Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Είμαστε γεννημένοι σκλάβοι;


Παρατηρώντας την παθητικότητα με την οποία αντιμετωπίζει η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας τη χρεοκοπία, τον εξευτελισμό και το ξεπούλημα της χώρας, φτάνω στο συμπέρασμα πως οι Έλληνες του 2010 θυμίζουν τους Εβραίους στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Όταν άρχισαν οι διώξεις των Ναζί σε βάρος των Εβραίων στη χώρα μας, οι Εβραίοι ήταν ανυποψίαστοι. Δεν γνώριζαν για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, ούτε τι επρόκειτο να τους συμβεί εκεί.

Οι Εβραίοι δεν γνώριζαν το φρικτό τέλος που τους περίμενε. Δεν γνώριζαν για τον εκτοπισμό και τη γενοκτονία.

Η παθητικότητα και η αδιαφορία των Εβραίων ήταν απίστευτη. Αμφισβητούσαν αυτούς που προσπαθούσαν να τους προειδοποιήσουν για το μακελειό που τους περίμενε.

Μπορώ να καταλάβω τη δυσπιστία των πρώτων Εβραίων – τα σχέδια των Ναζί για την Τελική Λύση και τα στρατόπεδα εξολόθρευσης δεν μπορούν να χωρέσουν σε ένα υγιές ανθρώπινο μυαλό.

Αυτό που δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω είναι γιατί οι Εβραίοι -που είχαν πια πληροφορηθεί τη μοίρα των ομόθρησκών τους- δεν προσπάθησαν να αντιδράσουν για να αποφύγουν το φρικτό τέλος, αλλά συνέχισαν να είναι παθητικοί.

Με τον ίδιο τρόπο, δεν καταλαβαίνω γιατί οι Έλληνες σήμερα δεν αντιδρούν, αν και ξέρουν πολύ καλά τι πρόκειται να τους συμβεί.

Ίσως να είμαστε γεννημένοι για σκλάβοι και να μας αρέσει η σκλαβιά. Η ελευθερία είναι υπέροχη, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι δεν την αντέχουν.

Εντάξει, δεν πειράζει. Έχει και η σκλαβιά τις ομορφιές της…

Από τον πιτσιρίκο

Το τι είχαν και δεν είχαν καταλάβει οι Εβραίοι και η κάθε ομάδα που αφήνεται να την πάνε στην καταστροφή της δεν το ξέρω. Ξέρω ότι σχεδόν 8 μήνες τώρα, με κοροϊδεύουν. Γκρέμισαν το ερείπιο στην θάλασσα, με τηλεοπτικές κάμερες και συνοδεία αυλικών. Δημοσιοποίησαν, παράνομα, λίστα δήθεν φοροφυγάδων (ή έχουν δικαστική απόφαση ότι είναι ένοχοι; Για να πείτε εσείς οι αποχαυνωμένοι από την δουλειά μπροστά στην τηλεόραση, "μπράβο ο Πρωθυπουργός, κάνει έργο". Για να ευχαριστηθείτε που κάποιοι ίσως πιο πλούσιοι από εσάς εξευτελίστηκαν.

Σας λέω λοιπόν, εγώ, απλά. Οι μεγάλοι κλέφτες δεν είναι οι γιατροί, ούτε οι υδραυλικοί, ούτε όσοι εργάζονται και δεν θέλουν να δώσουν φόρο. Οι μεγάλοι κλέφτες είναι όσοι στήνουν δουλειές, και φτιάχνουν νόμους, για να εξυπηρετήσουν επιχειρηματίες, που θα ζουν από τα δικά σας λεφτά, που θα παίρνουν και θα δίνουν μίζες από τα δικά σας λεφτά. Αυτοί είναι οι μεγάλοι κλέφτες. Τα υπόλοιπα είναι για να σας ψυχαγωγούν την ώρα που τρώτε με ανοιχτή την τηλεόραση, και για να βάλουν την μία λαϊκή ή αστική τάξη να βγάλει τα μάτια της άλλης.

Λίγα λεπτά μετά την τηλεοπτική κατεδάφιση,
εμφανίστηκε αυτό. Μια μέρα αργότερα, αυτό (που κατά σύμπτωση ταιριάζει με την επιμονή της Κυβέρνησης για τα αιολικά). Όταν σπάει η ομερτά, γίνεται χαμός.

Δεν είχα τον Πιτσιρίκο για αντι-Πασόκ. Και τώρα λέει "να πέσει η χούντα"
...

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τώρα θα προσκυνήσει και η ΝΔ και όλοι θα είναι φρόνιμοι. Το Οχι του Σαμαρά ενόχλησε και δεν θα τον αφήσουν να το ξανακάνει.

Ελληνας Ναύτης είπε...

Ο Σαμαράς τα έχει πάρει χοντρά για να βγούν οι Γιαπωνέζοι από τον ΟΤΕ γι' αυτό ας προσέχει.

Το πρόβλημα Αμμοδύτη είναι η εναλλακτική λύση. Στην περίπτωση της Ελλάδας απλά δεν υπάρχει!

Ανώνυμος είπε...

Τη δημοσιοποίηση της λίστας ούτε εγώ την κατάλαβα. Η δημόσια διαπόμπευση είναι παράνομη. Βέβαια αν δεν την έβγαζε το υπουργείο όλο και κάποιος καλοθελητής στο διαδίκτυο θα βρισκόταν, τι να λέμε τώρα δεν υπάρχουν κανόνες πια.
Η υποταγή είναι η πιο οικεία μας κατάσταση αφ' ότου απέτυχε το πείραμα της αυτοκρατορίας. Τουρκοκρατία, κατοχή, εμφύλιος, δικτατορία έχουν εγγραφεί στο συλλογικό μας υποσυνείδητο και άντε τώρα να τα αποβάλλεις.
Μεσα σ' όλα, μυρίζονται και οι Τούρκοι θήραμα και κοπιάζουν.

Όφιος... είπε...

Σκλάβοι των ίδιων των εαυτών μας ναι, άρα, και οποιουδήποτε άλλου.

Είναι θέμα ψυχολογίας μεσογειακού, που προσπαθεί να ενδυθεί μανδύα βορειοευρωπαίου...

Καλο Σαββατοκύριακο σε όλους...!

Όφιος... είπε...

Σκλάβοι των ίδιων των εαυτών μας, άρα σκλάβοι και οποιουδήποτε άλλου...

Είναι θέμα ψυχολογίας μεσογειακού, που κόπτεται να ενδυθεί μανδύα βορειευρωπαίου...

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους !!!

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=qLkmbLoaORU

πάμε μια βόλτα;