Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2008

Η γλώσσα της αλήθειας


Μέρες τώρα, μουρμουρίζω για τα δημοσιονομικά. Τα γραφήματα έχουν την περίληψη της γκρίνιας μου. Το συμπέρασμα των γραφημάτων λέει, ότι τα ταμεία είναι άδεια, ότι ο κ. Αλογσκούφης έχει την πιο δύσκολη δουλειά στο μαγαζί, ότι δεν θα υπάρχουν παροχές, και θα υπάρχουν πολλοί φόροι. Και αν δεν τα καταφέρει ο κ. Αλογοσκούφης, θα μας το επιβάλλουν άλλοι, πολύ πιο αντιπαθητικοί. Γι’ αυτό κ. Αλογοσκούφη, να τα καταφέρετε, αλλά να βάλετε το αφεντικό σας, ή όποιον τα λέει καλά, να τα πει απλά με την γλώσσα της αλήθειας.

Το άρθρο είναι εδώ:

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&tag=12734&pubid=4307111#

(κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση)

5 σχόλια:

αμμοδύτης είπε...

Πρόκειται για ένα εφιαλτικό σκηνικό, στον τομέα των δημοσιονομικών εξελίξεων της Ελλάδας, για το οποίο είναι ενήμεροι οι ξένοι θεσμικοί, που κατέχουν περί του 70% του δημοσίου χρέους καλά, και οι αντιδράσεις τους αποτυπώνονται στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, οι οποίες αυξάνονται δραματικά, καθιστώντας τεράστιο το κόστος δανεισμού για το Ελληνικό Δημόσιο.

http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/12/12/1604487.htm

τι να πω; το είδατε πρώτα στα blogs...

Ανώνυμος είπε...

κίνδυνος το δημοσιονομικό έλλειμμα να ξεπεράσει το 3% του ΑΕΠ

Ανώνυμος είπε...

Αλλα κανένας που... δεν λέει τίποτα.

Unknown είπε...

Ο Ιθαγενής

...και το αστείο είναι ότι δεν θα χρειαζόμαστε δανεισμό για το 2009 (ο προυπολογισμός αναγράφει ανάγκη για 41 δις να θυμηθείτε ότι θα περάσουμε τα 50) αν το ΥΠΟΙΟ απλά εισέπραττε τις βεβαιωμένες οφειλές προς το κράτος. (35 δις)

Αλλά ....έχουμε πολιτικό κόστος βλέπετε σε αυτή τη χώρα ως οδηγό....

αμμοδύτης είπε...

Γειά σου Ιθαγενή