Σάββατο 6 Ιουνίου 2009

Συμβολικές επιλογές


Εγώ δεν είμαι πολιτικός αναλυτής, ούτε έχω καμιά βαθειά πληροφόρηση για τα διάφορα σενάρια της Κυριακής. Μόνο λίγο κοινό νου έχω και, Παρασκευές βράδια, συχνά πάει περίπατο.


Διαβάζω τους διάφορους φίλους μου και καταλήγω ότι οι συμβολικές επιλογές της Κυριακής δεν με εκφράζουν. Εν τάξει αυτό το κόμμα έχει αυτόν τον συμπαθή, το άλλο έχει τον άλλο, κ.ο.κ. Δεν μου φτάνει, και, με συγχωρείτε, δεν πρόκειται να παίξω ούτε το «δυοίν κακοίν προκειμένοιν», ούτε θα ψηφίσω κόμμα περίεργων, ή ανωμάλων, για να συμβάλω στην Δημοκρατία.


Έτσι επέλεξα την εγωιστική, ανεύθυνη λύση. Προβλέπω ότι ένα από τα δύο κόμματα θα έχει σαφές προβάδισμα και ας μην παίζουμε με το αν είναι σημαδιακές οι 3 ή οι 7 ποσοστιαίες μονάδες. Θεωρώ ότι μέτα τις ευρωεκλογές δεν πρόκειται να υπάρξουν μέγιστες πολιτικές εξελίξεις, κυρίως γιατί κανένας δεν βιάζεται να ανέβει στην ηλεκτρική καρέκλα. Αν ωστόσο μείνει αυτή η κυβέρνηση, θα γίνει πολύ λιγότερο δημοφιλής, πρώτον γιατί ΔΕΝ πρόκειται να αλλάξει ο Μανωλιός, ούτε θα βάλει τα ρούχα του αλλιώς, και, δεύτερον, η μιίνι προεκλογική ψευδο-ευφορία θα εξατμιστεί και κάθε κατεργάρης στον πάγκο του οσονούπω.


Αυτά σκεφτόμουν το σούρουπο που ήρθα τρέχοντας στο βουνό να φυτέψω κάτι εξωτικά βελανίδια που μπερδεύτηκαν μετά το ταξίδι τους από το Νότιο Ημισφαίριο, και έσκασαν ρίζα καλοκαιριάτικα – συγγνώμη – χειμωνιάτικα, στο ψυγείο μου.

Καλό Σαββατοκύριακο και καλή φώτιση.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βελανίδια, ευρωεκλογές, ο καθένας, ακόμη και τα βελανίδια με το καυλαντί του.

Ανώνυμος είπε...

Ωραία τα τοπία και η σελήνη...
Παράθυρο στον έξω κόσμο για μια παρωρίτισα που ξενυχτάει διαβάζοντας για εξετάσεις. Απόλαυσε και για μένα.

Ανώνυμος είπε...

Και γιατί έτρεχες; Αν τα φύτευες σήμερα δεν θα φτουρούσαν;

ο μη οικολογοσ είπε...

εχεισ ξαναγραψει οτι φερνεισ σπόρουσ από αλλα μέρη. αυτό δεν ειναι σωστό για την ντόπια χλωριδα μασ.
τα εισαγομενα ειδη φέρνουν αργα ή γρήγορα προβλήματα
αυτα από κα΄ποιον λιγοτερο οικολογο κια φυσιολάρτη από σενα...

Ανώνυμος είπε...

Ο μη οικολόγος μπορεί να έχει δίκιο. Yπάρχει και ο φόβος να μεταδίδονται διάφορα «κακά» με αυτό τον τρόπο και κάποιες χώρες έχουν αυστηρούς κανονισμούς για το τι επιτρέπεται να εισάγουν από φυτά και σπόρους. Ρίχνοντας μια γρήγορη ματιά βρήκα αυτό το ενδεικτικό: http://ww.nzpps.org/journal/60/
nzpp60_297.pdf
Από την άλλη, χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω, οι βελανιδιές των βοτανικών κήπων του Christchurch είναι μάλλον Αγγλικές δηλαδή... πιο βόρειες δεν γίνεται.
«The Christchurch Botanic Gardens, Christchurch, New Zealand are botanical gardens founded in 1863, when an English oak on 9 July 1863 was planted to commemorate the solemnisation of marriage between Prince Albert and Princess Alexandra of Denmark…» http://en.wikipedia.org/wiki/
Christchurch_Botanic_Gardens

Ανώνυμος είπε...

Πω πω νεύρα! Πολύ προσωπικά το πήρες ανώνυμε...

Ανώνυμος είπε...

μην αρπάζεστε η πανσέληνος είναι αύριο

αμμοδύτης είπε...

Ανώνυμε 12.09! Τον πρόλαβες τον Ντάρντα ή έμαθες την έκφραση από εδώ;!

Ανώνυμε/η 12.20, καλό κουράγιο

Ανώνυμε 11.08, η ρίζα που έχει εμφανιστεί σε κρύα υγρασία ψυγείου μουχλιάζει σχεδόν αμέσως, γίνεται καφέ, και αχρηστεύεται αν μείνει έξω από το χώμα (όχι ότι ξέρω τι θα γίνει στο χώμα, αλλά θα δούμε)

"Ο μη οικολόγοσ", αναρωτιέμαι τι ξέρεις από την ντόπια χλωρίδα μασ. Ντομάτεσ; πατάτεσ; βερικοκιέσ; ροδιέσ; Ούτε οικολόγοσ είμαι ούτε φυσιολάτρησ.

Ανώνυμε 8.08, για να διαβάζεις ουϊκιπίντια σαββατιάτικα, πρέπει να βαριέσαι πολύ...

Ανώνυμε 9.53, το "οικολόγος" είναι φωρτωμένη λέξη με τις εκλογές...

Ανώνυμε 10.51 έχεις δίκιο, κρίμα τις φωτό που είχα βγάλει. Η αλήθεια είναι ότι σε μεγέθυνση φαίνεται ότι λείπει κάτι από το φεγγάρι. Το έψαξα και πράγματι αυριο στις 7 το βράδι είναι.

οικωλόγος είπε...

Σε νησί που καλλιεργήθηκε τόσο έντονα όσο η Τήνος η "ντόπια χλωρίδα" είναι μόνο τα φρύγανα και ίσως οι λίγες φίδες που έχουν απομείνει πάνω από τον υποσταθμό της ΔΕΗ στο Μαρλά. Όλα τα άλλα είναι εισαγωγές. Οι μουριές για το μεταξοσκώληκα. Οι συκιές σχεδόν σίγουρα από Μικρά Ασία. Με τα κατσίκια ελεύθερα και αδέσποτα ούτε σπάρτοι δεν έχουν μείνει. Μόνο πικροδάφνες. Η "χλωρίδα σας" μη οικολόγοσ είναι στο κεφάλι σου . Λες χλωρίδα ΣΑΣ. Είστε πολλοι ή υπογράφεις με πληθυντικό μεγαλοπρέπειας;

Ανώνυμος είπε...

βάλε και τις φραγκοσυκιές στα εισαγώμενα

Ανώνυμος είπε...

@μη οικολογοσ, ξεκίνησες την ιο ανόητη συζήτηση με το πιο ανόητο σχόλιο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι κάτι καβαλημένοι με άποψη σαν και σένα. Οι βουκαμβίλιες, από την Αμερική, σίγουρα θα σου φέρουν προβλήματα στην χλωρίδα σου. Να ξέρεις, λίγο γιαούρτι θα σου διορθώσει την χλωρίδα αν έχεις πρόβλημα.