Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

Ντρέπομαι; ή ζηλεύω;


Με το καλοκαίρι να προχωράει και το τριήμερο να έρχεται (περιμένετε να δείτε πόσοι από εμάς είμαστε σε … πνευματικές δουλειές), τα δρομολόγια του σαββατοκύριακου γίνονται ασφυκτικά, και τα τοπία του Ελύτη γεμίζουν νεοελληνική αισθητική.


Αν δεν είχαμε την ύφεση (τελικά, έχουμε - δεν έχουμε, θα σας πω τον …Δεκέμβριο) και αν δεν είχαμε τις Ευρωεκλογές, κι αν δεν είχαμε την Ζήμενς και τους φουκαράδες τους συλληφθέντες και τους φυγόδικους, θα είμαστε καθηλωμένοι με τα reality και τα lifestyle που μας έχουν εξανδραποδίσει, αφελληνίσει και γενικά μας έχουν κάνει κουτορνίθια.

Για τα τελευταία της Ζήμενς, σας παραπέμπω στο www.antinews.gr . Εγώ είμαι λίγο κυνικός. Εντυπωσιάζομαι που έφτασε ως εδώ αυτό το θέμα. Πίστευα ότι θα το κουκούλωναν οι δικοί μας που δεν έχουν απλά το δάχτυλο στο μέλι, είναι μέσα μέχρι τα φρύδια (κατά επίσημη πια δήλωση των Γερμανών).


Ωστόσο, η εταιρία που λάδωνε δουλεύει κανονικά και απρόσκοπτα στην Ελλάδα. Δεν πειράζει παιδιά, κλέψτε, βιάστε, ελεύθερα, Γιουσουφάκια είμαστε, αυτός είναι ο προορισμός μας. Μερικοί μεσάζοντες, κουβαλητές και διεκπεραιωτές, την κοπάνισαν. Κάτι γνωστοί, αλλά μικροί υπάλληλοι, θυσιάστηκαν. Οι Υπουργοί; Οι Βουλευτές; Οι Γενικοί; Οι Πρόεδροι; Oι Άρχοντες; Ποιος; Που; Μπα… λάθος καταλάβατε… Ο κύριος Κ με τα λεφτά στην Ουρουγουάη ή τον Παναμά, αν εμπλέκεται, είναι ο ασχετότερος των πιτσηκόμηδων. Με 3 ή 5 εκατομμύρια, πήρε λίγη μόνο σκόνη από το χαρτί. Φαντάσου τι μάσα έχει πέσει στους σημαντικούς!

Το έχω πει ότι ντρέπομαι… ή να πω ότι ζηλεύω;

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι ολοφάνερο ότι ζηλεύεις...
Βράσ'τους!
Η δεύτερη φωτογραφία πρέπει να είναι μεζές για τα falco eleonorae;

Ανώνυμος είπε...

Δεν τα 'παμε;
Ψωνίσαμε από σβέρκο...

En' Tino είπε...

Ένα πράγμα σ' αυτή την ιστορία βγάζει μάτια....
Αντέδρασε εγκαίρως μία χώρα που είναι ο παράδεισος του μαύρου χρήματος και της παραοικονομίας χωρίς να υπάρχουν διμερείς συμβάσεις για τέτοιες καταστάσεις κι εδώ στο Ελλανιστάν είμαστε πιό αργοί και από το slow motion....
Βρε τι άλλο έχουμε να δούμε...

Ανώνυμος είπε...

@9:05 Κι επειδή είμαστε τόσο κακόγουστοι και αφελείς, θα ξαναψωνίσουμε από τις ίδιες αηδίες το Σαββατοκύριακο.

Ανώνυμος είπε...

Το σενάριο είναι.
Πιάστε τα γυναικόπαιδα και βάλτε τα μέσα ως τις εκλογές και μετά αφήστε τα. Κι όταν τα αφήσουν, θα ισχυρισθούν οτι το έκαναν για να ικανοποιήσουν την αντίδραση της κοινής γνώμης. Αντε βρές άκρη ή μάλλον άντε ξαγκύστρωνε. Μαζί σου αμμ΄δύτη στα βουνά και τα λαγκάδια.

Ο νοών...νοείτω είπε...

Εάν δεν ντρεπόσουνα δεν θα μου πρότεινες τον Μικρό Ναυτίλο.
Εάν ζήλευες δεν θα περιδιάβαινες το νησί από άκρο σε άκρο.
Ψηλά και χαμηλά.

Ανώνυμος είπε...

Λες να ψαρώσει κανένας από αυτούς και να κελαηδήσει; Ή θα φροντίσουν να μείνουν όλοι ήσυχοι;

αμμοδύτης είπε...

Ανώνυμε 12.14, βρασμένους τους έχω αλλά όσο το βλέπω, τόσο δεν λέει να μου φύγει η ιδέα της "αντίστασης"

Εn'Tino, η παραοικονομία είναι η μεγαλύτερη οικονομική μας δραστηριότητα...

9.05 και 9.31, ομολογώ δεν σας καταλαβαίνω 100%

Ανώνυμε 10.03, εγώ μαζί σου!

Γειά σου Νοών... Νοείτω, αξίζει να δεις την ομιλία του Ελύτη στην απονομή. http://oasigr.5.forumer.com/a/_post144.html

Ανώνυμε 8.22, εάν στοιχημάτιζα, θα στοιχημάτιζα ότι θα μείνουν ήσυχοι (άσε μην τους ματιάξουμε και πάθουν όλοι μαζί, ομαδικά κανένα κολικό)

αμμοδύτης είπε...

Ανώνυμε 12.14. Το dragonfly (δεν ξέρω όνομα στα ελληνικά) είναι όντως μεζές του μαυροπετρίτη. Για αυτό πετούν πάνω από λαγκάδια με νερά...

Ανώνυμος είπε...

Λιβελλούλα.