Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Το νου σας, αν βγείτε για ψάρεμα


Θα θυμάστε που γκρίνιαζα ότι η ...Κολυμπήθρα είναι ανατολικά του 25ου παραλλήλου και θα την ...πάρουν οι Τούρκοι;

Χωρίς αστεία, τα πράγματα έχουν ζεστάνει στην περιοχή και χώρια από τα ακατανόμαστα τα δικά μας (άλλη φορά αυτά), η Αίγυπτος είναι σε κατάσταση όχι αναγκαστικά ελέγξιμη, στην Τυνησία, το εκλεκτό μέλος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς τα μάζεψε και έφυγε, στην Υεμένη κουνιούνται, οι ...Τουρκοκύπριοι διαμαρτύρονται, στην Ιορδανία είχαν φασαρίες, το Ιράν βγάζει ...δημοκρατικούς λόγους, και είναι μία κατάσταση, που επιεικώς θα την έλεγα αμήχανη.

Στην Ρωσία, σιγή ιχθύος. Το Ρωσικό RT έδειχνε χτες το βράδυ σκηνές από αντιπολεμικές εκδηλώσεις στην Αμερική επί Βιετνάμ, και φέρετρα με Αμερικανικές σημαίες να επιστρέφουν από το Βιετνάμ (που έχει τελειώσει εδώ και 35 χρόνια).

Τα δικά μας θα τα έχετε ακούσει. Η Κύπρος και το Ισραήλ συμφώνησαν σε εκμετάλλευση κοιτασμάτων αερίου εκεί κάτω χαμηλά, ακούγεται ότι και το Αιγαίο και η περιοχή γύρω και κάτω από την Κρήτη έχει αέριο ή πετρέλαιο (λογικό είναι συνορεύει με την θάλασσα της Αιγύπτου, που έχει), συζητιέται ανοιχτά ότι ενώ θα έπρεπε να έχουμε κηρύξει την δικιά μας Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, μάλλον φοβόμαστε τους Τούρκους, ή κάτι σχετικό.

Οι δε Τούρκοι, κάπως ζορίζονται και τα χάλασαν με το Ισραήλ, ή παριστάνουν ότι τα χάλασαν με το Ισραήλ, αλλά πάνε να τα βρούνε με τους μουσουλμάνους Άραβες υπηκόους που είχαν επί ...Τουρκοκρατίας. Κουνιούνται και οι Κούρδοι (που είναι άλλος λαός μοιρασμένος εκεί μεταξύ Τουρκίας, Ιραν, Ιρακ και λίγο Συρίας, αυτό δεν αρέσει πολύ στους Τούρκους που απαντούν κάνοντας βόλτες μεταξύ Άνδρου και Εύβοιας. Και κάπως το Καστελόριζο μπλέκει σε όλα αυτά, γιατί είναι φάτσα απέναντι στην Τουρκία και όπως και τα βραχάκια Καλόγεροι ανοιχτά της Τήνου, έχει "στρατηγική" σημασία.


Και ενώ γίνεται όλος αυτό ο χαμός, στο ήρθε το Enterprise, λένε πάει στο πεδίο βολής Άνδρου, με άδειες, κανονικά και ωραία, και αν πάτε για θράψαλα ή τίποτα τέτοια, πέρα από το Δρακονήσι ή τον Πλανήτη, μην τρομάξετε...

Δεν είναι ...δικές μου οι εικόνες, και την είδηση την είδα στο
http://www.defencepoint.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1920:lacik-denizr-lr-&catid=31:defence-greece&Itemid=54.

1 σχόλιο:

Ελληνας Ναύτης είπε...

Μην φοβάστε, ο Γιώργος δεν θα πάει να σώσει τους Αιγύπτιους.
Θα μείνει εδώ να μας προσέχει!