Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2009

Αντιπολίτευση


Οι χήνες είναι πράγματι επιθετικά πουλιά, αφού έχουν αίσθηση του δικής τους περιοχής και δεν διστάζουν να επιτεθούν αν αισθανθούν ότι απειλείται ο χώρος τους. Οι δύο χήνες που συνάντησα, δεν δίστασαν να μου «επιτεθούν» όταν τις πλησίασα. Οι πάπιες ήταν πιο φιλικές.


Δεν ξέρω αν έχει αρχίσει προεκλογική περίοδος στο νησί, αλλά γιατί να είναι διαφορετικό το νησί από την υπόλοιπη χώρα; Όσο θυμάμαι, από την στιγμή που αναλαμβάνει μία κυβέρνηση, η αντιπολίτευση αντιπολιτεύεται. Λογικό… Στην περίπτωσή μας, και εννοώ στην Αθήνα, η Κυβέρνηση μέχρι πρόσφατα, έκανε αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση, και η εσωκομματική αντιπολίτευση της αντιπολίτευσης κατηγορούσε την αντιπολίτευση ότι δεν έκανε ικανοποιητική αντιπολίτευση, ενώ η μη αξιωματική αντιπολίτευση, αντιπολιτεύεται, γενικώς.

Xήνες, πάπιες... Mετά τον Απρίλη ,στην Αθήνα, και τον Σεπτέμβρη, στο νησί, θα πάρουμε χαμπάρι ότι κάτι έχει αλλάξει, και δεν θα είναι «κομματικό».

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χήνες και πάπιες έχουμε. Kότες;

Ανώνυμος είπε...

«Στη δύσκολη ώρα αναδεικνύονται εκείνοι που στο μπουρ μπουρ είναι καλύτεροι», είπε η Αλέκα Παπαρήγα όταν κλήθηκε να σχολιάσει τον ανασχηματισμό. Η γ.γ. του ΚΚΕ, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες στη Λάρισα έκανε λόγο για «ελιγμό» και «ξεγέλασμα», αφού ο πρωθυπουργός «θέλει ενδεχομένως πίστωση χρόνου μέχρι να δοκιμάσει ο λαός τη νέα κυβέρνηση».

Και συνέχισε αφήνοντας και μια αιχμή για τον Αλ. Αλαβάνο. «Εμείς δεν αισθανόμαστε ότι νικήσαμε επειδή έφυγε ο κ. Στυλιανίδης και πήγε σε ένα άλλο υπουργείο ή επειδή έφυγε ο κ. Φώλιας ή επειδή έφυγε ο κ. Αλογοσκούφης κ.λπ. Αλίμονο αν στόχος μας ήταν να αλλάξει ένας υπουργός και να πάει ένας άλλος».

Ανώνυμος είπε...

Κρατικός δανεισμός
Υφεση
Φόροι, τρύπα στα έσοδα
Περικοπές δαπανών και σπατάλης
Ασφαλιστικό, εργασιακό
Τούρκοι στο Αιγαίο
Κοινωνικά προβλήματα

zavodiniakia είπε...

Είμαστε καλοί στην κριτική και την αντιπολίτευση. Στην επικοδομητική συνεργασία, την συναίνεση και την "κυβέρνηση" δεν είμαστε τόσο καλοί.

Από λόγια είμαστε πάντα χορτάτοι

Ανώνυμος είπε...

Για τη καρεκλα είναι η αντιπολίτευση. Αν δεν ενωθούν οι Δήμοι πολλοί ελπίζουν στην καρέκλα. Αν ενωθούν είναι άλλο το παιχνίδι

Ανώνυμος είπε...

για χήνες λες αλλά την πάπια κάνουμε όλοι