Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

Αποπροσανατολισμοί;


Αυτή η διεκδικητική προσέγγιση με μπλόκα και με σπασίματα, τσαμπουκά, καταλήψεις, φθορές… Διαμαρτύρομαι και σου κλείνω τον δρόμο αν δεν με ικανοποιήσεις. Διαμαρτύρομαι και σπάω την βιτρίνα του άσχετου. Έχει πολλές περίεργες συνέπειες: Αποπροσανατολίζει από άλλα, πιο σοβαρά θέματα, καλλιεργεί κλίμα αυτοδικίας και καταστολής, μειώνει την δημοκρατία, φτωχαίνει έναν ήδη φτωχό και προβληματικό τόπο και εντείνει την αίσθηση ακυβερνησίας.

Την άποψη μου για τα μπλόκα την είπα. Ψεύτικες προσδοκίες από καταστροφικές, έστω καλοπροαίρετες, επιδοτήσεις. Άλλοι πιο έξυπνοι από εμένα είπαν ότι είναι για προπέτασμα καπνού από άλλα προβλήματα, είτε είναι η Siemens που φαίνεται να ξαναέρχεται στο προσκήνιο, είτε είναι τα προβλήματα σε εταιρίες, μικρές και μεγάλες, είτε είναι η σωρευμένη οργή ενάντια στις τράπεζες και, αυτό που όλο και διαρρέει, για τον βρόγχο που έχουν στην ελληνική οικονομία...

Οι ακάλυπτες επιταγές έχουν φουντώσει. Τα αποθέματα έχουν κολλήσει, τα έξοδα μεγαλώνουν ενώ τα έσοδα έχουν πέσει κατακόρυφα. Άσε το κρατικό δανεισμό…

Στο νησί, ο καιρός μαλάκωσε, ακόμα δεν έχουμε δει τα προβλήματα, πέρα από τις σταματημένες οικοδομές και τους αλλοδαπούς που ψάχνουν για μεροκάματα. Απούλητα σπίτια έχει από πέρυσι. Για την ώρα βρέχει, και όσοι ζουν σε μεσαιωνικούς ρυθμούς, το μόνο που έχουν αντιληφθεί είναι η ανησυχία όσων δουλεύουν οικοδομή στην Αθήνα.

Δείτε και εδώ: http://www.antinews.gr/?p=5015

9 σχόλια:

zavodiniakia είπε...

Ωραίες οι φωτογραφίες, αλλά στο κέντρο είχαμε πάλι δακρυγόνα. Οι εικόνες αυτές κάνουν το γύρω του κόσμου. Αν ο τουρισμός ήταν να είναι 20% κάτω, θα είναι 60% κάτω. Για τις επνδύσεις δεν ξέρω αλλά σιγά τις ξένες επενδύσεις.

Ανώνυμος είπε...

οι φωτογραφίες είναι αποπροσανατολιστικές

Ανώνυμος είπε...

Κι όμως Zavodiniakia κάποιοι έχουν επιλέξει τις φωτογραφίες αυτές και όχι τις άλλες για σκηνικό της ζωής τους. Οι δύο ζωές εξελίσσονται παράλληλα και η 'άλλη ζωή' προσπαθεί να εισχωρήσει σε αυτήν των φωτογραφιών. Δημοτικός Σύμβουλος ανακοίνωσε στο blog του προκλητικά οτι αυτό που προσπαθούν είναι να φέρουν την 'άλλη ζωή' στην Τήνο.
... κε Δ.Σ. αν θες εσύ και ο Δήμαρχος την ‘άλλη ζωή’ να πάτε να μείνετε στην Αθήνα και να αφήσετε την ζωή που εμείς έχουμε επιλέξει στην ησυχία της και την ομορφιά της.

Ανώνυμος είπε...

είναι τόσο ζωντανές οι αβιόλες που
μύρισε η οθόνη του υπολογηστή..

Ανώνυμος είπε...

το ποιοι τα σπάνε και το τί μεταφέρουνε στην επαρχία τα Μ.Μ.Ε. απο αυτά που συμβένουν στην Αθήνα και άλλες μεγαλούπολεις είναι ένα θέμα που σηκώνει πολύ συζήτηση.

εκείνο που δέν σηκώνει συζήτηση είναι η διαπίστοση οτι όταν διεκδηκείς χωρίς θόρυβο, χωρίς τα κανάλια, τότε κανενας δεν σου δήνει σημασία. Οταν πάλη κάνεις φασαρία σε βαφτίζουν ταραξία τρομοκράτη και δυσκολεύεις λέει τη ζωή των άλλων.

και γι αυτό,όταν έγεινε η μεγάλη εξέγερση του Δεκεμβρίου απο τη κρήτη μέχρι τον Εβρό οι ηλίθιοι πολιτικοι μας είπαν οτι και πάλι έφτεγαν οι γνωστοι άγνωστοι των εξαρχείων, αυτή είναι η κατάντια μας.

Ανώνυμος είπε...

Αν οι πολιτικοί μας ήταν λιγο λιγότερο διεφθαρμένοι, αν πιστέυαμε ότι κάθε ένας σε εξουσία δεν προσπαθούσε από το πρωι ως το βράδυ να τα πιάσει, αν κάποιος παρίστανε ότι νοιάζεται για τον τόπο ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ, η οργή και η αγανάκτηση δεν θα ήταν εκεί που είναι

Μπράβο στον φωτογράφο

Ανώνυμος είπε...

Δημοτικός Σύμβουλος ανακοίνωσε στο blog του προκλητικά οτι αυτό που προσπαθούν είναι να φέρουν την 'άλλη ζωή' στην Τήνο.


ποιο είναι αυτο το blog ρε παιδιά;

Ανώνυμος είπε...

Με 5500 επισκέψεις που δηλώνει, απορώ πως δεν το ξέρεις. Που ζεις; Στην Ανταρκτική;

Ανώνυμος είπε...

Πες μας και 'μας...