Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Αντίσταση 5ης Ιουνίου


Αυτή είναι φωτογραφία αντίστασης.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε στις 5 Ιουνίου του 1989 από κάποιον Jeff Widener του Associated Press, από ένα ξενοδοχείο του Πεκίνου, περίπου 800 μέτρα μακριά, με τηλεφακό.

Αυτή είναι αντίσταση σε ωμή καταπίεση. Αντίσταση στην ανελευθερία.

Εμάς σήμερα, δεν μας καταπιέζουν τανκς. Μας καταπιέζουν ανώνυμοι αλλά γενικά γνωστοί άνθρωποι, οι περισσότεροι «πολιτικοί», και μερικοί μεταπράτες, που λαδώνονται από ξένους, που θέλουν να πληρώνουμε εμείς, για να αγοράζουμε τα δικά τους προϊόντα.

Το λάδωμα είναι πιο ευγενική μορφή καταπίεσης από τα τανκς, αλλά είναι καταπίεση και απώλεια ελευθερίας και εθνικής ανεξαρτησίας.

Σε κάθε εκλογές, σε κάθε απόφαση, παρακαλώ προτιμήστε "ελευθερία".

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με συγχωρείς για την αρνητικότητα του σχολίου, αλλά ο άνθρωπος της φωτογραφίας δεν επέζησε. Κάνω τους συνειρμούς μου τώρα εγώ...
Δεν θα αλλάξει η κατάσταση και η μοίρα των αντιστασιακών είναι πάντα λίγο ως πολύ προδιαγεγραμμένη. Ίσως η λύση να είναι η μετανάστευση σε μέρη όπου η ζωή και οι επιλογές είναι πιο απλές και πιο ευχάριστες.

Ανώνυμος είπε...

Σχόλιο του πρωθυπουργού για το Πανεπιστημιακό άσυλο:
"Αν συνεχίσει να μην εφαρμόζεται ο νόμος, θα πάρουμε αυστηρότερα μέτρα. Θα μπορούσαμε να σκεφτούμε και κατάργηση του ασύλου."

http://www.nooz.gr/page.ashx?pid=9&aid=302104&cid=1

Σκέφτηκα ότι ταιριάζει με τη φωτογραφία σου, γι' αυτό το 'φερα από 'δω.

Ανώνυμος είπε...

Χωρίς προσπάθεια υποβάθμισης ή απαξιώσης του γεγονότος, το οποίο είναι ούτως ή άλλως σπουδαίο, η αντίσταση είναι έννοια που δεν πρέπει πλέον να χαρακτηρίζεται απο πράξεις και αποφάσεις της στιγμής. Χάθηκε το παλληκάρι κι απ τον χαμό του κονομάνε, άπειροι καθοδηγητές της "ελευθερίας" και της "αντίστασης".

Ας μην πηγαίνουμε μακρυά, γιατί ακόμα βλέπουμε, στην πλειοψηφία τους, τα καμώματα των δικών μας "αντιστασιακών" κι όσων άλλων σφογγοκωλάριων έχουν κολλήσει δίπλα τους.

Αντίσταση σημαίνει στάση ζωής διαρκής και αδιάλλειπτη.

Ψάχνω κι εγώ ψύλλους στ άχυρα !!!!

Ο νοών...νοείτω είπε...

Το ζητούμενο σε εμάς είναι ότι δεν υπάρχει ορατός αντίπαλος να σταθούμε μπροστά του, ή επειδή δεν είναι τόσο ογκώδης ελίσσεται και μας αποφεύγει;

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 9:57, o Καραμανλής λέει στο λινκ που έβαλες ότι δεν υπάρχει κίνητρο από την Κυβέρνηση για ολιγωρία στο θέμα του Υπεξ επειδή δεν ήταν Κυβέρνηση η ΝΔ τότε. Ο Επίτιμος έπαψε ποτέ να κυκλοφορεί?

Ανώνυμος είπε...

Μερικές εικόνες είναι συμβολικές. Δεν έχει σημασία ότι είναι στην Κίνα ή αν είναι έτσι ή αλλιώς. Είναι ένας άνθρωπος απέναντι στην απολυταρχία. Κι αν πέθανε, Ζ!

αμμοδύτης είπε...

ναι, ανώνυμε 9.46, αλλά οι εικόνες περνάνε μυνηματα. Η μετανάστευση ειναι για τους λίγους που μπορούν. Οι πολλοί;

αχ ο καημένος ο Πρωθυπουργός... τον κούρδισαν προεκλογικά και έχει αποκτήσει χάρη ανώνυμε 9.57

Ανώνυμε 10.51, εμείς οι απλοί μικροί άνθρωποι ψάχνουμε για παραδείγματα και έμπνευση. Οι "αντιστασιακοί" που σωστά χλευάζεις και η Αντίσταση δεν είναι το ίδιο πράγμα. ΄Εχω ακούσει για το καθοδηγούμενο ΕΑΜ, αλλά το ΕΑΜ ή αντίστοιχες οργανώσεις ήταν για πολλούς λαμπρά σημεία στην νεοελληνική ιστορία. Όπως μελανά σημεία ήταν τα Δεκεμβριανά και η στάση του Γεωργίου Παπανδρέου ή του ίδιου του ΚΚΕ.

Ασχετα με αυτά συμφωνώ μαζί σου ότι η άσκηση είναι διαρκείας.

Νοών...Νοείτω, ο αντίπαλος εκμεταλλεύεται την βολή μας την όρεξη για κατανάλωση την "αγάπη" για την μεγάλη ΒΜW, ή την καινούργια τηλεόραση, την υπερχρέωσή μας, την ψευδαίσθηση ότι τα παιδιά μας θα γίνουν σπουδαία, για αυτό ο αντίπαλος δεν πιάνεται γιατί καμουφλάρεται ανάμεσά μας.

Ο Μητσοτάκης... αναρωτιέμαι τι θα γράψει η ιστορία για αυτόν...

Ανώνυμε 3.21, συμφωνώ 100%.

αμμοδύτης είπε...

ανώνυμε 10.51 με τους ψύλλους στ' άχυρα... σε σένα θα αφιερώσω το επόμενο, με τους νέους με τα πρησμένα πόδια που τους έλεγαν αλήτες.