Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

Πράσινη ανάπτυξη


Έχω ξενίσει μερικούς φίλους με την αρνητική μου θέση για τις Α.Π.Ε. και την προώθησή τους στην Ελλάδα. Οι Α.Π.Ε. είτε πρόκειται για βιοκαύσιμα είτε «τσάμπα ηλεκτρικό από τον αέρα» είναι μέρος ενός κύματος marketing από παμπόνηρους που είτε κάνουν την δουλειά να μας πουλάνε σαβούρες, είτε χρησιμοποιούν την έμφυτη αγάπη μας για το περιβάλλον για τις προσωπικές τους κομπίνες.

Καμία όρεξη δεν έχω να πάρω θέση σε πολιτικές διαμάχες, μέρες που είναι, αλλά η «πράσινη ανάπτυξη» που ανοιχτά διαφημίζει το Πασόκ, είναι κοροϊδία α’ κατηγορίας. Σκέτη παραπλανητική διαφήμιση. Λυπάμαι γιατί ο κόσμος είναι κουρασμένος από το «σεμνά και ταπεινά» του σημερινού φωστήρα, και ο ίδιος κόσμος θα αηδιάσει από το ψέμα που του μαγειρεύουν οι επόμενοι. Ο Ομπάμα, που κι αυτός έλεγε για «πράσινη ανάπτυξη» τα έχει πάρει όλα πίσω.

Καλοί μου άνθρωποι, «πράσινη ανάπτυξη» είναι η ήπια γεωργία, η απόρριψη του καταναλωτισμού, η επιστροφή στην φύση, κάτι που δεν είναι εύκολο... Το Πασόκ δεν αναφέρεται σε αυτά. Αναφέρεται στην «αιώνια νεότητα», το «αεικίνητο», την «δωρεάν ηλιακή ενέργεια» και όλο το παραμύθι των πράσινων αλόγων. Χάντρες και καθρεφτάκια σε ακριβές τιμές. Δείτε και εδώ: http://www.antinews.gr/?p=6478. (Η εικόνα είναι και αυτή από το antinews).

Αν είστε Πασόκ, στείλτε email στον Πρόεδρό σας και πείτε του ότι δεν χρειάζεται να λέει τέτοια παραμύθια. Θα εκλεγεί και χωρίς αυτά

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολλά προϊόντα διαφημίζονται σαν πρασινα ή βιολογικά ή οικολογικά. Κάποιο πλυντήριο αυτοκινήτων στην Λεωφόρο Μαραθώνος διαφημίζει μέχρι και οικολογικό καθάρισμα ταπετσαρίας. Πες κάτι "πράσινο" και πουλάει ακριβόταρα στο σουπερ μαρκετ. Όλοι θέλουμε μια καθαρή ζωή ή φαναζόμαστε επιστροφή στην φύση. Για αυτό μας εκμεταλλεύονται με ψεύτικα σλογκαν.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί, ο καταναγκσμός της οικονομίας στο νοικοκυριό, με τις ειδικές λάμπες και τις οικολογικές συσκευές; Λες και αν αισθανθεί ενοχές ο μέσος ενοικιαστής στο Χαλάνδρι και υποκύψει στις προτροπές μέσων μαζικής ενημέρωσης να μειώσει την κατανάλωσή του σε ηλεκτρικό θα σώσει τον πλανήτη από την οικολογική καταστροφή και θα συρρικνωθεί η τρύπα του όζοντος.
Εμείς φταίμε για την οικολογική καταστροφή, όχι οι βιομηχανίες του πλανήτη.
Άσε που υποψιάζομαι ότι φάσεις θερμότητας και ψυχρού κλίματος περνάει ο πλανήτης έτσι κι αλλιώς κάθε χ αιώνες και η δική μας "συνεισφορά" σε αυτές είναι αμελητέα.

Ανώνυμος είπε...

Και η Μετκα είναι "πράσινη" και η BASF. Και το τσιμέντο πράσινο

En' Tino είπε...

Φίλε αμμοδύτη το πράσινο-green έχει πάρει φωτιά....
Εδώ μας μιλάνε μέχρι και για... πράσινη ψήφο χα...χα...χα... στο Ellanistan χα...χα...χα... έως green account in the bank χα...χα...χα...
Βρήκαν κάτι πιασάρικο και το τσαμπουνάν....
Τί άλλο θα δουν τα ματάκια μας...
Υπάρχουν βέβαια και οι μικρές εξαιρέσεις...

Greetings from SLO

Ανώνυμος είπε...

Κάτι πρέπει να πουλήσει και ο Γιωργάκης για ιδεολογική παντιέρα... Τι να σου κάνει κι αυτός, μέχρι εκεί φτάνει.

Ανώνυμος είπε...

Ο Γιωργάκης δεν είναι κακός, αλλά ο Μανωλιός ούτε άλλαξε ούτε τα ρούχα του άλλαξαν. Λούκα Κατσέλλη. Ο θηλυκός Φιντέλ Κάστρο στα χνάρια του Ζορό. Η τρίτη λαίλαπα έρχεται!

Ανώνυμος είπε...

Από την Λούκα καλύτερος είναι ο Παπαθανασίου. Ο σεμνός και ταπεινός είναι το πρόβλημα

Ανώνυμος είπε...

Ίσως η μετανάστευση τελικά δεν είναι και τόσο κακή ιδέα...

αμμοδύτης είπε...

Ανώνυμε 10.07. Μάρκετινγκ. Την δεκαετία του 70, για να βρεις γκόμενα έπρεπε να ήσουν ...αριστερός. Τώρα, πράσινος.

Ανώνυμε 10.22. Χωρίς να είμαι 100% βέβαιος για την τωρινή φάση του πλανήτη, έχεις δίκιο, θερμαίνεται και παγώνει από μη ανθρωπογενείς αιτίες. Από τις ανθρωπογενείς, η εκτροφή αγελάδων παράγει το μέγιστο CO2 αλλά τίποτα όσο ένα ηφαίστειο... Από την άλλη μεριά, η μη σπάτάλη ρεύματος είναι επιβεβλημένη, γιατί σε τελευταία ανάλυση το ρεύμα και ειδικά το ρεύμα αιχμής επιδοτείται.

Ανώνυμε 10.35, και όχι μόνο!

En'Tino! Τι κάνεις με τους βαρβάρους? Εσύ πρέπει να απεχθάνεσαι το πράσινο της ακατανόμαστης γιαπωνέζικης εταιρίας! Εμείς προτιμάμε κίτρινο!

Ανώνυμε 10.35 Ο Γιωργάκης δεν με ενοχλεί, απεναντίας. Με ζορίζει το γεγονός ότι είναι τρίτη γενιά στο επάγγελμα, και λίγο η Λούκα, λίγο η πρασινάδα, γενικά με ζορίζουν,

Ανώνυμε 10.51., 10.54, συμφωνώ

Ανώνυμε 10.55 Το έκανα μία φορά και δεν το μετάνοιωσα. Λες να το κάνω και δεύτερη;

En' Tino είπε...

Φίλε αμμοδύτη όταν έχεις έναν καλό παίχτη απέναντί σου γίνεσαι κι εσύ πολύ καλός.Στις καλές εποχές της αγοράς αυτό που μας λέγαν ήταν ότι κυλάει κίτρινο αίμα στις φλέβες μας... Τώρα "λυπούντε" γιατί θα χάσουν αυτόν τον αντίπαλο.
It takes 2 to tango.
Τώρα τι κάνω εδώ στην SLO? Αφου το ξέρεις ότι ταξιδεύω λόγω δουλιάς.
Αύριο θα σου στείλω χαιρετίσματα από HR.

Ανώνυμος είπε...

Χρειάζονται guts για να μεταναστεύσεις. Άλλωστε τι θα γίνουν τα φιόρα και οι λεβάντες;

Ανώνυμος είπε...

Που να τρέχεις τώρα; Αυτά τα κάναμε όταν είμασταν νέοι

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάτι έπιασε περί ΑΠΕ και τα συμμάζεψε λίγο. Από τις θέσεις του:"Οι ΑΠΕ πρέπει να προωθηθούν ουσιαστικά, με έμφαση στις μικρές, αποκεντρωμένες μονάδες και σε οικιακό επίπεδο". Στο ΠΑΣΟΚ βλέπουν τις πράσινες μίζες να έρχονται και θέλουν να υπάρχει συνέπεια λόγων και πράξεων.

Ανώνυμος είπε...

Αυτές οι μίζες... Ως πότε παληκάρια;

Ανώνυμος είπε...

και ο Παπούλιας σε ρόλο πλασιέ. ενημερώνεται για εκοικονόμηση ενέργειας με ανεμογεννήτριες στην Δανία. Έμαθε ο άνθρωπος ότι πληρώνουν ταξιδάκια θελει και την υποστήριξη των μεγάλων κατασκευαστικών εταιριών βοηθάει και το παιδί με πράσινη ανάπτυξη

Sic transit gloria mundi είπε...

Καλησπέρα Αμμοδύτη
Στέλνω το σχόλιό μου στο αλλενάκι
http://allenaki.wordpress.com/2009/07/14/desertec/#comment-388:

Φαίνεται θεωρητικά σωστή η σκέψη για απευθείας αποθήκευση θερμότητας. Αλλά:
Από τη μία πλευρά υπάρχουν οι νόμοι της Θερμοδυναμικής και η εντροπία.
Από την άλλη, η ηλιακή ενεργειακή εκπομπή γίνεται σε μεγάλο πλάτος φάσματος, από τις υπέρυθρες (θερμικές) συχνότητες και μικροκύματα, μέχρι τις υψηλής ενέργειας υπεριώδεις – περνώντας από το ορατό φάσμα.
Πώς εκμεταλλεύεσαι καλύτερα το ενεργειακό δυναμικό αυτό; Μού φαίνεται ότι πρόκειται για πολύ δύσκολο θέμα διδακτορικού στο ΜΙΤ.