Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

Αδερφοποίηση με Βενετία;


Πολύ θα ήθελα να είναι δική μου η ιδέα αλλά είναι του/της Ανώνυμου:

Ο/Η Ανώνυμος είπε...

To Εξωμβουργο δεν θα επεφτε ουτε το 1715 αν αυτος ο βλακας ο τοτε ρέκτορας δε το παρεδιδε. Οτι εγινε εγινε όμως. Στους τηνιακους αρεσε πολύ το ότι ήταν κάτω απο βενετική κυριαρχεία γιατί οι συνθηκες με τους βενετους ήταν πολύ καλες και επισης γιατί ήταν χριστιανοί. Αραγε γιατι δεν γινεται μια αδελφοποιηση του νησιου μας με την πόλη της Βενετίας? Αφου για 500 χρονια υπήρχε σχεση (αν και εξαρτησης) δεν θα ηταν ωραιο αν συνεχιζε?

21 Ιανουάριος 2009 5:46 μμ

Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Μπορεί το νησί να μην μπορεί να αδερφοποιηθεί αλλά ο Δήμος Εξωμβούργου;

21 Ιανουάριος 2009 6:13 μμ

ακούστε και αυτό για έμπνευση: http://www.youtube.com/watch?v=nGdFHJXciAQ&feature=related

Φάντάζεστε, ένα σαββατοκύριακο του καλοκαιριού με αυτήν την ομάδα να παίζει έξω από την Ιερά Καρδία; ή στο θέατρο στη Βωλάξ; ή στο λιμάνι; Θα έρχονταν επισκέπτες από την άκρη του κόσμου. Μου αρέσει όλο και πιό πολύ η ιδέα...

5 σχόλια:

u.f.o. είπε...

Φίδι είσαι λίγο ΟΥΦΟ ή μου φαίνεται?
Ευτυχώς ο Δήμαρχος Εξωμβούργου δεν σου μοιάζει και ως έξυπνος επιχειρηματίας προτίμησε να κάνει άνοιγμα προς Ανατολάς και να αδελφοποιηθεί με τους Κινέζους.
Βλ. http://www.tinos.biz/kina/ke.html

Ανώνυμος είπε...

εμ΄ενα μου αρέσει η ιδέα της αδερφοποίησης, αλλα σκέψου πόσοι χομεηνίδες του τοπικού κατεστημένου θα ξυνίσουν τα μουτρα τους
πολύ καλη η πρόταση αμμοδύτη

Ανώνυμος είπε...

Κι εγώ συμφωνώ με την αδελφοποίηση. Εξάλλου υφίσταται από τόσους αιώνες τώρα, είτε θέλουμε είτε όχι... Οι χομεϊνίδες, όπως τους είπαν, θα δυσαρεστηθούν, εκτός και αν απ' αυτό βγάλουν κάτι...
Όμως έχω αντιρρήσεις για τον ρέκτορα του 1715 και τους τηνιακούς της εποχής... Πιστελυω ότι έκαμαν ό,τι καλύτερο μπορούσαν, κάτω από τις συνθήκες που βρίσκονταν.
Μάλλον θα τα ξαναπούμε αγαπητή οφιούσα..

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει κανείς στον Δήμο Εξωμβούργου που να μην το θέλει; Ασχέτως δόγματος! Δεν είμαι καθολικός και θα το χαιρόμουν. Απάντηση στην μιζέρια. Άσε που θα βοηθούσε στον τουρισμό.

Underwater είπε...

Συγγνώμη που σας χαλάω το όνειρο αλλά η αδελφοποίηση με άλλες περιοχές όπως με εκείνη την πόλη της Ιταλίας που παράγει αγγινάρες και την Κίνα τί έχει προσφέρει στο νησί πέρα από πολλά ταξιδάκια για τους δημόσιους λειτουργούς και κάποιους παρατρεχάμενους?
Αν θέλουμε την μουσική ομάδα στη Βωλάξ μπορούμε να την πληρώσουμε και να την έχουμε. Επίσης μπορούμε να πουλήσουμε το Ενετικό παρελθόν του νησιού ασχέτως γραφειοκρατικών διαδικασιών και αδελφοποιήσεων. Το πρόβλημα δεν είναι αν θα δεχτούμε εμείς τη Βενετία και η Βενετία εμάς. Το πρόβλημα όπως πολύ σωστά έγραψε ο αμμοδύτης είναι να καταλάβουμε όλοι εμείς τί έχει αξία και τί όχι. Εκεί κολλάμε και όχι στις αδελφοποιήσεις.