Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

Άλλαγή τοπίου


Πόσες λεβάντες χρειάζονται για να αλλάξει το τοπίο; Ρώτησε σχολιαστής τις προάλλες αν αλλάζω το τοπίο φυτεύοντας αυτά που φυτεύω. Απάντησα ότι αν έκανα ότι έκανα επί δέκα, ή 100, ίσως. Η παραπάνω φωτογραφία έχει 1.000 λεβάντες. Ωστόσο, 1.000 λεβάντες χάνονται στο τοπίο.


Βέβαια ο Μάϊος στην Τήνο έχει χρώματα, χρώματα, χρώματα. Οι 1.000 λεβάντες που φύτεψα δεν έχουν ανοίξει ακόμα, αλλά οι μικροί υάκινθοι έχουν την τιμητική τους και από τότε που έπαψαν να μπαίνουν κατσίκια στον χώρο, πολλαπλασιάζονται ραγδαία.


Αυτό το αποτέλεσμα δεν θα το πετύχω… Δεν έχω ευθείες γραμμές πουθενά, και ο αέρας στην Τήνο δεν επιτρέπει τέτοια τάξη. Το χρώμα θα είναι κάπως έτσι σε περίπου ένα μήνα, προς μεγάλη ικανοποίηση των μελισσών που έχουν αδυναμία τόσο στο χρώμα όσο και στο νέκταρ της λεβάντας.


Αντέχω να πολλαπλασιάσω 3.000 ντόπιες λεβάντες; Το άρωμά τους είναι πολύ πιο βαρύ και έντονο, και παραδόξως αντέχουν λιγότερο στο κρύο…

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ακόμη κι έτσι, είναι εντυπωσιακό. Welldone!

Artanis είπε...

Να μην ξεχάσεις να αναρτήσεις φωτό των ανθισμένων φυτών...Θα περιμένω...
(γμτ, έχασα πολλές αναρτήσεις σου...)
Καλό μήνα (ετεροχρονισμένα) και καλή βδομάδα...

Ανώνυμος είπε...

'Ομορφο το τοπίο δεν ξέρω αν όλοι έχουν αυτή την πολυτέλεια

zavodiniakia είπε...

Όλα τα ανέγγιχτα τοπία είναι ωραία, αλλά με το που πάμε να τα δούμε τα πειράζουμε. Η Τήνος ή η ενδοχώρα της είναι ωραία γιατί είναι απείραχτη. Δυστυχώς εμείς οι ίδιοι στην προσπάθειά μας να ελέγξουμε ή να ιδιοποιηθούμε την ομορφιά κάνουμε ζημιά,

περαστικός είπε...

Στην Γαλλία και την Αμερική, υπάρχουν εκτεταμένες καλιέργειες αρωματικών φυτών τόσο για τα αιθέρια έλαια όσο και για το μέλι. Η λεβάντα είναι κλασσική. Επίσης το φασκόμηλο. Η Τήνος προσφέρεται για τέτοια. Αγροτικά είναι, μελισσοκομία υπάρχει και μία μονάδα απόσταξης αιθερίων ελαίων δεν πρέπει να είναι ακριβή. Να αναπτυξιακές ιδέες που δεν χρειάζονται μπετά και καταστροφές.

αμμοδύτης είπε...

χαιρομαι που σου αρέσει ανώνυμε 1.35...

Artanis, δεν νομίζω ότι έχω σταματήσει... όσο έχει λουλούδια τα ανεβάζω (μέχρι και φακό macro βρήκα)

Zavodiniakia, καμιά φορά έχω την εντύπωση ότι οι τηνιακοί στην προσπάθειά τους να ξορκίσουν το παρελθόν τους μισούν τον τόπο τους. Και φυσικά, όσοι ζόυν εκεί έχουν και τα πρακτικά καθημερινά θέματα. Άλλη εξήγηη δεν βρίσκω

Περαστικέ έχεις δίκιο και στα δύο. και στα μεν μελισσοκομικά να επισημάνω ότι 1000 φυτά ελάχιστη διαφορά κάνουν, αλλά στα αρωματικά έλαια είναι πράγματι καλή ιδέα,και αν βρω υλικό θα κάνω μια ανάρτηση.

Κατά τα λοιπά, είναι κανείς περήφανος απόψε;