Σάββατο 23 Μαΐου 2009

Τελειώνει η άνοιξη...


Η δροσιά των τελευταίων ημερών κράτησε τα χωράφια σχετικά πράσινα, αν και τα χρώματα έχουν γυρίσει σε αυτά που θα περίμενε κανείς τέλος Μαΐου. Αν δείτε μια φωτογραφία του παραπάνω τοπίου σε μίαν ανάρτηση πριν ένα μήνα, θύμιζε …Ιρλανδία.


Αν η Τήνος του Μαΐου του 2009 είναι σε αναμονή του καλοκαιριού, η Χώρα με τους επισκέπτες, και τα χωριά με τις καλοκαιρινές εργασίες, η Αθήνα εξακολουθεί στον απόηχο των δηλώσεων περί σοσιαλισμού ή βαρβάρων ή τέτοιες παραπλανητικές, κατά την γνώμη μου επιλογές.


Το θέμα Ζήμενς έχει πάρει περίεργη τροπή αφού οι δεκάδες ή εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν στους πολιτικούς μας ηγέτες και τους νομοθέτες μας, φαίνεται αφορούσαν κάτι μικρούς υπαλλήλους, ή κανέναν ξεχασμένο πολιτικό που έχει αποσυρθεί ή απομακρυνθεί εδώ και χρόνια, κανέναν πολύ γέρο συνταξιούχο, ίσως κανέναν μακαρίτη ή άρρωστο… Καθόλου δεν είναι μαγειρεμένα όλα αυτά και ο τέως βουλευτής της ΝΔ που είναι και δικηγόρος στην υπόθεση, σίγουρα καμία ανάμειξη δεν έχει.


Περιμένοντας την άνοδο της θερμοκρασίας, εγώ είμαι δέσμιος των εκατοντάδων μικρών δέντρων που έχω φυτέψει πάνω στο βουνό. Αν δεν διψάσουν, τώρα στις επόμενες 20-30 μέρες, θα συνεχίσουν να μεγαλώνουν. Στα πεδινά της Τήνου, τα πράγματα χρυσοκιτρινίζουν. Πάνω, είναι ακόμα άνοιξη.
Καλό Σαββατοκύριακο να έχετε.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά, τι εκπληκτικές φωτογραφίες είναι αυτές...

Ανώνυμος είπε...

Το άσχημο είναι οτι με μίζες ή αντί για μίζες, άλλαξαν χέρια κάμποσες ακρογιαλιές στην Τήνο, και μετά απο λίγα χρόνια, οφείλουμε να εντάξουμε στην κοινωνία μας και την παρέα αυτών των μιζαδόρων.
Ηθελα νάξερα κάνανε και παζάρια, οι ελεεινοί, στους ταλαίπωρους τους χωριανούς μας ; Η τους τάσκασαν χοντρά αφού δεν τα δούλεψαν και είναι κόποι άλλων .

Artanis είπε...

Καλό Σ/Κ να έχεις κι εσύ...Εμείς εδώ, μουλιάσαμε (και παγώσαμε)...Χειμώνας γαρ...

Μποτίλια στο πέλαγος είπε...

Το φύτεμα ενός δένδρου, όχι κύρια για την χρήση των καρπών, αλλά από αγάπη προς την φύση, αποτελεί προσευχή στη ζωή. Αυτό που ο Γιανναράς αποκαλεί "λειτουργική αντιμετώπιση του βίου". Ο ιερός Καβάσιλας εντοπίζει, ότι με το μυστήριο του Χρίσματος, ο άνθρωπος χρίεται βασιλεύς της φύσεως. Όχι για να την εξουσιάσει, όπως οι κοινωνίες μας επιχειρούν, αλλά για να την νοηματοδοτήσει.
Κάθε πρωί όταν ξυπνάω προσεύχομαι: "Θεέ μου, βοήθησέ με να πληρώσω την επόμενη δόση στον κλητήρα και κράτα στη ζωή τα δεντράκια που φυτεύει ο αμμοδύτης".

Ανώνυμος είπε...

Βαρβάρους δυστυχώς έχει άφθονους παντού. Από τους κενούς και χωρίς υπόβαθρο ανθρώπους που συναντάμε στην καθημερινή μας ζωή οι οποίοι δεν έχουν τίποτα ουσιαστικό να πουν και αναμασούν την ίδια τυποποιημένη φρασεολογία, μέχρι τους μιζαδόρους της πολιτικής μας ζωής.
Για τους πρώτους υπάρχει γιατρειά: τους αγνοείς και συνεχίζεις, από τους δεύτερους θα γλιτώσουμε ποτέ;

Ο νοών...νοείτω είπε...

Η Άνοιξη είναι μία εποχή του χρόνου που φεύγει, για να παραχωρήσει τη σειρά της σε μία διαφορετική εποχή.
Πιστή όμως στον κύκλο της φύσης θα επανέλθει.
Οι ύποπτες οικονομικές συναλλαγές είναι μία δραστηριότητα του ανθρώπου που δεν γνωρίζει εποχές.
Η φύση της Δικαιοσύνης δε, δηλώνει ανικανότητα να τις καθαρίσει.
Ο κύκλος εδώ, έγινε ευθεία.
Τουλάχιστον υπάρχουν κάποιοι που φροντίζουν να υπάρχει φύση.

Παράξενος είπε...

Ανώνυμε 1,31 για να μην προβληματίζεσε
Δεν αγόρασαν ακρογιαλιές αλλά κοντά σε βραχώδεις ακτές.
Έχουμε εντάξει με επίσημο τρόπο και άλλους που αγόρασαν κανονικές ακρογιαλιές και δεν ελέγξαμε ούτε το παρελθόν τους ,ούτε το παρών τους.
Και ως προς τα παζάρια δεν έκαναν οτι ζήτησαν οι πωλητές τα πήραν.
Και αν θές την προσωπική μου άποψη για την εποχή που πουλήθηκαν καλά πληρώθηκαν.

αμμοδύτης είπε...

Ανώνυμε 1.31, ομολογώ δεν γνωρίζω λεπτομέρειες γιατί εγώ και οι ακρογιαλιές δεν έχουμε στενή σχέση (τα φίδια είναι αντικοινωνικά και κυκλοφορώ σε σχεδόν έρημα λαγκάδια και βουνά)...

Artanis, λαμβάνοντας υπ όψη το κρύο και το χιόνι σας, πέρασα από το νότιο τμήμα του νησιού το απόγευμα. Σχεδόν τροπικό το κλίμα. Ζέστη και άπνοια

Μποτίλια, ομολογώ μου έχει γίνει λίγο έμμονη ιδέα. Έχει κάποια δόση εγωκεντρικότητας... "αλλάζεις το τοπίο" "terraforming". Με συγκινείς με τις προσευχές σου (προσωπικά αποκοιμάμαι τα βραδια με την εικόνα από αμπέλια ή βελανιδιές να μεγαλώνουν). Ωστόσο, υπάρχει και η στατιστική ή το ¨συν Αθηνά και χείρα κίνει". Προεργασία με κρυα υγρασία, διατήρηση υγρασίας στο χώμα όλο το καλοκαίρι ή τουλάχιστον μέχρι μέσα Ιουνίου και 3 βελανίδια ανά τρύπα. Έτσι "βοηθάω" την μαμά φύση να συνεργαστεί.

Ανώνυμε 10.40, πολύ φοβάμαι ότι δεν θα γλυτώσουμε, κι αν γλυτώσουμε θα είναι κατω από δύσκολες συνθήκες

Νοών ...νοείτο, δίκιο έχεις, αλλά και με την απόδραση στην φύση δεν αλλάζει (εκτός αν οι παγετώνες ή η άνοδος της στάθμης του νερού μας απαλλάξουν -- στην προηγούμενη μίνι ύφεση του 78-79, οι εκλαϊκευμένες φυλλάδες έγραφαν για τον επερχόμενο ... παγετό)

Παράξενε, καλησπέρα. Για ποιές ακρογιαλιές λέτε?