Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2009

Αυτάρκεια



Εμείς είμαστε αυτάρκεις. Δεν έχουμε ανάγκη ούτε από φυσικό αέριο ούτε από τίποτα. Και όταν κουραστεί ο γάϊδαρος, γυρίζουμε μόνοι μας τις μυλόπετρες στο λιοτρίβι… Που όπως μας είπαν τα «Αλαλάζοντα Τοπία», φτιάχτηκε στις αρχές του 20ου αιώνα, και γκρέμισε πριν 10 περίπου χρόνια.

Δεν θυμάμαι τέτοιο ελαιοτριβείο, να λειτουργεί, αλλά θα άξιζε, κάποια αναστύλωση, να προβλέπει και λειτουργία… Έστω και υποτυπώδη.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΛΟΣΟΥΜΕ ΤΟ "ΛΟΥΤΡΙΔ" ΝΑ ΓΥΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΜΥΛΟΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΔΑΚΙ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΓΥΡΟ ΓΥΡΟ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΓΛΙΤΟΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΗΤΡΙΕΣ!!

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΜΕ ΣΥΝΧΩΡΕΙΤΕ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΤΟΝΟΣΩ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΣΑΣ.(ΕΔΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΘΑ ΑΝΑΣΤΗΛΟΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΛΙΟ?)ΥΠΟΜΟΝΗ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ...ΚΙ ΟΥΡΑΝΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΓΑΛΑΝΟΣ...ΕΛΠΙΖΩ...ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΨΩ ΝΑ ΕΛΠΙΖΩ ΑΠΟ ΤΑ 25 ΜΟΥ ΧΡΟΝΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Υπομονή συνιστούσαν παλιά στο χωριό μου, έτσι και γω λέω γρήγορα (χθες)
Δεντροφυτεύεις παντού Πάρνηθα ,Πτολεμαιδα , κλπ όπου καθίσει το μάτι σας .

αμμοδύτης είπε...

mój dobry przyjaciel

Ανώνυμος είπε...

Το ελαιοτριβίο στην Περάστρα είναι ενα μνημείο. Για να δούμε πως γινίνταν όλοι η διαδικασία. Αλλά σιγά που θα βρεθούνε λεφτά.

Ανώνυμος είπε...

μπαίνουμε σε μια εξαιρετικά δύσκολη διετία και πολύ φοβάμαι ότι δεν θα υπάρξουν ελέυθερα κονδύλια για έργα που δεν κρίνονται "απαραίτητα". Τώρα τι είναι απαράιτητο... σηκώνει πολλή συζήτηση