Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

Όπλα και αισθητική


Να αρχίσω να αναρωτιέμαι γιατί υπάρχουν blogs; Ή αν σηματοδοτούν νέα μορφή έκφρασης, προπαγάνδας ή επικοινωνίας; Και τι είναι; Προσωπικό ημερολόγιο; Εικαστική παρέμβαση; Ανοικτό καφενείο συζήτησης;

Ίσως είναι μορφή καταπίεσης. Αποφάσισα εγώ ότι με ενοχλεί αυτό ή το άλλο θέμα, και θα σας καταπιέζω μέχρι να σας πείσω… Μερικοί έχουν ειδησεογραφικά blogs, μερικοί τα χρησιμοποιούν για πολιτική (ας πούμε ο Obama και τουλάχιστον ένα κόμμα στην Ελλάδα).

Το κίνητρο έχει σημασία, όπως και η «ακροαματικότητα». Γιατί εγώ έχω π.χ. 2 επισκέπτες την ημέρα ενώ μία ιστοσελίδα, στην οποία έχω σύνδεσμο, έχει 200.000; Χμμμ… με ενδιαφέρει η «ακροαματικότητα»; Μήπως το κάνω για αυτοπροβολή; Ή επιδίδομαι σε εγωκεντρική και εγωιστική ασκητική;

Το έχω ξαναπεί: οι bloggers κάνουν κυρίως το κέφι τους. Γουστάρω να δείχνω ή να θυμίζω πως είναι η Τήνος που χάνεται ή που χάθηκε. Μου αρέσει να λέω πράγματα που νομίζω είναι αλήθεια και που η πλειοψηφία τα ξέρει αλλιώτικα. Μερικά από αυτά έχουν σχέση με κεφαλαιαγορές, μερικά με ενέργεια. Άλλα, είναι απλά μνημόσυνα σε ανθρώπους που έφυγαν. Ο καθείς και τα όπλα του (και η αισθητική του).

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί βασανίζεσαι με ερωτήματα του τύπου "ποιος είμαι , που πάω , απο που έρχομαι" . Το κέφι σου κάνεις και εμείς μαζί σου παρέα άλλος με το μακρύ του άλλος με το κοντό του , γράφουμε αυτά που κανένας "με λαϊκή εντολή" δεν θα άκουγε . Ολοι αγαπάμε αυτόν τον τόπο όπως το έγραψες στην τελευταία πρόταση ." Ο καθείς και τα όπλα του (και η αισθητική του)"

Ανώνυμος είπε...

Συνεχισε

Ανώνυμος είπε...

Aμμοδύτη κάτι άσχετο , μπορεί να μεγαλωσει αμπελι σε μεγάλη γλάστρα?

αμμοδύτης είπε...

Ανώνυμε 12:35
Να επιζήσει σαν πολλαπλασιαστικό υλικό για 1,2,3 χρόνια, σίγουρα. Να είναι "αμπέλι" μάλλον όχι. Το αμπέλι κάνει βαθειές ρίζες (και για αυτό ευδοκιμεί σε "πλασουριές" στην Τήνο)

Ανώνυμος είπε...

αμμοδύτη το μλόκ τα θέματα και οι φωτογραφίες είναι πάρα πολύ καλά. είσαι η μόνη διαφορετική φωνή πάνω στη Τήνο και αυτή η φωνή είναι πολύ σημαντικό να ακούγετε.
σε ευχαριστούμε, συνέχισε.

Ανώνυμος είπε...

Μην απογοητεύσε φίλε αμμοδύτη,δεν είπαμε οτι είναι σαν τις τρυμπονιές το κάνουμε γιατί το γουστάρουμε έκτος και αν δεν μπορείς πια να σηκώσεις το σκύλο.