Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2009

Εμπάργκο


- Who run Bartertown?

- Dammit, I told no more embargos!

- Who… run… Bartertown?

- Master Blaster runs Barter Town

- Lift embargo


http://www.youtube.com/watch?v=Hgq4w4dqKsU&feature=related

Στο έργο επιστημονικής φαντασίας, στην Bartetown, την πόλη που γεννήθηκε από το τίποτα, ανθεί το εμπόριο, στην μέση της ερήμου. Το εμπόριο ανθεί γιατί ο «κακός» Master Blaster παράγει συνθετικό αέριο από κοπριές ζώων, βαθειά, κάτω από την επιφάνεια της γης. Όταν όμως διαφωνεί με την αφεντικίνα της Bartertown (την αειθαλή Tina Turner) κλείνει την στρόφιγγα του αερίου μέχρι να του δηλώσει η Tina υποταγή.

Οι Ρώσοι έκλεισαν την στρόφιγγα σε κάποιον με τον οποίο κοντράρονται, και η Ελλάδα έχει αποθέματα αερίου για 15-20 μέρες. Αλλά μην ανησυχείτε, αν δεν έχει ανοίξει η στρόφιγγα, θα κόψουν πρώτα την ηλεκτροπαραγωγή και τις βιομηχανίες.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=15454&subid=2&tag=9462&pubid=4631104


Κανένας τολμηρός να υποστηρίξει τις ανεμογεννήτριες;

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εμείς εδώ ούτε φυσικό αέριο έχουμε ούτε συνθετικό. Κάποτε καίγαμε βουϊδιές για το πετιμέζι που ήθελε χαμηλή φωτία για μια δύο ολόκληρε μέρες. Τώρα καίμε πετρογκάζ.

Τις γαβαλίνες τις είχαμε για τις μέλισσες. Τώρα βάζουμε πριονίδι και ξερά χόρτα.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς η ενέργεια θα είναι τρόπος εκβιασμούς σε δύσκολα χρόνια που μοιάζουν να έρχονται. Το πετρέλαιο μεταφέρεται με πλοία. Τα πλοία σπάνε και αποκλεισμούς και εμπάργκο. Το αέριο έχει στρόφιγκες

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΕΞΗΓΗΣΗ.ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ ΖΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ.ΕΤΣΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΚΕΥΤΙΚΑΝ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΑΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΟΥΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟΝ?ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ?

Ανώνυμος είπε...

μια χαρά είναι ο αέρας, φτάνει να μην σε πειράζει να μην έχεις ρεύμα όταν δεν φυσάει.

οι ανεμογεννήτριες υπάρχουν για δικαιολογούν μονάδες αερίου για όταν δεν φυσάει.

αν νομίζεις ότι υπάρχουν για την οικολογία ή την οικονομία, πλανάσαι πλάνην οικτρά.

α! επίσης είναι μια χαρά αν πληρώνεις εσύ και όχι εγώ το έξτρα κόστος. Ω ναι, έχουν έξτρα κόστος και για την εγκατάσταση και για την λειτουργία, σε σχέση με αυτό που ήδη πληρώνουμε για την ΔΕΗ.

Γράψε το: Υπάρχουν για να δικαιολογήσουν τις μονάδες αερίου. Δες ποιοι βάζουν ανεμογεννήτριες, είναι οι ίδιοι που βάζουν και μονάδες αερίου.

Ανώνυμος είπε...

Καταπληκτικά και τα τρία έργα του Mad Max

Ανώνυμος είπε...

ΕΜΕΝΑ ΠΑΝΤΟΣ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΗΤΡΙΕΣ.ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ.ΙΣΩΣ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΛΟ ΑΠΟ ΟΣΟ ΛΕΝΕ ΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

Ανώνυμος είπε...

Είπαμε, αν πληρώνεις το έξτρα κόστος εσύ, και ζεις χωρίς ρεύμα όταν δεν φυσάει, μικρό το κακό.

Και να τις βαλεις και σε δικό σου χωράφι ή σε θέα από το δικό σου παράθυρο.

Δυστυχώς, ανώνυμε, οι περισσότεροι θέλεουν (1) να τις πληρώνει ο φορολογούμενος, (2) να έχουν ρεύμα όποτε σηκώσουνν τον διακόπτη, και (3) να πάνε στο χωράφι του άλλου και να μην τις βλέπουν

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 12:07
«ΟΧΙ ΟΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ». Όταν κλέβω 1 ευρώ από τα ταμείο κάθε μέρα, δεν δημιουργώ τόσο μεγάλο πρόβλημα σχετικά με το να κλέβω 100 ευρώ κάθε μέρα.
Το είπες πολύ σωστά. Κλέβουν λίγο, δεν κλέβουν πολύ. Λίγο. Μικρό το κακό.

Ανώνυμος είπε...

ΟΥΤΕ ΧΩΡΑΦΙ ΕΧΩ ΟΥΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΩ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΜΟΥ...ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΤΙΣ ΒΛΕΠΩ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΟΥ(ΣΤΗΝ ΣΥΡΟ).ΑΠΛΑ.... ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ.........ΜΗΝ ΒΑΡΑΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!!