Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

Τα μαθηματικά της αναταραχής


Πολλή ταραχή και ανάλυση, για τα τελευταία γεγονότα. Άλλοι οραματίζονται επανάσταση. Άλλοι βλέπουν διαμελισμό της Ελλάδας. Άλλοι βλέπουν την σωτηρία της πατρίδας με βία στην βία… Φυσικά οι πιο απλοϊκοί και ψύχραιμοι, βλέπουν αλλαγή πολιτικού σκηνικού με την οικονομική ύφεση να παίζει μουσική υπόκρουση και το ΔΝΤ όχι πολύ μακριά.

Πριν 4-5 χρόνια είχαμε 500.000 απελπισμένους στην Ελλάδα. Είτε δεν είχαν δουλειά, είτε είχαν πρόβλημα με τον/την σύζυγο, ή με το παιδί που «δεν άκουγε», δεν έβγαινε το νοίκι ή το δάνειο, από την μία πιστωτική κάρτα στην άλλη . Και να η τηλεόραση να διαφημίζει ευτυχία με γλυκομίλητες γαλανόξανθες συζύγους να σε κοιτάν στα μάτια και να σου υπόσχονται ευτυχία στο πίσω κάθισμα του καινούργιου Σκόντα, και να λάγνα νυμφίδια να στέλνουν SMS με το καινούργιο μοντέλο κινητού που έχει φωτογραφίες 10 megapixels. Από αυτούς τους 500.000 το 10% ή 5.000, μεγάλωσαν με οικογενειακή βία, και το 10% από αυτούς, οι 500 είχαν τάση βίαιας έκφρασης.

4-5 χρόνια αργότερα, με 4-5 χρόνια κατάφωρης ανικανότητας και φαυλότητας, επαρκώς προβεβλημένης από τα κανάλια από το «σκύψε ευλογημένη» μέχρι το DVD, την Siemens, τα ομόλογα και το Βατοπέδι, με χορεύτριες, καλόγερους και παραπλανημένους υπουργούς, οι οικονομία είναι χειρότερα από ότι ήταν,

Δεν έχουμε, πλέον, 500.000 απελπισμένους, αλλά 1.000.000 ή 2.000.000. Με τα ίδια ποσοστά, έχουμε 1% απελπισμένους με βίαιες προδιαθέσεις. Πόσο κάνει αυτό; 10.000; 20.000; Νάτοι οι «επαναστάτες» σας.

Κύριοι, και κυρίες: Η χώρα ΔΕΝ παράγει και ΔΕΝ εξάγει. Οι κακοί βιομήχανοι τέλειωσαν, έχουν μείνει οι εμποράκοι, τα Malls, οι καφετέριες και οι μάντρες με υλικά οικοδομών.

Δεν θέλει φιλοσοφία η εύρυθμη οικονομική λειτουργία μιας χώρας, σαν την δική μας. Αλλά καλομάθατε και σας είναι δύσκολο να πιάσετε δουλειά. Αν δεν πιάσετε δουλειά, η μεσαία τάξη σε 10 χρόνια θα είναι οι Αλβανοί, που δουλεύουν μέρα νύχτα, βρέξει χιονίσει. Ίσως δεν θα είναι η πρώτη φορά.


"Περαστικός"

ευχαριστώ και τον Περαστικό (και τον φωτογράφο που διέκοψε την απεργία του...)

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωραιες φωτο εχεις. Εχω πολλες προτοτυπες φωτο. Πως μπωρω να τις στειλω για αναρτηση?

αμμοδύτης είπε...

σε ευχαριστώ fantoma

ammodytes@ophioussa.com

Ανώνυμος είπε...

o.k.
Θα τις εχεις αυριο.

Ανώνυμος είπε...

Η χώρα ΔΕΝ παράγει και ΔΕΝ εξάγει.

Και όποιος δεν παράγει υλικά, δεν παράγει ούτε ιδεολογίες. Και εδώ είναι μεγαλύτερο το έλλειμμα σε τούτη τη χώρα και στην πολιτική της ελίτ.

Ανώνυμος είπε...

Μα τι ιδεολογίες να παράξουμε; Εδώ είμαστε ακόμα συναισθηματικά κολλημένοι σε συνθήματα του παρελθόντος, με συναισθηματικά αντανακλαστικά που από μακριά μοιάζουν με παραλογισμό ή αυτοκτονία.

Είμαστε μια χώρα που μπαίνει λίγο απότομα στον 21ο αιώνα. Χρόνια προστατευτισμού; Αγκύλωσης; Κρατισμού; ΔΟΛ; Αλλά προφανώς κάτι καταρρέει από όλα αυτά… εκτός αν είναι τέλος εποχής, ή ύφεση ή πρωθυπουργος που δεν τραβάει.

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΛΑΒΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΑΝ.

Ανώνυμος είπε...

προφανώς δεν αρέσει στην Αννούλα η Αθήνα, θα μένει βόρεια.

το θέμα της λευκής σάρκας ακούγεται ενδιαφέρον

alexandros είπε...

O Σκαι πρωτεργάτης στο παιχνίδι της προπαγάνδας.Ακόμα και σατιρικές εκπομπές επιστρατεύτηκαν.Άνωθεν οι εντολές...???
Αυτό είναι …σάτιρα από άρρωστα μυαλά ή μέρος του σχεδίου κ. Αλαφούζo;
Δείτε το εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο που βρήκα στο ​​​​​politis-gr​​​​​
Βαρύτατο ηθικό και πολιτικό ατόπημα.!!!

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ για την ανάδειξη και την "δημοσιότητα" (!)

Ανώνυμος είπε...

και τα παιδιά των αλβανών η μελλοντική περιθωριοποιημένη τάξη. εκει είναι ο μελλοντικός κίνδυνος.