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»
(Λένιν)

Αυτό ξέχασες να το βάλεις

Ανώνυμος είπε...

Γι' αυτόν ειδικά πρέπει να είναι μεγάλη πίκρα να βλέπει τα χάλια μας μετά από τόσους αγώνες, Κατοχή, δικτατορία.
Έχω καταλάβει κι εγώ εδώ και μερικά χρόνια ότι το πρόβλημα είναι εγγενές. Ο νεοέλληνας φταίει και αυτός δεν πρόκειται να αλλάξει. Μόνο με δύο τρόπους αντέχεται: ή τους δέχεσαι όπως είναι και παύεις να σκας, ή φεύγεις που σημαίνει ότι περνάς καλύτερα αλλά σε τρώει η νοσταλγία.
Η Ελλάδα που αγαπάμε, μάλλον υπάρχει μόνο στο μυαλό μας.

Ανώνυμος είπε...

Η ανησυχία για το Titlos plc SPV συνεχίζεται...

The barrage on Greek financial institutions continues, with Moody's downgrading Greek bank hybrid securities. Those impacted include National Bank of Greece, EFG Eurobank Ergasias, Piraeus Bank and Alpha Bank. The rating agency mainains a negative outlook on the bank's Baseline Credit Assessment, whatever the hell that is. The basis for the rating action is presented as follows: "Prior to the global financial crisis, Moody's incorporated an assumption into its ratings that support provided by national governments and central banks to shore up a troubled bank would, to some extent, benefit the subordinated debt holders as well as the senior creditors. The systemic support for these instruments has not been forthcoming in many cases. The revised methodology largely removes previous assumptions of systemic support, resulting in today's downgrades. In addition, the revised methodology generally widens the notching on a hybrid's rating, based on the instrument's features." Is this a preamble to yet another general downgrade by Moody's on the country? Should the Greek Moody's rating drop to A1 or below, the Titlos SPV downgrade cascade consequences, as discussed previously, could come to the fore very promptly.

Όφιος... είπε...

ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΤΖΙΡΟ ΤΟΥ ΤΖΟΓΟΥ ΓΙΑΤΙ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ....

Ανώνυμος είπε...

Kαλημέρα Αδέλφια μου.

Ήρθε ο καιρός να διώξουμε τους ελήτες που αφελληνίζουν συστηματικά την Ελλάδα.
Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή παρά 40 χρόνια σκλαβιά και φυλακή.
@αλλενάκι

Ανώνυμος είπε...

Η αδερφή εκ Σουηδίας
Η ανάρτηση μου θυμίζει τις βλακείες των φιλελλήνων.

αμμοδύτης είπε...

Ο καθείς και τα όπλα του «αδερφή εκ Σουηδίας» (έχει αδερφές και στη Σουηδία;)

Ανώνυμος είπε...

Είναι το εκτός γάμου του Αντρέα.
Η Σοφία είναι στον Καναδά, έχει γίνει προτεστάντης και μένει εκεί.
Μας έχει μείνει εδώ ο ΓΑΠ ο Νίκος και ο Αντρίκος που είναι καθηγητής κάπου.

Ανώνυμος είπε...

Α και να μην το ξεχάσω. Η Σουδέζα ως άγαμη κόρη πήρε τη σύνταξη του Αντρέα.
Η Δήμητρα πήρε κάτι ψιλά και γι αυτό έδωσε το κωλόσπιτο αντιπαροχή για να παίρνει τα νοίκια, αλλιώς δε μπορούσε να ζήσει.

Ανώνυμος είπε...

χαχαχαχα... Καλόοοο. Αδερφή εκ Σουηδίας, το μυαλό μου πήγε στο πονηρό...

Ανώνυμος είπε...

Θες να πεις ότι από τους φόρους μας ζει κι αυτή; Άντε να τους ξεφορτωθούμε τώρα. Άσε μας στο δράμα μας κερά μου.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό ακριβώς. Από τους φόρους μας ζει κι αυτή. Αυτός πήδαγε, εμείς πληρώνουμε. Οι πληροφορίες που δίνει είναι insider. Βλέπεις ποια είναι η ατζέντα τους.
Εμείς είμαστε απλά μαλάκες ιθαγενείς.

Ανώνυμος είπε...

Μπιθικώτσης... Πως θα 'θελα να ξανακούσω την Νήσον των Αζορών...

Ανώνυμος είπε...

κατι λεει ο λ@λα@κας ο @υτι@ς στο καναλι οτι βρεθηκε το εγγραφο του swap
τι εννοει, αυτο το περιεργο το TITLOS που μας εβγαλες εδω;

Ανώνυμος είπε...

Αμμοδύτη, ξεροκόμματα μας πετάς πια. Μία φορά την εβδομάδα...

αμμοδύτης είπε...

έεε... όχι και ξεροκόμματα, βλέπεις live τα πιτσιρίκια του νησιού, και παρπαονιέσαι...

Ανώνυμος είπε...

Δεν ψυχαγωγούμαι. Λυπάμαι. Θέλω spv.

Look! είπε...

http://news.bbc.co.uk/1/hi/sci/tech/8524024.stm