Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Πάμε για μπάνιο;


Οι αξιολύπητοι πολιτικοί μας θα προσπαθούν να μας πείσουν, τις μέρες που έρχονται, ότι οι αντίπαλοί τους είναι χειρότεροι από τους ίδιους. Σαν να έχει σημασία ποιός από τους δύο αποδεδειγμένα ανίκανους και ανέντιμους είναι χειρότερος από τον άλλο.


Η οικονομική κατάσταση, ωστόσο, είναι χειρότερη από όσο θα ήθελαν να πιστέψουμε όσοι γράφουν για την ανάκαμψη του Απριλίου. Και στην Ελλάδα, πιστεύω ότι είναι χειρότερα από ότι έξω, αφού είτε λόγω παραοικονομίας, είτε λόγω νοοτροπίας γύψου, η αγορά, νομίζω δεν έχει προσαρμοστεί, και απλά το πρόβλημα αναβάλλεται. Αυτό θα περνούσε, αν ή «κρίση» τέλειωνε σύντομα. Φοβάμαι ότι δεν θα είναι τόσο απλό.


Οι εφημερίδες και τα κανάλια των λεγομένων «διαπλεκομένων» διαφημίζουν εδώ και μέρες πάλι την πράσινη ενέργεια των Α.Π.Ε. Με λύπη μου βλέπω και το Πασόκ, που παραδοσιακά ήταν «πράσινο», να επαναλαμβάνει τις πράσινες φαντασιώσεις. Λες και ο ΓΑΠ εμπνέεται από τον …Ομπάμα. Ο Ομπάμα, κύριε ΓΑΠ, τα έχει κάνει γαργάρα τα περί πράσινων Α.Π.Ε. Προεκλογικό ήταν, τα λεφτά τέλειωσαν.


Ετοιμαστείτε για φόρους και «μέτρα» μετά τις Ευρωεκλογές. Τώρα τα έχουν ήσυχα, για να μην είναι μεγάλη η ψαλίδα. Εγώ σοβαρά σκέφτομαι, στις ευρωεκλογές, να πάω για μπάνιο. Ίσως αν όλοι πάμε για μπάνιο, να πάρουν κάποιο μήνυμα.
Καλό Σαββατοκύριακο

13 σχόλια:

Far away είπε...

Απ' το να ψηφίσουμε διαλέγοντας για άλλη μια φορά "από τους τυφλούς τον μονόφθαλμο" σαφώς καλύτερο το μπάνιο.
Και 'γω νομίζω κάτι τέτοιο θα κάνω εκείνες τις μέρες. Στο Ιόνιο...

Ανώνυμος είπε...

Απορώ πως στο κλίμα που υπάρχει δεν έχει εμφανιστεί κίνημα αποχής. Φαίνεται μας αρέσει να διαλέγουμε τον ψεύτη μας.

Leonidas είπε...

Αμμοδύτη, ποιά παραλία είναι στην φωτογραφία; Ο Άγιος Πέτρος;

Ο νοών...νοείτω είπε...

Συμμερίζομαι τις ανησυχίες σου.
Στη θάλασσα εκτός του ότι δροσίζεται το σώμα σου, δροσίζεται και η ψυχή σου. Το απέραντο γαλάζιο που αντικρύζεις είναι σίγουρα ομορφότερο από το απέραντο γκρίζο έως και μαύρο που θέλουν να αντικρύζουμε καθημερινά οι "πολιτικοί".

En' Tino είπε...

Αμμοδύτη, μετράω 4 ως τώρα.
Τα νερά είναι λίγο δροσερά αλλά τα συνηθίζεις εύκολα.
Τώρα όλοι εμείς είμαστε υπεύθυνοι για την πολιτική κατάσταση αυτού του τόπου. Είναι στο χέρι μας κατά την εκάστοτε ψηφοφορία. Ένα δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί πριν το γάμο τα λέμε όλοι μας ωραία και όταν φτάνει η κρύσιμη στιγμή προσκυνάμε τις δύο αυτές οικογένειες πουσ μας έχουν....
τα τελευταία χρόνια?
Εδώ μας θέλω...
Και δεν βγάζω ούτε το εαυτό μου από μέσα (γαμώτο...)

κατωμερίτης είπε...

Τώρα είναι καλά για μπάνια, ίσως και στις ευρωεκλογές. 1 μήνα αργότερα, μπορεί και να γίνεται το αδιαχώρητο στην εικονιζόμενη παραλία, και με το να την δείχνεις το κάνεις χειρότερα.

@Λεωνίδας, είναι η Κολυμπήθρα, στην βόρεια Τήνο (μεριά Κώμη-Καλλονή). Ο Άγιος Πέτρος είναι νότια κοντά στην Καρδιανή.

zavodiniakia είπε...

Ωραία τα βουνά αλλά και η θάλασσα μαγέια είναι. Καλό Σ/Κ

Leonidas είπε...

Κατωμερίτη: Είχα την εντύπωση ότι το χωριό στο βάθος είναι η Καρδιανή, ενώ από ότι μου λες πρέπει να είναι η Κώμη. Απλά δεν είχα ξαναδεί την Κολυμπήθρα από την μεριά τηυς θάλασσας. Thanx

αμμοδύτης είπε...

far away, όσο το σκέφτομαι, Α-ΠΟ-ΧΗ. Σιγά τις επιλογές... ου΄τως ή άλλως διακοσμητικοί είναι οι μασκαράδες

ανώνυμε 7.18, Αποχή!

Λεωνίδα, η παραλία είναι η μεγάλη άμμος στον Όρμο Κολυμπήθρα, τραβηγμένη από την ανατολική πλευρά του όρμου που λέγεται και "Πέτασος". Το χωριό στο βάθος είναι η Καλλονή.

ο Νοών... Νοείτω, σοβαρά θα αρχίζω να φωνάζω "αποχή", εκτός του ότι με εκφράζει, δεν έιναι μια διαμαρτυρία?

En'Tino, δεν έχω καμμία όρεξη να προσκυνήσω και γενικά ψηφίζω μόνο όταν κάτι με εμπνέει. Αρνούμαι να ψηφίσω το λιγότερο κακό ή το περίεργο εναλλακτικό.

Κατωμερίτη, όχι να παρκάρεις, ουτε να αράξεις δεν μπορούσες περυσι...

Όντως ωραία η θάλασσα ζαβοντηνιακιά... Κάπως έχω πάρει όμως τα βουνά...

Λεωνίδα, σου απάντησα παραπάνω.

En' Tino είπε...

Φίλε αμμοδύτη συμφωνώ μαζί σου 100%.

Καλά μπάνια....

Ο νοών...νοείτω είπε...

Τις προάλλες καθώς περπατούσα σε ένα πλακόστρωτο δίπλα στην παραλία, και προσπαθούσα να ακούω τι συζητάνε οι υπόλοιποι περιπατητές, έπιασα μία συνομιλία δύο ανδρών μέσης ηλικίας, που έλεγαν ότι.."μας αναγκάζουν να ψηφίσουμε λευκό ή να απέχουμε επειδή δεν συμβιβαζόμαστε με τους κλέφτες τους ανίκανους και τους λιγότερο κλέφτες και ανίκανους".
Θα συμπλήρώσω. Η άποψη ότι αυτές οι ψήφοι ουσιαστικά πριμοδοτούν το πρώτο κόμμα, είναι ένα παραμύθι που θέλει να φιμώσει την καθόλα Δημοκρατική πράξη της διαμαρτυρίας ενός ενεργού πολίτη αηδιασμένου από την πολιτική που εκφράζουν οι σημερινοί πολιτικοί.
Και ενώ στα αρχαία χρόνια ήταν ψόγος να μην έχεις άποψη αλλά και θέση υπέρ μίας κατάστασης, είμαι σχεδόν σίγουρος ότι εάν μας παρακολουθούν από κάπου, θα συμφωνούσαν ότι με τις υπάρχουσες συνθήκες είναι μία Δημοκρατική, πολιτική ενέργεια.
Συντάσομαι λοιπόν στην επιλογή σου και ζητώ συγγνώμη για το μακροσκελές του σχολίου.

Artanis είπε...

Ormos Petasos...Yperoxo onoma...
Prepei na paw ekei opwsdhpote!!!
Yperoxa ola...

αμμοδύτης είπε...

Νοών...νοείτο, όπως είπε κάποιος άλλος, αν η αποχή πάρει 30ή 35% ίσως το καταλάβουν...

Εύκολο είναι Artanis, αλλά μην υποτιμάς πόσο παραπλανητικός μπορεί να είναι ο φακός της φωτογραφικής μηχσνής... Τουλάχιστον βρισκεις ακόμα κομμάτια χωρίς ασχήμια.