Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Ευχαριστούμε τους εταίρους μας, το ΔΝΤ και τους πολιτικούς μας



Δεν ξέρω τι καταλάβατε από τις ειδήσεις, αλλά θα σας πω τι κατάλαβα εγώ: «Χρεοκοπήσαμε, αλλά το κάνουμε φορώντας κοστούμι και γραβάτα».

Από το καλοκαίρι του 2008 έβλεπα ότι δεν θα έχουμε καλά ξεμπερδέματα. Το κόστος του Ελληνικού δανεισμού είχε αρχίσει να ανεβαίνει από τότε.


Η ψευδαίσθηση της πρόσθετης ευημερίας του 1998-2000 είχε φανεί φούσκα από τότε, αλλά τα πολλά μετρητά και η άλλη κοροϊδία, οι Ολυμπιακοί Αγώνες, τα έκρυβαν αυτά. Η ΝΔ του ΚΚ του β’ βραχυκύκλωσε με το που αποκαλυφτήκαν οι υποκλοπές. Τις θυμάστε τις υποκλοπές; Είχαμε και μία «αυτοκτονία». Μετά, παρά λίγο και δεύτερη.

Ο σημερινός πρωθυπουργός, από έσχατος έγινε πρώτος. Μην έχετε καμμία, μα καμμία αμφιβολία. Μας δουλεύουν τα ΜΜΕ, με εντυπωσιακές ειδήσεις και μάλλον πλαστές δημοσκοπήσεις. Αυτά ανεβάζουν και κατεβάζουν πρωθυπουργούς.

Τρεις μήνες τώρα, είμαστε θεατές παράλογου θεάτρου εντυπώσεων, και συνεχιζόμενης απραξίας που μόνο αποτέλεσμα θα έχει να μας λένε, «δεν το κάναμε εμείς, μας το επέβαλαν οι ξένοι».

Είμαστε περίεργος λαός, σε δύσκολη περιοχή με ανίκανους και πουλημένους ηγέτες, για τους οποίους όμως φταίμε 1) εμείς που τους ψηφίζουμε, 2) αυτοί που μας εκπορνεύουν, και 3) τα ΜΜΕ που συντονίζουν όλη την δουλειά.

18 σχόλια:

αμμοδύτης είπε...

«Ο κ. Αντώναρος δήλωσε ότι δεν υπάρχουν άλλες λίστες με ονόματα προσώπων που παρακολουθούντο και σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει δώσει τα στοιχεία που διαθέτει στη δημοσιότητα.

Ερωτηθείς για το αν υπήρξε συνάντηση του κ. Γ. Βουλγαράκη με τους υπεύθυνους των εταιριών για θέματα παρακολουθήσεων πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο κ. Αντώναρος απάντησε ότι δεν γνωρίζει. Σημείωσε, όμως, ότι όποιος θέλει θα πρέπει να κάνει επώνυμες δηλώσεις και όχι ανώνυμους ισχυρισμούς.

Ο κ. Αντώναρος ρωτήθηκε για το πότε ακριβώς ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός για την αυτοκτονία του Κων. Τσαλικίδη και απάντησε ότι δεν είναι σε θέση να πει, ωστόσο, διαβεβαίωσε ότι ο πρωθυπουργός ήταν ενήμερος από την αρχή μόλις έγινε γνωστό το θέμα των υποκλοπών.»

αμμοδύτης είπε...

Ο Χρήστος Ζαχόπουλος ήταν γενικός γραμματέας του υπουργείου πολιτισμού επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας κατά την περίοδο 2004-2007. Κατά το ίδιο διάστημα ήταν επίσης ex officio πρόεδρος του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.

Γενννήθηκε το 1953 στη Θεσσαλονίκη[1] και φοίτησε στο Τμήμα Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης του ΑΠΘ. Υπηρέτησε ως καθηγητής μέσης εκπαίδευσης κατά την περίοδο 1977-1997. Συνδέθηκε με προσωπική φιλία με τον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και τη γυναίκα του, Νατάσα. Το 1997, με την ανάληψη της προεδρίας του κόμματος από τον Κ. Καραμανλή, έγινε σύμβουλος Πολιτικού Σχεδιασμού στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Έλαβε θέση αντιπροέδρου στη μη κερδοσκοπική εταιρία «Ανέμη» που ίδρυσε η Νατάσα Καραμανλή

αμμοδύτης είπε...

Τη στιγμή της κρίσης φαίνεται η αντοχή του οικοδομήματος· εν προκειμένω, της Ευρωπαϊκής Ενωσης, εγχειρήματος μείζονος ιστορικής σημασίας. Τη στιγμή της κρίσης εκλείπουν η πολιτική βούληση, η αίσθηση των ιστορικών μεγεθών, η πρόνοια για συνοχή - δηλαδή, ακριβώς τα θεμέλια επί των οποίων οικοδομήθηκε η ενωμένη Ευρώπη μετά το πέρας του ολέθριου Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου. Πενήντα τρία χρόνια από την ιδρυτική Συνθήκη της Ρώμης, οι οραματιστές ευρωπαϊστές πολιτικοί εξέλιπαν· δεν υπάρχουν πια Ντε Γκωλ, Αντενάουερ, Βίλυ Μπραντ, Μιτεράν, Σμιντ, Ντελόρ. Τη θέση τους έχουν πάρει αδύναμοι ή καιροσκόποι πολιτικοί, ασήμαντοι διαχειριστές, τραπεζίτες, τεχνοκράτες. Η οικονομική κρίση των πιο αδύναμων χωρών-μελών, των PIGS, από την Ιρλανδία έως τις μεσογειακές χώρες και την Ελλάδα βέβαια, αντιμετωπίζεται με όρους χρηματοπιστωτικούς και όχι όρους πολιτικούς· διάτρητοι οίκοι αξιολόγησης και κερδοσκοπικά funds, επικουρούμενα από μονομερή μίντια, επηρεάζουν, αν δεν ορίζουν ολοκληρωτικά, τη συμπεριφορά των Βρυξελλών έναντι των εταίρων που τελούν εν αδυναμία.

Ανώνυμος είπε...

Δεν φταίει ο Γιωργάκης για τα χάλια. Ο Γιωργάκης φταίει που παραχώρησε την εθνική κυριαρχία σε άλλους. Θα μπορούσε να κάνει τα απαραίτητα αλλά δεν τόλμησε. Παλαιομοδίτης πολιτικάντης.

Μακάρι να διαλυθούν και τα δύο κόμματα που μας έχουν διαλύσει

Ανώνυμος είπε...

http://alkimosarchive.wordpress.com/2010/02/11/giorgos/

Ανώνυμος είπε...

Βεβαίως και υπάρχουν τα λεφτά. Στην τσέπη μας είναι.

Ανώνυμος είπε...

και στα σουβλατζίδικα

Ανώνυμος είπε...

Ώστε υπάρχουν ε;
Πολύ εύστοχο το τρίτο σχόλιό σου. Με χρηματοπιστωτικούς όρους αντιμετωπίζονται όλες οι χώρες της Ευρώπης και πριν ακόμη από την κρίση. Η οικονομική ένωση είναι πιο εύκολο να εφαρμοστεί από την πολιτική. Η τελευταία, ξεκινώντας από το κοινό σύνταγμα κατά μερικούς απέχει ακόμη πολλά χρόνια και για άλλους είναι μη ρεαλιστικό σενάριο.

Ανώνυμος είπε...

http://news.bbc.co.uk/1/hi/sci/tech/8510498.stm

Ανώνυμος είπε...

Αφού είναι γνωστή η συναγή γιατί δεν την έκανε ούτε ο Κωστάκης ούτε ο Γιωργάκης;

Global Greek είπε...

ta MME ontos tous anebokatevazoun!!! i plisi egkefalou exei ginei epistimi kai einai ena apo ta liga pragmata pou leitourgoun stin patrida mas poly poly kala!!! ax ax ax!

ofios είπε...

ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΒΗΜΑΤΑ:

1. Φροντίζετε να δείχνετε ανήσυχοι, αλλά, όχι πανικόβλητοι
2. Φορτώστε τα λάθη στους προηγούμενους, αλλά, προσοχή!!!
Φορτώστε τα στους αμέσως προηγούμενους και όχι γενικά στους προηγούμενους γιατί μόλις πριν
από δύο εκλογικές αναμετρήσεις εσείς είσασταν οι προηγούμενοι...
3. Πάρτε μέτρα, αλλά, πολλά έτσι ώστε,στην περίπτωση που χρειαστεί να αποσύρετε κάποια από αυτά,να απομείνουν αρκετά για να κάνετε
την δουλειά σας.
4. Ανακοινώστε περικοπές στα έξοδα του κράτους τις οποίες δεν θα κάνετε ποτέ,έτσι κι΄αλλιώς κανείς δεν μπορεί να σας ελέγξει.
5. Ποτό, τσιγάρο και αυτοκίνητο είναι λαϊκές κατακτήσεις, των οποίων το αυθύπαρκτο κανείς δεν θα
αμφισβητήσει ποτέ. Φορολογήστε άφοβα. Η αύξηση της κατανάλωσης των συγκεκριμένων αγαθών θα θεωρηθεί πράξη αντίστασης στα φορομπηχτικά μέτρα των ξένων κέντρων λήψης αποφάσεων.
6. Πάρτε γρήγορα πίσω τα μέτρα που προκαλούν άμεσες αντιδράσεις. Όποιος πλήρωσε, πλήρωσε, του
χρόνου θα σκεφτείτε άλλον τρόπο για να τα πάρετε με λιγώτερο θόρυβο.
7. Κάντε τους διεθνείς χρηματοοικονομικούς οργανισμούς να πουν εκείνο που αν το πείτε εσείς, θα γίνει της τρελλής το πανηγύρι: περικοπές, μηδενικές αυξήσεις, φόροι, σκληρότερα μέτρα. Έτσι κι΄αλλιώς,κείνοι θα φύγουν να πάνε σπίτι τους και , ως γνωστόν, οι κατάρες δεν περνούν ποτέ σύνορα. Για να γίνετε πιστευτότεροι, βάλτε τους να σας βρίσουν (ψεύτες, κλέφτες, ασυνεπείς, αναξιόπιστοι κ.λπ.) και πάρτε αμυντική στάση στεκόμενοι από την πλευρά του λαού, ξέρετε, εκείνων των ηλιθίων που σας κουνάνε τα σημαιάκια προεκλογικά για να σας αερίζουν τα αποτέτοια σας.
8. Πάρτε τηλέφωνο τον Ερντογάν και κανονίστε τρείς-τέσσερεις παραβιάσεις του εθνικού (φτου, κακά) εναέριου χώρου και βάλτε τα ΜΜΕ να ασχοληθούν με τα οκτάνια της βενζίνης που χρησιμοποιούν τα
Τουρκικά αεροσκάφη και φτάνουν γρήγορα πάνω από τον Γαιδουρόβραχο.
Στην περίπτωση που λείπει, χτυπήστε τηλεφωνάκι στον Γκρουέφσκι και πείτε του να ζητήσει την επέκταση των Σκοπίων έως τα Άνω Σέκλανα. Τα ΜΜΕ σ΄αυτήν την περίπτωση, να ασχοληθούν με την προκλητική ενέργεια του οίκου PRADA να ανοίξει μαγαζί στα Σκόπια.
9. Για περισσότερη στάχτη στα μάτια, την Καθαρά Δευτέρα στου Φιλοπάππου μοιράστε ΚΑΙ λουκούμια και εντάξτε την κίνηση αυτή στα πλαίσια της γενικώτερης πολιτικής για τα διακιώματα του πολίτη.

ΣΟΡΡΥ, εμακρυγόρησα.....

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=LLN6zPmAIAw

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΡΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΕ ΕΊΝΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΝΤ!

Μποτίλια στο πέλαγος είπε...

Τα καρντάσια τα ξέρουμε και τα πολεμούμε εδώ και δεκαετίες.
Επειδή είμαι κοινωνικός τύπος, βαρέθηκα να φοράω το πράσινο καπελάκι του Ρομπέν και ελπίζω να βρεθεί κάποτε καμιά καλή παρέα για γλέντια.

Πανέτοιμος για πάρτι και κάθε είδους εορτασμούς,
Διονύσης Κλαδάς
0049-171-94885724

Ανώνυμος είπε...

Μποτίλια, είσαι γλύκας.

Μποτίλια στο πέλαγος είπε...

Ζητώ συγγνώμη για το λάθος τηλεφωνικό νούμερο που έγραψα σε προηγούμενο σχόλιο (κυρίως απέναντι στον - η στην - κάτοχο του αριθμού που δόθηκε, που δεν θα ξέρει πως να αξιοποιήσει τις εκατοντάδες ή χιλιάδες κλήσεις που προφανώς μεσολάβησαν).
Τα σωστά:
0049-30-94885724 (σταθερό)
0049-173-6220384 (κινητό)

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=Cou04-vOZx8