Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2009

Αέριο


Η μικρή μας γωνιά του κόσμου και η τροφοδοσία της από Αζερμπαϊτζάν και Ουκρανία… Κάποτε, η πολιτική και οι πόλεμοι των αγωγών είχαν σχέση μόνο με την Μέση Ανατολή. Τώρα είναι παγκόσμιοι. Η «διένεξη» Ρωσίας και Ουκρανίας μπορεί να μας επηρεάσει περισσότερο από τον ανασχηματισμό, αν δεν τελειώσει γρήγορα.

Το Ευρωπαϊκό δίκτυο φυσικού αερίου είναι θεόρατο, όπως μεγάλο είναι και το παρακάτω αρχείο που το δείχνει σε όλο του το μεγαλείο:

http://www.gie.eu.com/maps_data/downloads/GTE_CAPACITY.pdf
(υπομονή αν το κατεβάσετε...)

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η κόντρα Ρωσίας Ουκρανίας είναι πολιτική, αλλά δείχνει και όλα τα οικονομικά προβλήματα των δύο χωρών. Η κρίση έχει χτυπήσει και την Ρωσία. Και εκεί έχουν σταματήσει τα δάνεια, και το ρούβλι πέφτει. Η βιομηχανία έχει προβλήματα και τα έσοδα από το πετρέλαιο έχουν ακολουθήσει την διεθνή τιμή: Πτώση από τα 150 στα 50. Υπάρχουν αρκετοί παρατηρητές που επισημαίνουν ότι ο δημοκρατικά δημοφιλής Πρωθυπουργός Πούτιν μπορεί και να δει λαϊκή δυσαρέσκεια. Η κόντρα μες την Ουκρανία μπορεί να είναι και δικό του κατασκεύασμα. Άλλοι πάλι λένε ότι μπορεί να είναι Αμερικανικό κατασκεύασμα. Η σούμα είναι ότι ήταν η κατάσταση δύσκολη και τώρα θα γίνει δυσκολότερη για την Ευρώπη τα Βαλκάνια και την Ελλάδα.

Όπως το είπε και ο νάνος στο έργο: “Who runs barter town?”

u.f.o. είπε...

Αμάν βρε ερπετό... πολιτικά, οικονομικά, ιστορία, πολιτικά, οικονομικά, ιστορία.... έπηξα το ΟΥΦΟ. Δεν βάζεις τίποτα πιο ευχάριστο να μας μπει με το μαλακό το νέο έτος?

αμμοδύτης είπε...

έχεις κάτι κατά νου;

ο φωτογράφος πάλι έχει εμπάργκο

u.f.o. είπε...

Μα γιατί τί του κάνεις?

Τέλος πάντων... Θα πρότεινα να αφήσουμε το χώρο της επιστήμης και να πάμε ένα μικρό ταξίδι στο χώρο των φαντασιώσεων. Mην ανησυχείς βάλε υλικό ελεύθερα. Μπορεί να είμαι μικροκαμωμένος αλλά είμαι 18+

αμμοδύτης είπε...

άσε ούφο, δεν πάει άσεμνο περιεχόμενο εδώ... από τις ίντριγκες ευρέσως θαυματουργών εικόνων σε τσόντες... θα μας έκραζαν.

u.f.o. είπε...

Είναι γνωστό οτι τα ερπετά είναι ξενέρωτα. Ευτυχώς έχεις το λινκ αυτού του καλού ανθρώπου του φακτοριξ και βολευόμαστε πότε πότε. Άντε καλή χρονιά!

Ανώνυμος είπε...

Τουλάχιστον δύο πράγματα αποκαλύπτει η διαμάχη στο φυσικό αέριο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας: ότι η Gazprom από τα λάθη της, σε αντίθεση με την Ευρώπη. Το αποτέλεσμα όμως δεν είναι καλό για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης.
Το κρατικό μονοπώλιο φυσικού αερίου της Ρωσίας έκλεισε τις στρόφιγγες φυσικού αερίου προς την Ουκρανία την Πρωτοχρονιά, όπως ακριβώς είχε κάνει και πριν από τρία έτη. Η Μόσχα διαμαρτύρεται για την καθυστέρηση των πληρωμών από τη γείτονα χώρα και μαζί για την άρνησή της να καταβάλει τις καθοριζόμενες από την αγορά τιμές φυσικού αερίου, όπως είχε κάνει και πριν από τριετία.
Οι πραγματικοί όμως λόγοι για τη διακοπή της προσφοράς είναι πολιτικοί: η Ρωσία τιμωρεί το Κίεβο για τη συμπαράταξή του με τη Γεωργία στην πολεμική σύρραξη του Αυγούστου και προσπαθεί να εκμεταλλευθεί τη διαμάχη μεταξύ των φιλικά προσκείμενων προς τη Δύση πολιτικών της Ουκρανίας.
http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/01/07/1613281.htm

u.f.o. είπε...

Κανένας φυσιολογικός σχολιαστής με φυσιολογικές ανάγκες δεν υπάρχει εδω μέσα? ΕΛΕΟΣ

Ανώνυμος είπε...

u.f.o. θα βρεις ιστοσελίδες για κάθε γούστο και κάθε βίτσιο. Εδω είναι κουλτουρέ

Ανώνυμος είπε...

«Η επιστροφή του Αντώνη Σαμαρά, στην κυβέρνηση σημαίνει ότι σύντομα θα είναι υποψήφιος για τη διαδοχή του κ. Καραμανλή στην ηγεσία των συντηρητικών». Αυτό σχολιάζουν στην ιστοσελίδα τους οι Financial Times, προσθέτοντας ότι «ο κ. Σαμαράς αντικατέστησε τον Μιχάλη Λιάπη, ένα από τα πολλά κυβερνητικά στελέχη που κατηγορήθηκαν ότι δέχθηκαν δώρα από την Ζήμενς - ένα ακόμα σκάνδαλο που υπονόμευσε την κυβέρνηση».

http://www.antinews.gr/?p=4871

Ανώνυμος είπε...

http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/01/07/1613723.htm

χοντραίνει το παιχνίδι;

Ανώνυμος είπε...

Καλά σου λέει ΟΥΦΟ, πάρε τις ανάγκες σου και άδειασέ μας τη γωνιά.

Ανώνυμος είπε...

έλα, το ούφο... όλοι το καταδιώκουν (θα φταιει το όνομα)

Ελληνας Ναύτης είπε...

Re mipos eiste synenoimenoi?

Inquiry launched into 'UFO attack' on turbine

http://www.timesonline.co.uk/tol/news/uk/article5473254.ece

Ανώνυμος είπε...

Μπα ναύτη, άλλο ΟΥΦΟ θα ήταν αυτό!

u.f.o. είπε...

Καλά είμαι πολύ χαρούμενο που ασχολείται τόσος κόσμος μαζί μου! Τέτοιο σουξέ δεν το περίμενα από κουλτουριάρικο κοινό. Να'στε καλά παιδιά και εγώ σας αγαπώ πολύ!