Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Μολών Λαβέ


Υπάρχει αυτή η εταιρία η Veolia. Στα χαρτιά μεγάλη και σοβαρή. Δηλώνει παγκόσμιος ηγέτης σε υπηρεσίες νερού και διαχείρισης αποβλήτων, μεταφορές με πλοία και τρένα, και κάτι λίγα σε ενεργειακά, σε fuel cells (αυτά ανώνυμε είναι σχετικά υψηλή τεχνολογία). Ανεμογεννήτριες και διασυνδέσεις δεν είδα, αλλά δεν πολυέψαξα.

Μάλλον μας κάνουν πλάκα, ή δεν κατάλαβα καλά. 300 με 500 MW ανεμογεννήτριες, είναι 300-500 ιστοί (δύο φορές σαν αυτόν της Αγίας Μαρίνας) για την Άνδρο και Τήνο.

Τι θα πάθουμε παιδιά; Το νησί είναι για πέταμα; Ή πεθάναμε και είναι έρημο; Ή δεν πολεμήσαμε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο; Ή δεν έχουμε δικηγόρους; Ή δεν ξέρουμε που είναι το Στασβούργο;

Περιμένοντας εξελίξεις, στέλνω στους επενδυτές την πρώτη μου αντίδραση.

Ο/Η u.f.o. είπε…

Επιτέλους και μια ανάρτηση του επιπέδου μου (ειδικά η φωτογραφία). Θα μου επιτρέψετε να κάνω κι εγώ το ΟΥΦΟ ένα σχόλιο προς τους επενδυτές και όχι μόνο: ... Mαθανε οτι πηδιόμαστε, πλακώσανε κι οι γύφτοι. Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

29 Ιανουάριος 2009 9:10 πμ

32 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Για ποιές περιοχές λένε;

Ανώνυμος είπε...

300 με 500 MW δεν είναι 300 ή 500 ιστοί, είναι λιγότεροι. Οι νέα γενιά τουρμπινών είναι 1,5 2,5 και 3,5 MW, ύψους πάνω από 100 ή 120 μέτρων. Τέτοια πράγματα θέλουν ειδικούς δρόμους, ειδικούς γερανούς. Ούτε το Βατικανό δεν σας σώζει.

αμμοδύτης είπε...

δεν ξέρω λεπτομέρειες, αλλά και100 ιστοί να είναι μου ακούγεται υπερβολικό. Εκτός αν λέμε έτσι για να ηρεμήσουν οι ιθαγενείς όταν μπουν μόνο 20!

Ανώνυμε 11:48 μάλλον είσαι μέσα, αλλά άσε τώρα. Συγγνώμη αλλά σε σβύνω.

Ανώνυμος είπε...

Σιγά μην αφήσουν οι Ανδριώτες τέτοια. Θα μπαρκάρουν την τοπική αυτοδιοίκηση

Ανώνυμος είπε...

Εκτός αν υπάρχει και Ανδριώτης πιτσικόμης. Τον Τηνιακό μου τον έσβησαν

Ανώνυμος είπε...

Την Άνδρο την χρειάζονται κυρίως για την υψηλή τάση και την μεταφορά.

Ανώνυμος είπε...

Μετά το Βατοπαίδι τα ομόλογα και τις μεταφορές νερού τον χειμώνα στα νησιά από ημέτερους, μπορεί να δούμε και αυτό.

Underwater είπε...

Χτες το βράδυ διάβασα την ανάρτησή σου φίλε αμμοδύτη και σκεφτόμουν πού θα μπορούσαμε να βάλουμε ανεμογεννήτριες. Όλοι προτείνουν το Στενό που το έχει καπαρώσει η ΔΕΗ, τον Τσικνιά και τον Πολέμου Κάμπο (που όμως έχει αραιολογικό ενδιαφέρον απ’ότι ακούω). Όμως γιατί να καταστρέψουμε και τις τελευταίες παρθένες περιοχές του νησιού μας? Μπορούμε να τις πάμε σε ήδη κατεστραμμένες περιοχές που σε λίγο δεν θα πατάνε ούτε άγγλοι ανθρακωρύχοι.
Η πρότασή μου είναι και παρακαλώ να εξεταστεί σοβαρά: 1. Κιόνια, 2. Βουρνή, 3. Αγ.Φωκάς (για να καλύψουμε και τις ανάγκες του 'αστικού κέντρου').

zavodiniakia είπε...

Δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες φωτογραφίες. Μάλλον δεν είναι από την Τήνο. Πως θα μάθουμε για ποιές περιοχές συζητάνε; Επίσης αμφιβάλλω ότι οι Ανδριώτες θα συμφωνήσουν με τέτοιες υπερβολές. Έχω ακούσει ότι και η ΔΕΗ έχει αντίστοιχα σχέδια και τα νησιά απλά δεν χωράνε τόση "ανάπτυξη"

Underwater είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Underwater είπε...

Υπάρχει στην κοινή γνώμη μια εσφαλμένη εντύπωση οτι οι ανάγκες του νησιού οδηγούνε σε τεράστια αιολικά πάρκα. Λάθος! Ξέρει κανείς πόσες ανεμογεννήτριες χρειάζονται για να καλυφθεί το 100% των αναγκών τις Τήνου? 4-5 αρκούν. Προτείνω λοιπόν να δημιουργηθεί συνεταιριστική εταιρεία λαϊκής βάσης για την τοποθέτηση 4 ανεμογεννητριών (1 στη Βουρνή, 1 στον Αγ.Φωκά και 2 στα Κιόνια που καταναλώνουν περισσότερο, που θα παρέχουν δωρεάν ρεύμα στους μόνιμους κατοίκους και τις τουριστικές μονάδες όλου του νησιού.

Να κάνουμε όλο το νησί βιομηχανικό πάρκο 300 ανεμογεννητριών για να εξάγουμε ρεύμα στη Μύκονο δεν μου πάει βρε παιδιά. Πως να το κάνουμε... Ας αφήσουμε και μια παρθένα περιοχή να ξέρουν τα παιδιά μας πως είναι ένα βουνό. Έλεος πια.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ για τοποθέτηση στα Κιόνια και τον Άγιο Φωκά. Να τροφοδοτεί όλους τους Δήμαρχους και να τραβάει τουρίστες και προσκυνητές. Και μία στο Βρυσί για να μην λέμε για διακρίσεις. Και μία πάνω από το σπίτι του ανώνυμου που τις θέλει για να τον νανουρίζουν τη νυχτα.

Ανώνυμος είπε...

Έχουν ενημερωθεί στην Άνδρο?

u.f.o. είπε...

Επιτέλους και μια ανάρτηση του επιπέδου μου (ειδικά η φωτογραφία). Θα μου επιτρέψετε να κάνω κι εγώ το ΟΥΦΟ ένα σχόλιο προς τους επενδυτές και όχι μόνο: ... Mαθανε οτι πηδιόμαστε, πλακώσανε κι οι γύφτοι. Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

ΑΛαΛΑΖΟΝΤΑ ΤΟΠΙΑ είπε...

Oι περιοχές που έχουν προταθεί από την Veolia ως πιθανές για την εγκατάσταση της τεράστιας επένδυσης είναι:

1)Μοναστήρια
2)Καρελάδος
3)Κάτω Μεριά
4)Ξηρόκαμπος-Τσαγκαροράχη
5)Τσικνιάς
6)Κάμπος-Καρυα
7)Καραμπίνια-Ανώγια
8)Μεσοβούνι
9)Δράπανα
10)Πολέμου Κάμπος-Γκάγκαρη

Ανώνυμος είπε...

Ο/Η ΑΛαΛΑΖΟΝΤΑ ΤΟΠΙΑ έγραψε την πραγματικοτητα . Οσο και να διαμαρτηρόμαστε μέσα απο τα blogs και τα συναφή η επιλογή έχει γίνει . Τώρα πιο δικαστήριο θα δικαιώσει τις απόψεις μας δεν ξέρω. Εχω χάσει κάθε εμπιστοσύνη . Εδώ δεν είναι η ΔΕΗ που προσφύγαμε για τους πυλώνες . Εδώ ο καρχαρίας είναι τεράστιος και θα δύχτια θα σκίσουν .

u.f.o. είπε...

Αγαπημένο μου ερπετό σου ζήτησα προχτές να βάλεις και καμμία πιο σοφτ ανάρτηση γιατί με πεθαίνεις με τα κουλτουριάρικα κάθε μέρα. Όμως εσύ το παράκανες. Αυτό το θέμα με την Veolia αγγίζει πλέον το hard porn. Και εγώ είμαι 18-

αμμοδύτης είπε...

Μην απελπιζόμαστε Τένοκ,
Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά

u.f.o. είπε...

Πω πω η φωτογραφία μου εξώφυλλο!!! είμαι πολύ συγκινημένο το ΟΥΦΟ... .

Ανώνυμος είπε...

εξαφανίστηκε και ο "ανώνυμος" να μας εξηγήσει γιατί 150 ή 300 ιστοί είναι καλοί για το νησί. μάλλον είναι απο αλλού

Ανώνυμος είπε...

Δεν κάνει να βάλουμε ανεμογενήτριες στην Γιάρο που είναι ιστορικός τόπος αλλά στην Τήνο που είναι ανιστόρητος (ειδικά στα καθολικά της μέρη) επιβάλεται.

Συμφωνω με την πρόταση για Κιόνια. Και Κτικάδο και Πόλες. Και Αγιο Φωκά, και μπροστά στον Αλογοσκούφη. Τι δεν είμαστε όλοι ίσοι?

Ανώνυμος είπε...

Παλιό προτζεκτ που ξεκίνησε ο Κοπελούζος με μονάδα αερίου στο Λαύριο και ανεξάρτητη Μελέτη Ανάπτυξης Συστήματος Μεταφοράς. Ειχε ακουστεί ότι ο Κοπελoύζος το παράτησε, και οτι η ΔΕΗ είχε την ΜΑΣΜ αλλά δεν έχει λεφτά.

Πολλά λεφτά στο καλώδιο.

Η Veolia δουλεύει με ποσοστό στην εξοικονόμηση ενέργειας. Με τσάμπα γη κερδίζουν παραπάνω.

Λένε ότι δεν θελουν επιδότηση γιατί οι ανεμογενήτριες θα την ποάρουν. Αυτοί πουλάνε την "υπηρεσία εξοικονόμησης". Οι ανεμογενήτριες παίρνουν επιδότηση. Οι προωθητές παίρνουν άλλα.

Σας είπαν ότι θα έχετε και δωρεάν ρεύμα; Έτσι λένε. Δίνουν και χάντρες και καθρεφτάκια.

Ανώνυμος είπε...

Και μην υποτιμάς το επικοινωνιακό λέμε 300 για να σας κάνουμε χάρη να πάμε στα 100. Το όνομα της veolia και το 300 με 500 είναι σίγουρα "λαγός"

Ανώνυμος είπε...

μη βριζεις τους γύφτοι

Ανώνυμος είπε...

έχει αιολικά πάρκα
google veolia wind

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με τη μελέτη διασύνδεσης των Κυκλάδων από το ΔΕΣΜΗΕ το διασυνδεδεμένο δίκτυο θα σηκώσει μέχρι 150MW οπότε μάλλον παίζει το 12:33μμ και το 1:53μμ. Και 20 ΜW να μπουν είναι 30 εκατομμύρια ευρώ. Έχει και άλλα τέτοια έργα η Τήνος;

αμμοδύτης είπε...

Ανώνυμε 5:49

Κάθε ένας από εμάς έχει τις προτεραιότητές του και φυσικό είναι να είναι διαφορετικές.

Δεν είμαι τόσο πλουσιος που να πετούσα 30 εκατ. αν μου τα έδιναν. Δεν θα πουλούσα την ομορφιά του τοπίου για 30 ή για 300 εκατ.

Ανώνυμος είπε...

Και ο Ιούδας για 30 αργύρια την έκανε την δουλειά. Άντε να βρεις 30 αργύρια αν ήσουν φτωχός Ιουδαίος στα 30-35 μΧ

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 5.49 η Εταιρεί αμέσα στο πακέτο έχει συμπεριλάβει και νέο καλώδιο διασύνδεσης Άνδρου-Τήνου με ηπειρωτική Χώρα. Άρα το επιτρεπόμενο φορτίο αυξάνεται.

Ανώνυμος είπε...

με τόσα κατάρτια θα αρμενίζουμε πιο εύκολα και θα ψάχνουμε για άλλο νησί

Ανώνυμος είπε...

Νίκος Μπάρδης
έχει ακούσει κανέις τίποτα;