Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2009

91,8% Περιβάλλον


Στα 10 εκατομμύρια Έλληνες, σίγουρα υπάρχουν πολλές απόψεις για το πώς πρέπει να προστατευθεί το περιβάλλον. Στον μικρόκοσμο της Τήνου, να οι δικές μου απόψεις:

Να προστατεύσουμε το τοπίο. Το «περιβάλλον» μας είναι αυτό που μας περιτριγυρίζει. Ιδιώτες και Αυτοδιοίκηση καταστρέφουμε συστηματικά το τοπίο.

Να προστατεύσουμε τα υπόγεια νερά. Να σταματήσει το αίσχος των γεωτρήσεων, είτε είναι νόμιμες, είτε είναι «νόμιμες», είτε είναι νυχτερινές. Να περιοριστεί η ανάπτυξη σε αυτά και με αυτά που έχουμε.

Να σταματήσουν τα χαζούτσικα, με συγχωρείτε, «έργα» που κάνουν την Τήνο να μοιάζει με άσχημο Αθηναϊκό προάστιο. Αν θέλετε, μπορώ αφιερώσω 50-100 αναρτήσεις σε αυτά, να δείτε και εσείς, πόσο άσχημα είναι.


Μπορεί να μην έχουν όλοι τα άπειρα λεφτά να φτιάχνουν μονοπάτια, πεζούλες και να φυτεύουν δέντρα. Ο καθένας ό,τι μπορεί. Τις «αναδείξεις» μονοπατιών αλά Γκρεκ ας τις ξεχάσουμε. Κι αυτά τα αδέσποτα κατσίκια… Νόμος του Κράτους… απαγορεύεται να τα πυροβολούν. Μήπως μια παρέμβαση από τους βουλευτές; Για αλλαγή του Νόμου του Κράτους;

Άσε πια τους βιολογικούς… Μέχρι να βρεθεί η θέση, θα έχουμε πάψει να …τρώμε.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΑΣ ΞΑΝΑΒΡΗΚΑ!ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ 3 ΜΗΝΩΝ!ΑΞΙΖΕΙ ΟΜΩΣ!

Ανώνυμος είπε...

Έχω ξανακούσει από Τηνιακούς για τα κατσίκια. Πρέπει να είναι μεγάλη πληγή... Μα είναι όντως προστατευόμενο είδος;
Brown-eyed girl

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι προστατευόμενο, ή καν ξεχωριστό είδος.

Σκέτα κατσίκια, που πριν 5 ή 20 χρόνια ήταν κατοικίδια, οι ιδιοκτήτες γέρασαν ή αποδήμησαν εις Κύριον και τα κατσίκια έμειναν να βόσκουν στις αγροτικές και μη εκτάσεις. Έχουν φάει οτιδήπηοτε τρώγεται (ακόμα και σπάρτους και μυρτιές που πριν 40 χρόνια δεν θεωρούνταν τροφή για ζώα) και τον Αύγουστο που έχει τελειώσει και το τελευταίο ίχνος από χοτραράκι τρώνε βουκαμβίλιες και ότι άλλο βρουν σε κήπους. Πρωτοφανής οικολογική καταστροφή. Και όχι μόνο στην Τήνο, απλά στην Τήνο το πρόβλημα είναι έντονο λόγω ορεινής γεωμορφίας.

Οι λίγοι κτηνοτρόφοι που έχουν απομείνει, λόγω φτώχειας ή αναισθησίας επίσης αφήνουν τα ζώα τους ημιαδέσποτα, χάνουν μερικά, πιάνουν άλλα, κ.ο.κ.

Ο νόμος επιτρέπει να παγιδεύσεις αδέσποτο κατσίκι αλλά απαγορεύει να το πυροβολήσεις, σαν θήραμα. Τα αδέσποτα κατσίκια δεν κάθονται να τα πιάσεις ή να τα «παγιδεύσεις»

Ανώνυμος είπε...

http://www.e-tipos.com/newsitem?id=68576
πυροβολήθηκε αστυνομικός

zavodiniakia είπε...

Η φθορά του Τηνιακού τοπίου είναι και από εμάς και από την Αυτοδιοίκηση, αλλά και από την εγκατάλειψη. Ας ελπίσουμε ότι με τις οικονομικές δυσκολίες θα έχουμε καιρό να το συνειδητοποιήσουμε.