Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

Β' Εύρεση (4)

Σε άλλες χώρες της Δύσης, αυτά θα ήταν μνημεία τέχνης και ιστορίας του κόσμου που ζούσε εδώ. Εμείς φαίνεται ή ντρεπόμαστε για αυτά, ή δεν μας ενδιαφέρουν, γιατί είναι η φτώχεια των προ προ παππούδων μας.


Διάνοιξη δρόμου με προδιαγραφές της Ε.Ε., φάρδος αεροδιαδρόμου, και όποιον πάρει ο Χάρος. Να τις χ_σω τις προδιαγραφές τις Ε.Ε. Αν χάσω την γλώσσα μου και την επαφή μου με τον πολιτισμό μου, και το τοπίο μου, είμαι άλλος ένα πουλημένος γραικύλος, καταδικασμένος να είμαι «τίποτα» μέχρι τα μέσα της επόμενης γενιάς. Σκεφτείτε αυτό: Τίποτα.

33 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είμαι σίγουρος πως αν η ΕΕ δει σε τί τοπίο πήγαν να εφαρμόσουν τις προδιαγραφές της θα απαγόρευε δια ροπάλου οποιοδήποτε χωματουργικό έργο σε ολόκληρο το νησί. Στας Ευρώπας τα 'χειροποίητα' τοπία χαίρουν μεγάλης εκτίμησης και θεωρούνται ίσης αξίας με τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους. Μήπως να καλέσω τον Επίτροπο για ξενάγηση το επόμενο ΣΚ?

Underwater είπε...

Μπα.. υπάρχει και πιο απλή λύση. Εμαιλ και φωτογραφίες.

zavodiniakia είπε...

Η αλήθεια είναι ότι το έχουμε χαλάσει το νησί, αλλά δεν είναι μόνο η Τήνος, όλη η Ελλάδα έχει πάρει αυτήν την τροπή.

Ανώνυμος είπε...

ΞΕΝΕΓΚΑΖΜΕΝΟ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΦΙΔΙ

Ανώνυμος είπε...

Μετάφραση?

Ανώνυμος είπε...

Για άλλες περιπτώσεις, θα έλεγα «ντόπιες ανάγκες» και θα δικαιολογούσα την καταστροφή και την βλακεία. Έχω δει και εγώ την περιοχή και την εκκλησία-τούρτα και τεινω να συμφωνήσω ότι μόνο διαστροφή δικαιολογεί τέτοιο κτίριο σε αυτό το τοπίο. Τον δρόμο τον είχα δει χωματόδρομο, προφανώς πιο στενό και χωρίς τα μπετά και τους σωλήνες που ετοιμάζουν.

Πιστεύω ότι χρειάζεται καταγγελία στην ΕΕ. Πληρώνουν αυτοί για να κάνουμε καταστροφές εμείς.

Βέβαια το έργο έχει κομματική πτυχή. Αν δεις την τελευταία ενδοχώρα, ο Εμμ. Σώχος κόπτεται υπέρ του έργου, και ο Π. Αλικάρης τον κράζει.

Μαζί σου Παναγιώτη.

Κύριε Σώχο, να στείλεις αντίγραφο της εισήγησής σου στην Ενδοχώρα με φωτογραφίες στον Παυλόπουλο για να σου πει «μπράβο!»

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΚΟΙ ΣΑΡΆΦΗΔΕΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ. ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ "ΓΚΕΜΜΑ" ΚΑΙ ΝΟΜΊΖΩ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΚΙΟ, ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΑΞΙΖΕΙ..

Ανώνυμος είπε...

Η σμαρδή και φαναριώτικη πολιτική στον Αγώνα, με Μαυροκορδάτο και Κωλέττη και παπάδες, θα περάσει ύστερα, και θα δώσει το ρυθμό και τον τόνο της στην πολιτική ιστορία της «νεότερης Ελλάς».
Φατρίες, κομματισμός, αρριβισμός, βουλευτοτσιφλικάδικα. Εθνική αφασία, ξενοκίνητα νήματα της μαριονέττας, το αγγλόφιλο, το γαλλόφιλο, το ρωσόφιλο. Πολιτική του ρουσφετιού και της ασυδοσίας, δουλοφροσύνη, λεονταρισμοί, απαξία, ιδιοτέλεια. Ό,τι ανθίζει πια, κι ό,τι καρπίζει σήμερα στη χώρα. Νούλες και κουλούρηδες, χάχηδες και σάκηδες, ντόρες και ντορήδες. Περάστε κόσμε.

Ανώνυμος είπε...

εγω λέω να ξανακλέψουμε την εικόνα, να την κρύψουμε κάπου που θέλουμε δρόμο να την βρεί κάποιος χαζός να εκκλησία, να δρόμοι να μπετά.

η ακόμα καλήτερα να ονειρευτεί καμια γριά άλλη εικόνα κι ΄΄αλλο θαύμα και πολλή ανάπτυξη
με ιμάμηδες ιρανικού στυλ.

Ανώνυμος είπε...

Αυτά περί προδιαγραφών ΕΕ και επαρχιακού δικτύου και πλάτος 11 μέτρα πήγαν να τα εφαρμόσουν και αλλού αλλά το τοπικό δασαρχείο για λόγους αστάθειας πρανών και μεγάλης κλίσης του εδάφους το έκοψε στα 7 μέτρα για να δώσει έγκριση. Δείτε τους όρους που βάλαν οι αρμόδιοι φορείς (Δασαρχείο, αρχαιολογίες, κλπ) στην έγκριση περιβαλλοντικών όρων του έργου και απαιτείστε την αυστηρή εφαρμογή τους. Σε περίπτωση που δεν τηρούνται ασφαλιστικά μέτρα.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάντως μέτρησα από 11-13 μέτρα μια μέρα που πήγα πάνω

Ανώνυμος είπε...

Περιπατητές και τουρίστες
μάλλον είσαστε άσχετοι με το νησί
Στα μπολάκια κατέληγαν όλα τα νερά από τους ξεραματηστές των χωραφιών, τις φοντάνες, τις παραγγεριές, και τις περιοχές πού είχαν πλασσουριές. Ελάτε να σας δείξω λαγκαδιές με σκαλοπάτια που είτε κατέβαζε ρέμα ,η όχι ζωντανά και άνθρωποι πέρναγαν από εκεί.
Τουρίστα δεν είδα τον Δήμαρχο να το απορρίπτει μιας και είναι τόσο επιβαρυντικό για το τοπίο.
Τον άλλον άστον ,λες και ο Δήμος είναι στα όρια των Ιστερνίων, αλλά κάτι γίνεται τουλάχιστον στο χωριό του.
Εκδότες και ορθογράφους της Ενδοχώρας τους είδα και στα Δημοτικά Συμβούλια πέραν των ωραίων διατυπωμένων και νομικά εμπεριστατωμένων λόγων τίποτα άλλο.
Σε ότι αφορά με όποιον ''είσαι μαζί του'' και ζει και αυτός μόνιμα στην Τήνο η επαγγελματική τους ενασχόληση μήπως έχει να κάνει με όλους αυτούς που έρχονται και γεμίζουν άσπρα σπυριά και τούρτες το νησί και κατά την άποψη τους το καταστρέφουν.
Ας αφήσουμε λίγο την υποκρισία και να δούμε τα πράγματα σοβαρά και πέραν της κριτικής που μας δίνει την δυνατότητα να κάνουμε το φιλόξενο μπλοκ ας κάνουμε και καμιά πρόταση.

Ανώνυμος είπε...

Χωρίς να θέλω να κάνω τον πολύξερο στην Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων πρέπει να τεκμηριώνεται η σκοπιμότητα του έργου. Αν πρόκειται για έργο αγροτικής οδοποιϊας έχουν γίνει και με πλάτος 4-5 μέτρα. Στα χαρτιά και στις εγκρίσεις είμαστε σα χώρα πάντα τυπικοι και τα γράφουμε όλα με το νόμο, τόσο που όταν τα διαβάζεις νομίζεις ότι είσαι στη Σουηδία. Απλά για λόγους κόστους δεν τα εφαρμόζουμε.

Ανώνυμος είπε...

egw lew na pame stin EE (tis Athinas) me fwtografies.

O dromos tha ehei tin tyxi tou limaniou

Ανώνυμος είπε...

αφιερωμένο σε όλους μας:

http://www.youtube.com/watch?v=wx3WpHhIEYI

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΤΑΣΗ:

να κατεδαφιστεί η «εκκλησία-έκτρωμα»

να αποκατασταθεί ο δρόμος και οι πεζούλες

τα μπετά και οι τσιμεντοσωλήνες δώρο στον κ. Σοχο για το Πάσχα

Ανώνυμος είπε...

Και πως θα πάνε οι ανεμογεννήτριες στα Πράσσα?

Ανώνυμος είπε...

ήρεμα, μαζευτείτε, θα σας αφορίσουν

Ανώνυμος είπε...

Δρόμος ΕΕ για αγροτικό δρόμο για να πάνε ανεμογενήτριες θα φάει καταγκελία

Ανώνυμος είπε...

Πιός θεσμός και ιδώτης-τες συμετέχουν στο εταιρικό σχήμα του αιολικού πάρκου.

Ανώνυμος είπε...

προτείνω τη μετατροπή της εκκλησίας σε εκεντρικη κατοικία.
Την πώληση της με δημοκρατικές και διαφανείς διαδικασίες, και τα έσοδα που θα εισπράξουμε να διατεθούν στους γιατρούς χωρίς συνορα ή άν δέν θέλετε να τα δώσουμε εκεί, τότε στο πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι του δήμου Εξωμβούργου, και στο συλλογο του κέντρου υγείας Νικόλαος κόνκος.
πώς σας φένετε?

έχω και άλλη πρόταση:

με τα έσοδα απο την πώληση να επισκευαστή ο ναός του άγιου Ιωσήφ στα λουτρά και να τον συνδιαχειρίζοντε οι καθολικοί με το ίδρυμα της Παναγίας ώς πνευματικό κέντρο. ή λέτε να μην τα βρουν στη μοιρασιά ??????

Ανώνυμος είπε...

με λίγη τύχη θα ξεμείνει από λεφτά το ελληνικό δημόσιο, θα χρεοκοπήσουν οι Δήμοι, θα ψοφήσουν οι εταίροι των εταιρικών σχημάτων, θα απαγορέψει η ΔΕΗ να γίνονται ανεμογεννήτριες και θα ανακλυφθει μουσουλμανικός άγιος και το νησί θα γίνει οθωμανικό. Να τελειώνουμε

Ανώνυμος είπε...

Aνώνυμε 10.48: Αναπτυξιακή Κυκλάδων ΑΕ?http://www.rae.gr/lic/parag_011208.xls

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

μιπος να καλέσουμε το μητσοτακι για τα εγκενια του δρομου;

Ανώνυμος είπε...

Πιο πάνω, πιο πάνω.

αμμοδύτης είπε...

ανώνυμε 11:13, αν μπορείς να το αποδείξεις...

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 11,12μμ μάλον είσαι μακριά απ΄τα χωρ΄δάκια (παλιά τηνιακή έκφραση)πιά αναπτυξιακή διάβασε κατι παλιές αποφάσεις του Δήμου Εεξωμβούργου και δα μάθεις περισότερα.

αμμοδύτης είπε...

Ανώνυμε 4:47, εγώ μάλλον γνωρίζω ότι δεν είναι της Αναπτυξιακής, αλλά και ο 11:12 έβαλε ερωτηματικό.

Πάμε στην ουσία;

Εάν ξέρεις ποιός έχει τις άδειες στην θέση Πράσα, εγώ και δυο τρεις άλλοι τον-τους ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ να πάνε αλλού. Έχει χώρο στο Στενό, και εξ άλλου με την ύφεση όλες αυτές οι ανοησίες θα κοπούν.

Εαν τους ξέρεις, τους το μεταφέρεις.

Ανώνυμος είπε...

Ναι αλλά στην Κοινότητα Πανόρμου υπάρχει Πρόεδρος αυτός τι θα γίνει?

αμμοδύτης είπε...

ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΧΡΗΜAΤΙΚΟ ΠΟΣΟ ΣΤΟΝ ΚΑΤΟΧΟ Ή ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΑΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΡΑΣΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΑΛΛΟΥ.

Δεν νομίζω ότι εμπλέκεται ο Πρόεδρος του Πανόρμου, αλλά αν αν εμπλέκεται, όπως λέω παραπάνω, ισχύει και για αυτόν.

Η προσφορά μας είναι ανοιχτή και διαφανής. Δεν υπαινίσσομαι οποιαδήποτε παρατυπία.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε αμμοδύτη
υπάρχει ένας Δήμαρχος που πρέπει να απεμπολήσει την άδεια που έχει, και ένας Πρόεδρος που πρέπει να αποδεχτεί την αδειοδότηση.
Άρα πρέπει να γίνουν συγκεκριμένες προσφορές, πόσο μάλλον όταν οι θεσμικές υποχρεώσεις μπλέκουν με τις επιχειρηματικές.

αμμοδύτης είπε...

Κατάλαβα τι εννοείς.
Δεν μπορώ να μπλέξω σε λεπτομέρειες, είναι του επιχειρηματία.

Το οικόπεδο στα Πράσα είναι από όσο ξέρω ιδιωτικό. Θα θέλει και αυτός.

Το έχω συζητήσει με 2-3 που πιστέυουν ότι οι ανεμογεννήτριες καταστρέφουν το τοπίο, και νομίζω ότι και ο Δήμος, αν το δει στεγνά και οικονομικά, είναι σε θέση να ξέρει τι τον συμφέρει.

Δεν ξέρω αρκετές λεπτομέρειες, ποιός, πόσο κλπ.

Ξέρω ότι οι ανεμογεννήτριες άπό οριακές πριν 9 μήνες, έχουν γίνει προβληματικές, γιατί δεν υπάρχουν κρατικά λεφτά για επιδοτήσεις, και με το πετρέλαιο εκεί που είναι, συμφέρουν ακόμη λιγότερο. Η δε φτηνή, μέχρι τώρα, τραπεζική δανειοδότηση, θα ξεφύγει.

Περαιτέρω, με το αέριο να ανεβαίνει και να γίνεται προβληματική η τροφοδοσία (έτσι θα΄πάει, πίστεψέ με) σιγά μην φέρνουν LNG για να καλύπτουν τις ανεμογεννήτριες όταν δεν θα φυσάει.

Τέλος, όλες αυτές οι δουλειές εμπεριέχουν μικροπαρανομίες (π.χ. αγροτικός δρόμος που δεν έιναι αγροτικός αλλά βιομηχανικός, βιομηχανική ζώνη που έγινε νύχτα), που σιγά σιγά δικαιώνονται στο ΣτΕ, και όχι μόνο.

Δεν το λέω με εμπάθεια, ξέρω ότι, σφαιρικά, δεν συμφέρουν οι ανεμογεννήτριες, αλλά είναι καλές δημόσιες σχέση για πετρελαϊκές και πυρηνικές εταιρίες.

Με λίγη ενθάρρυνση, πιστεύω ότι ο ιδιώτης δεν θα ασχοληθεί.

Ωστόσο η παρατήρησή σου για εμπλοκή δύο Δήμων είναι σωστή.