Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Τι είπε ο Χαρυ Κλυνν το 1983

«Εδώ και δύο χρόνια έχει αρχίσει το μεγάλο κακό που θα μετατρέψει σιγά-σιγά τους Έλληνες σε λαό πιθήκων, σε λαό ψηφοφόρων, δημοσίων υπαλλήλων, καταναλωτών, κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών, κομπιναδόρων και συνδικαλισταράδων.Σε είκοσι-τριάντα χρόνια από σήμερα Ανδρέας Παπανδρέου μπορεί να μην υπάρχει.Θα υπάρχει όμως μια Ελλάδα πτωχευμένη κι ένας λαός στα όρια της οικονομικής και της ηθικής εξαθλίωσης.»

Απομαγνητοφωνημένο από το 1983 και την παράσταση "ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ", στη Μπουάτ "ΔΙΑΓΩΝΙΟΣ" στην Πλάκα.

Αν αναγνωρίζετε κανέναν από αυτούς... Πείτε τους όταν ήταν περίπου αναμενόμενο... Μία ευκαιρία είχαμε μετά το 1983, την χάσαμε, τώρα να πάμε στον καθρέφτη να κάνουμε νουθεσίες... Να φοβάστε την ηθική εξαθλίωση... Προσωπικά αυτήν φοβάμαι εγώ, φτωχοί είμαστε και παλιότερα.

Η Κυβέρνηση Παπανδρέου μας λέει παραμύθια, από τουλάχιστον τον Νοέμβριο του 2009. Συνειδητά, μουλωχτά, με άπειρο θέατρο, αυτή ζήτησε την υπαγωγή μας στο ΔΝΤ, κατά δήλωση του ίδιου του Στρως Καν, του ΔΝΤ. Όπως και σε προηγούμενη δήλωση ξένοι τραπεζικοί είπαν ότι ΕΜΕΙΣ, οι Έλληνες, φτιάξαμε την κρίση στην οποία είμαστε. Και μπορεί ή σημερινή Κυβέρνηση να μην φταίει για την κατάσταση τον Οκτώβριο του 2009, μετέτρεψε όμως τις πραγματικές δημοσιονομικές δυσκολίες σε κρίση δανεισμού, σε ταμειακή κρίση. Και από τότε, τό εξωτερικό χρέος έχει ανέβει από 300-310 δις ευρώ σε 350 δις, το ΑΕΠ πέφτει, και θα πέφτει, και όλα αυτά είναι συνέπεια των πιο περίεργων και παράδοξων χειρισμών που έχω δει ποτέ μου, και έχω δει αρκετούς, με άφθονη αναλήθεια, ανειλικρίνεια, ψέματα, πώς να το πω..

Τώρα, αποδεικνύεται ότι, κάπως, ο Παπανδρέου πόνταρε ότι θα τον στήριζαν οι ...Γερμανοί. Αφέλεια; Κακοί σύμβουλοι; Η παντοδύναμη Μέρκελ χάνει εκλογές στην Γερμανία γιατί ο κόσμος εκεί ούτε ήθελε, ούτε θέλει να στηρίξει οποιονδήποτε πλην του εαυτού του. Τα Κράτη στηρίζουν τους εαυτούς τους. Εμάς θα μας στηρίζουν οι Τούρκοι σε λίγο. Ούτε στα παραμύθια δεν λένε τέτοια ψέματα.

Δεν έχω ιδέα τι θα γίνει, μάλλον εκλογές, με κάποιου είδους χρεοκοπία, και θα μάθουμε τι είναι να κάνεις, με ένα-ενάμιση χρόνο καθυστέρηση, και με το ζόρι, αυτό που θα μπορούσες να έκανες από μόνο σου, και με λιγότερο πόνο.

6 σχόλια:

Εξάκτινος είπε...

Αν μειώσουμε το κόστος διαχείρισης του χρέους ή ακόμη καλύτερα διακόψουμε την τοκοφορία το χρέος είναι διαχειρίσιμο. Αν δίνουμε τα 18 δις τόκων σε εξόφληση του κεφαλαίου κάθε χρόνο σε 15 χρόνια το έχουμε μηδενίσει.

Σε πρώτη φάση πρέπει να αγοράσουμε τα ομόλογα του Τρισέ όσο τα πήρε δηλ. κουρεμένα κατά 30%. Λεφτά γι αυτό μπορούμε να βρούμε αν θέλουμε. Τα ομόλογα αυτά θα τα αλλάξουμε με άλλα ίσης αξίας, χαμηλής τοκοφορίας.
Μετά πρέπει να εξοφλήσουμε πίσω τα δάνεια της Τρόικας.
Επίσης να αλλάξουμε τα ομόλογα της ΕΤΕ και των άλλων τραπεζών με άλλα μεγαλύτερης διάρκειας και μικρής τοκοφορίας. Αμέσως αμέσως έχουμε ελάφρυνση ενός προϋπολογισμού. 50 δις είναι όλα αυτά που λέω.

Θα μου πεις ουτοπικά. Ναι. Με τους ΠΑΣΟΚους στην εξουσία που δε μπορούν να λειτουργήσουν έτσι αλλά κοιτάνε πως να κλέψουν σαφώς και είναι ουτοπικά.

Ανώνυμος είπε...

Η διαδήλωση στην Αθήνα είχε πολύ κόσμο και αυτό τουλάχιστον είναι ελπιδοφόρο.

http://epikairotita.weebly.com/

Ανώνυμος είπε...

¨Εχεις δίκιο αλλά και τι κάναμε πριν το '83. Θα μου πεις είμασταν πτωχοί πλην τίμιοι, όσοι τέλος πάντων είχαν απομείνει σε αυτήν τη χώρα και δεν είχαν πάρει των ομματιών τους. Μέχρι μέσα του '70 στους κάμπους με τα ζώα όργωνε ο κόσμος. Εκεί να δεις παραγωγικότητα. Αλβανία είμασταν, τα ξεχάσαμε αυτά. Και από ηθικό ακμαιότατο. Ναι, λάθος τα κάναμε όλα αλλά όχι ότι πριν ήταν καλύτερα.

Ανώνυμος είπε...

Τι γίνεται με την διάνοιξή του δρόμου από Αγ. Νικήτα μέχρι Σκαλαδο. Μήπως θέλουν να περάσουν ανεμογεννήτριες? Θα αποζημιώσουν τους ιδιοκτήτες, η με τσαμπουκά θα τους κόψουν τα χωράφια και τσάμπα?
Ποιος θα ξανακτίσει τα ντουβάρια?
Χωρίς καμιά ειδοποίηση μπαίνουν στις ιδιοκτησίες για να φαρδύνουν τους δρόμους. Ούτε χούντα να είχαμε. Λένε μάλιστα ότι έχουν και πολλά λεφτά, να μην φοβόμαστε τάχα.
Και ο Παπανδρέου έλεγε τα ίδια.

Ντροπή τους.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 10:54 μ.μ.

Να τους απαγορέψεις να περάσουν ή να κόψουν το χωράφι σου.
Αν δεν καταλαβαίνουν πας σε ένα δικηγόρο και τους κάνει απευθείας ασφαλιστικά μέτρα για να μην σου κόψουν το χωράφι.

Ανώνυμος είπε...

sigoura tha perasoun anemogenitries, panw se ntalikes epikathimenes kai tha tis pane stin γκαγκαρη dioti den eixe allo dromo prospelasimo gi'afto anoigoun ton dromo skalado-agio nikita