Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Ψιλά γράμματα


Αισθάνομαι λίγο τύψεις που δεν γράφω πιο συχνά, αλλά το μόνο που έχω να πω είναι για την απίθανα βλακώδη και (φοβάμαι) προδοτική στάση που τρώμε, και που νομίζουμε ότι κάτι γίνεται, ότι "προσπαθούν", ότι δεν υπάρχει άλλη λύση.

Θα σας το πω σε γρήγορη αναμετάδωση. Το εξωτερικό χρέος έχει ανέβει 30 ή 40 δις ευρώ από τότε που ανέλαβε η παρέα που παριστάνει ότι κυβερνά. Το χρέος ανέβηκε και το ΑΕΠ (η παραγωγή, η κατανάλωση) έπεσε. Και θα πέφτει και άλλο, και όλο και πιο γρήγορα, απλά επειδή μεγάλο κομμάτι του ΑΕΠ είναι κρατικά λεφτά, που ΔΕΝ υπάρχουν, ποτέ δεν υπήρχαν, δανεικά ήταν.

Οι υπερβολικά αφελείς Κυβερνήτες μας είναι με την γλώσσα έξω σαν σκυλάκια να γλύφουν αυτούς που δεν έχουν καμία, μα καμία, όρεξη να κάνουν τίποτα εκτός από τα να προσπαθούν να εισπράξουν τις οφειλές τους.

Η προσγείωση, για όσους δεν το έχουν καταλάβει, θα είναι επώδυνη εμπειρία, μοναδική στην ζωή μας, αυτοί που ζούσαν πιο παλιά πέρασαν και χειρότερα, αλλά είτε έχουν πεθάνει, είτε σίγουρα δεν διαβάζουν στο διαδίκτυο.

Αν διαβάστε το κείμενο, αναφέρεται στο Μνημόνιο που υπέγραψε ο Φωστήρας. Έχει εκχωρήσει εθνική κυριαρχία. Να σας το ερμηνεύσω σε όρους που καταλαβαίνετε. Τις απούλητες μεζονέτες που προσπαθείτε να πουλήσετε, μπορούν να σας τις πάρουν. Τους έχουν εκχωρηθεί. Και δεν θα πάρουν τις μεζονέτες επειδή μετά τόσο καιρό δεν θα αξίζουν πολλά, μην φοβάστε, και υπάρχουν άλλα φιλέτα, που προτιμούν. Το πιάνετε;


Και γίνεται πολύ χειρότερο. Κάτι ζορίζει στην Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή... Κάτι θα έχετε δει... Δεν το καταλαβαίνω, ούτε μπορώ να φανταστώ τι σημαίνουν όλα αυτά. Οι φτωχοί και ταπεινοί φίλοι μου που σκαλίζουν τα χώματα και φτιάχνουν τις ξερολιθιές, είναι, ίσως, οι μόνοι ασφαλείς.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και μου έχεις λείψει που δεν γράφεις πιο συχνά. Γράφε, βοηθάει το νου, τον διατηρεί υγιή. Δεν μπορεί να αντιλαμβανόμαστε αυτά πόυ συμβαίνουν και να μη μιλάει κανείς - είναι άρρωστο, πολύ άρρωστο.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό είναι το ανησυχητικό, η μέση ανατολή και οι επαναστάσεις της. Παραείναι συντονισμένες σαν σκηνοθετημένες η μία μετά την άλλη από τον δυτικό πολιτισμένο κόσμο. Ε, η Αμερική σίγουρα έχει βάλει το χεράκι της στη Λιβύη. Που το πάνε όμως;

Ανώνυμος είπε...

Προσπάθησε μόνο όταν γράφεις να κρατάς ένας επίπεδο σοβαρότητας, τι σημαίνει θα πάρουν τις μεζονέτες του κόσμου, είσαι εντελώς λάθος και δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Tο να υπερβάλλουμε σε κινδυνολογία είναι εύκολο, το να δίνουμε μια ισορροπημένη εικόνα της κατάστασης χωρίς ακρότητες είναι το δύσκολο

αμμοδύτης είπε...

Ανώνυμε, το επίπεδο σοβαρότητας είναι αυτό που είναι και εάν δεν σου αρέσει μην το διαβάζεις. Εάν, μάλιστα, υπογράψεις τις νουθεσίες σου, θα σου πω και που να τις βάλεις. Ανώνυμα δεν έχει νόημα.

Η χώρα, η Ελλάδα, έχει υποθηκευτεί. Οι μεζονέτες είναι ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ αξίας και ενδιαφέροντος, για αυτο δεν θα στις πάρουν. Θα πάρουν άλλα πράγματα και η Κυβέρνηση είναι εξαιρετικά διατεθημένη να το κάνει. Το έχει πει ο Παπανδρέου, "δεν πειράζει να χάσουμε λίγη γη ή λίγη κυριαρχία κλπ". Αυτό είναι πολιτικό και εθνικό θέμα. Αν τον ψήφισες, συμφωνείς. Εγώ θα προτείνω τις μεζονέτες.

Αλλά τις μεζονέτες, μην φοβάσαι ούτε η Τραπεζα δεν μπορεί να στις πάρει, γιατι δεν πουλιούνται ούτε σε πλειστηριασμό. Μηδενικής αξίας. Για την ώρα. Όταν ανακάμψουμε... πότε είπε; Το 2012; Το 2022 λέω εγώ, βλέπουμε.

Ανώνυμος είπε...

Είναι μηδενικής αξίας. Όποιος προσπαθήσει να πουλήσει θα το καταλάβει. Κι εγώ αγόρασα, ανακαίνισα και πήρα εκτίμηση από την τράπεζα επειδή θέλησα να αλλάξω δάνειο. Φτερά κάνανε οι χιιλάδες που ξόδευα τόσα χρόνια και τώρα να δούμε αν και πότε θα ξαναπάρει αξία. Στημένο παιχνίδι στις πλάτες μας.

Εξάκτινος είπε...

Αμμοδύτη από τη στιγμή που σήμερα μετά τα τόσα αίσχη το ΠΑΣΟΚ προηγείται κατά 3 μονάδες το παιχνίδι είναι χαμένο. Ο κόσμος δε βάζει μυαλό. Ειδικά αυτός που έχει κάνει μπάζες θα φωνάζει ΠΑΣΟΚ μέχρι να τελειώσουν οι μπάζες.
Το Κομμουνιστικό Κόμμα της πρώην ανατολικής Γερμανίας κρατάει ακόμη ένα 20% στα συγκεκριμένα κρατίδια διότι αυτοί είναι τα πρώην μέλη του και η νομενκλατούρα του.