Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

Έρημες παραλίες


Σε όλους μας αρέσουν τα ανέγγιχτα τοπία, αλλά με την πρώτη ευκαιρία τα πειράζουμε. Αυτό, δεξιά, είναι το Δρακονήσι, στην Βόρεια Τήνο. Απλησίαστη περιοχή με μελτέμι, και βράχος κατά τα άλλα φιλόξενος μόνο στις βαρβακίνες,(μαυροπετρίτες) που φωλιάζουν εκεί, και στα απότομα βράχια απέναντι.


Δεν θα έπρεπε ίσως να δείχνω τέτοια μέρη γιατί είμαι σίγουρος ότι διάφοροι θα τα δουν και θα πουν: «Να ένα μέρος που θα μπορούσαμε να πάμε έναν δρόμο και να το αναπτύξουμε».

Αναρωτιέμαι αν κάποτε θα είναι εξαιρετικά σπάνιο να βρεις μια έρημη παραλία που δεν πάει δρόμος για το δικαίωμα να περπατήσεις ως εκεί, 2 ώρες δρόμο και 2 η επιστροφή, 4.

Ή θα είναι μόνο στις μνήμες και τα ποιήματα οι έρημες παραλίες;

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σε άλλες χώρες τέτοια τοπία προστατεύονται σαν κόρη οφθαλμού. Μην αναφέρεις μελτέμια θα βάλεις ιδέες για ανεμογεννήτριες.

Ανώνυμος είπε...

Είναι αποκαρδιωτικό. Έχω δει κι εγώ στο δικό μου νησί 2-3 μέρη να καταστρέφονται έτσι τα τελευταία 15χρόνια. Παραλίες για τις οποίες σκαρφαλώναμε ώρες μέσα από τους ελαιώνες και όταν τελικά φτάναμε το θέαμα μας άφηνε πάντα άφωνους.
Πρώτα μια «ανεξέλεγκτη πυρκαγιά», μετά ένα ξενοδοχείο, ένας δρόμος και τώρα πια είναι αγνώριστες γεμάτες ξαπλώστρες, φασαρία, ταχύπλοα και 4Χ4.

Ανώνυμος είπε...

Η υπαρξιακή ευτυχία του 2ωρου που καταλήγει στο άδειο έχει ξεχαστεί

ανώνυμος 1:43 είπε...

What attracts you personally to the desert?

It's clean.

No Arab loves the desert. We love water and green trees. There is nothing in the desert and no man needs nothing.

Διάλογοι από τον Λώρενς της Αραβίας

Ανώνυμος είπε...

Πολύ όμορφες οι εικόνες...
Θα μας κάνεις να τα μαζέψουμε και να μεταναστεύσουμε στην Τήνο!