Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Ωραία κυρία του Μεσαίωνα


Τι περίεργη βδομάδα… Βρήκαν με μερικούς μήνες καθυστέρηση τον κύριο της Ζήμενς στο Μόναχο. Εν τω μεταξύ μάλλον άσχετους κυνηγούν, λέω εγώ, κατά παραγγελία, κανέναν άρρωστο συνταξιούχο, κάποιον ξοφλημένο πολιτικό, κανέναν άσχετο υπάλληλο. Τους βασικούς παίχτες δεν τους συζητά κανένας. Λες και η Ζήμενς δεν ήταν ο εργοδότης ή ο εντολέας του κάθε κυρίου Χ… Λες και τα 100 τόσα εκατομμύρια που δόθηκαν για μίζες δεν τα πήραν επώνυμοι εν ενεργεία πολιτικοί. Για αυτούς δεν θα ακούσουμε τίποτα, και ο ξεχασμένος κύριος Λυκουρέζος, δεν ασχολείται ποτέ με τέτοια θέματα.


Έτσι πάει. Παραμύθι και θέατρο, και εμείς νομίζουμε ότι παρακολουθούμε ειδήσεις. Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης εικάζω εγώ ο άσχετος προδικάζουν ότι περιμένουν να μεταθέσουν το πρόβλημα, οσονούπω, στον επόμενο.

Η όμορφη κυρία της εικόνας είναι του 18ου αιώνα; Την Παναγία απεικονίζει, νομίζω, αλλά σίγουρα είχε ωραίες τέτοιες κυρίες τον …Μεσαίωνα.

Καλό Σ/Κ

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα αρωστήσει και ο Χριστοφοράκος και θα είναι στην εντα;τική με τον Σκαρπέλη. Εξιλαστήρια θύματα. Κι αν ο Σκαρπέλης έβαλε το δάχτυλο στο μέλι ο Χριστοφοράκος ήταν καλός υπάλληλος που εκτελούσε εντολές. Μας δουλεύουν ψιλο γαζί

Ανώνυμος είπε...

Σεοιά εκκλησία είναι η Madonna?

Ανώνυμος είπε...

Τα λένε της πεθεράς για να τα ακούσει η νύφη.

Ανώνυμος είπε...

Κρίμα θα χάσει το θαλασσάκι στα Υστέρνια τον "πελάτη" .

Ανώνυμος είπε...

άστα.. έμπλεξε ο άνθρωπος (αλλά ήταν ο μεσάζον κάτι σαν κουκουλοφόρος)

Ανώνυμος είπε...

Με εκπλήσσει που ακόμη σου κάνει εντύπωση αμμοδύτη ότι στην χώρα μας κανείς δεν τολμάει να πει ότι "ο βασιλιάς είναι γυμνός" (βλέπε αλληγορικό παραμύθι The emperor's new clothes του Hans Christian Andersen)
Και που είσαι ακόμη και πόσα έχουν να δουν τα μάτια μας...

Artanis είπε...

Ωραίο "φρέσκο"...
Για τα υπόλοιπα, μου φαίνεται οτι ενώ λείπω μόλις 6 μήνες, σαν να λείπω ήδη 3 χρόνια...

Ανώνυμος είπε...

Στο κάτω κλείσμα είναι η εικόνα